Terugblik Kerstpost-actie + vertraagde wensen

Ik heb eigenlijk een tijdje getwijfeld of ik deze (nog) wel zou delen. Deels omdat ik dit jaar niet zoveel foto’s tegenkwam met verzonden en aangekomen Kerstpost maar ook doordat we ondertussen al volop met Valentijn en Carnaval rond de oren worden geslagen en Kerst alweer helemaal vergeten lijkt. Maar vermits je mensen blijkbaar de hele maand januari nog een gelukkig nieuwjaar mag wensen, mijn kerstkaarten hier nog steeds omhoog hangen én ik eigenlijk hoop dat het nieuwe jaar pas in februari start en mijn lichaam dan plots wel aan goede voornemens gaat doen besloot ik hem uiteindelijk – nog net op de valreep – toch te delen.

Als ik me niet vergis organiseerde ik eind vorig jaar voor de derde keer een Kerstpost-actie waarbij deelnemers konden aangeven hoeveel kaarten ze wilden verzenden en of ze dat enkel binnen hun eigen land of ook over de grens heen wilden doen. Vervolgens werd er wat gepuzzeld om er voor te zorgen dat iedereen evenveel kaarten zou ontvangen dan dat ze er verzonden en toen konden we er aan beginnen.

Zoals ik eerder al aangaf kwam ik dit keer niet zoveel foto’s tegen maar deze sprokkelde ik wel voor jullie bij elkaar.

Bovenstaande foto’s komen ondermeer van Haaike, Céline, Kwante en Stefanie.

Dit jaar kwam het puzzelen met de Kerstpost-actie enkel uit wanneer ik zelf slechts één kaart zou versturen. Dus stuurde ik er eentje extra naast de (blog)vriendinnen en familieleden die sowieso al een kaart van me/ons gingen krijgen. Ik had echter het geluk dat een aantal van de deelnemers besloot om me te verrassen met leuke post. Zo kreeg ik een kerstkaart van Céline waar de mooie tarotkaarten van Hermione en Harry bijzaten en stuurde Haaike me een mooie zelfgemaakte kaart toe met deze drie leuke stickers als verrassing.

Heel wat van de deelnemers aan de Kerstpost-actie stonden sowieso al op mijn kerstkaarten-lijst en ik ging hen daar niet afhalen omwille van de Kerstpost-actie. Dus stuurde ik dat ene kaartje naar iemand die nog niet op mijn lijst stond plus de kaarten die ik sowieso wilde versturen. Hierdoor kreeg ik naast mijn kaartje van Kwante ook nog post van Stefanie, Annelies, Annemieke, Audrey en Sofie.

Ook in 2019 besloot ik onze kerstkaarten zelf te maken. In dit geval ging het om een 65-tal kaarten. Ja, dat lees je goed. Ik begon er dan ook goed op tijd mee vermits er doorgaans best wel wat tijd in kruipt.

Het eerste dat ik deed waren de 65 stempelafdrukken van dit schattige kerstelfje. Vervolgens moesten die uiteraard ook allemaal worden ingekleurd. Gelukkig gaat dat met twinmakers vlotter dan moet kleurpotloden en doordat ik dan minder kracht moet zetten is het ook minder belastend voor mijn handen en polsen.

Vervolgens kregen alle kaarten en kerst-achtergrond die eerst geplakt en vervolgens op maakt geknipt moest worden.

Hierna werden er effen stroken gesneden die nadien bestempeld werden met een kerstwens.

Om vervolgens al die kerstelfjes te gaan uitknippen.

Dan heel wat foam-stickers plakken zodat die elfjes wat naar voren zouden komen op de kaarten.

Binnenin een Nieuwjaarswens stempelen.

Op de achterzijde een stempel met de url van mijn blog

en dan alles samenvoegen.

Je zou denken dat het hierna ein-de-lijk gedaan was. Maar toen moest ik er dus nog heel wat handgeschreven wensen aan toevoegen, de enveloppen adresseren en versieren en pas toen konden ze worden gepost.

Ik vermoed dat jullie wel begrijpen dat het niet haalbaar is om voor elk van jullie een kaart te knutselen. Zowel door tijdgebrek als door het feit dat postzegels jammer genoeg niet gratis zijn. Dus deel ik ook dit jaar mijn wensen via een blogpost. Met heel wat vertraging maar desondanks welgemeend …

Ik wens jullie een 2020

met warme mensen die het leven zachter maken,
met een massa lichtpuntjes waardoor de dagen draagzamer worden,
met nieuwe verhalen om in te verdwalen wanneer je even aan de realiteit wil ontsnappen
en voldoende tijd om af en toe een rustpauze in te lassen en volop van het heden te kunnen genieten.

 

 

8 gedachten over “Terugblik Kerstpost-actie + vertraagde wensen”

    1. Dat is super fijn om te horen. Hier hangen de kaartjes ook nog steeds omhoog. Een mooi uitzicht wanneer ik aan het bloggen ben. Vorig jaar heb ik ze pas opgeborgen rond Valentijn en de kans is groot dat dit jaar opnieuw zo zal zijn.

    1. Zo doe ik het ook. Op 6 januari heb ik de kerstversiering opgeruimd maar de kerstkaartjes en sfeerverlichting ben ik ‘vergeten’. Zolang het zo’n grijze en korte dagen zijn vind ik het heel fijn om ’s avonds die lichtjes aan te doen en het opbergen van de kerstkaarten vind ik altijd een beetje triest. Dus die blijven hier doorgaans hangen tot half februari. 🙂

  1. Bekentenis: van die gekochte kerstkaartjes durf ik al eens weggooien, maar jouw kunstwerkjes hou ik allemaal bij!

    1. Oooh, dat is een mooi compliment. Ik hou ze zelf ook niet allemaal bij hoor. Kaarten met een persoonlijke handgeschreven wens, zelfgemaakte kaarten en kaarten met foto’s van vrienden en familie belanden vrijwel steeds in de ‘bijhouden’-doos.

  2. Amai, als ik zo lees welke stappen die kaartjes allemaal inhouden, ben jij echt wel een eenmanskaartenfabriekje! 🙂 Nu, het resultaat is het echt wel helemaal waard, ik vond het echt een superleuk kaartje!

    1. Dankjewel Haaike! Ik heb vandaag net alle kerstkaartjes maar eens naar opgeruimd. Ergens vind ik het altijd een beetje triest om al die lieve wensen op te bergen maar nu de kaartjes weg zijn kan ik wel mijn stoffen Hogwarts-poster weer ophangen dus dat maakt veel goed. Wanneer ik met die kerstkaarten bezig ben en het keukeneiland vol ligt met rijen kaarten lijkt het hier ook echt op een Hallmark-fabriekje. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.