Foto-update #186

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

herfstige wandelingen horen daar zeker bij en af en toe kon ik het niet nalaten om mijn camera boven te halen. Bijvoorbeeld wanneer we deze paddestoel passeerden of het mooie zicht rechtsonderaan. Dat plekje blijf ik heel mooi vinden.

er werd post in Halloween-stemming verzonden

en ik kreeg een brief van mijn pennevriendin geschreven op prachtig herfstig briefpapier.

ik werkte een aantal mutsen af waaronder een Hufflepuff exemplaar,

ging even op bezoek bij het kantoor waar mijn schoonzus werkt en vond hun trappenhal heel mooi dankzij de hoge ramen

en ik kwam meermaals dezelfde foutmelding tegen tijdens het bijlezen van mijn blogfeed achterstand omdat ik keer op keer vergat om dat ene vakje aan te vinken. Maar dan ook echt 6x op dezelfde namiddag hé. Met mijn geheugen gaat het dus duidelijk nog niet beter.

Ik probeerde pompoenwafeltjes uit maar vergat iets stom tijdens het bakken. Dat het een bizarre textuur heeft ligt dus aan mij, dat de smaak tegenviel lag dan weer aan het recept. Hierdoor was ik jammer genoeg niet op tijd voor de bakchallenge van Fieke.

Zijn bij jullie de kaarsjes ook weer allemaal aan om het ’s avonds wat gezelliger te maken?

Nog meer boswandelingen, dit keer met foto’s van fotogenieke schimmels

én dreigende wolken die ons achtervolgden tot thuis maar wel zo lief waren om niet los te barsten terwijl we buiten waren.

Beetje bij beetje ben ik mijn Hogwarts Lego kasteel aan het afbreken en dit deed me lachen. Zodra je haar bureau afbreekt lijkt het alsof Dolores op een wc zit in plaats van een bureaustoel.

Maar allez Sanderson zusjes, je gaat toch geen raven vermoorden om je havermoutpap smaak te geven.

Het ene moment zie je zo’n mooi roos stukje tussen de wolken door en een kwartier later haal je de chocolade boven omdat je een massa dementors verwacht. Het is duidelijk herfst.

groenten als avondmaal (= veggie curry)

en als gebak. Na die mislukte wafeltjes maakte ik immers zowel kleine pompoentaartjes als een grote. De kleine waren de dag nadien jammer genoeg al niet meer krokant, de grote die eigenlijk ontstond omdat ik veel te veel vulling overhad vond ik dan weer lekkerder. Maar wel enkel wanneer ze uit de koelkast kwam.

ik sprak ook af met een vriendin die ik niet meer had gezien van voor Corona de pret kwam bederven

Ik speelde zelf postbode en ging deze envelop voor mijn metekindje posten

en ik sprak gezellig én lekker af om bij te praten met mijn nicht.

Irene tipte (met rede!) deze pasta van Dille & Kamille. Ik ben van plan om hem binnenkort een keer zelf te maken en te zien of dat voordeliger uitkomt.

Ik ben nog steeds super blij met mijn lange Hufflepuff-jurk. Alleen is de lengte blijkbaar niet zo geschikt wanneer je naar de winkel wil fietsen. Ik had dan ook een smeervlek-accidentje en ben heel blij dat ik die vlekken er heb uitgekregen.

Er werd een voorraadje postzegels gekocht vermits de prijzen weer omhoog gaan. Maar serieus, op vijf jaar tijd is die prijs vrijwel verdubbeld. Niet moeilijk dat er steeds minder traditionele post verzonden word. Ik ben dus extra blij dat ik wel al een aantal inschrijvingen binnenkreeg voor de Kerstpost – Actie. Heb je je al ingeschreven?

Herinneren jullie je nog het aantal nieuwe boeken dat ik in oktober aan mijn collectie mocht toevoegen? Begin november ben ik aan het Tetrissen gegaan om die een plekje te kunnen geven in de boekenkasten. Deze Foto-update is dus alweer totaal niet chronologisch.

Drie keer raden van welk avondmaal ik het meeste genoten heb. Van dit pangerecht …

of van deze – na meer dan drie maand eindelijk nog eens – sushi?

Het was even puzzelen. Zowel om aan 25 cadeautjes te komen dan om ze allemaal ingepakt te krijgen én – toch wel de grootste uitdaging – ze allemaal in één tas te krijgen zodat ik deze adventskalender kon meenemen naar mijn afspraakje met Annelies

Een tijdje terug kondigde ik de nieuwe Kerstpost-actie aan. Zelf ben ik al een tijdje bezig met de kerstkaarten voor dit jaar. Ik kan ze uiteraard nu nog niet laten zien maar hier is wel alvast een sneak peek. Op dit moment was ik net klaar met de basis van alle 67 kaarten. Momenteel ben ik dan ook met de afwerking bezig en die vraagt doorgaans het meeste werk. Nadien moet ik nog een leuke wens bedenken. Misschien is dat nog wel het moeilijkste van kerstpost.

Van dit kaartje maakte ik maar één exemplaar maar wel voor de eerste verjaardag van een schat van een jongen.

Ja, nog een herfstige wandelfoto ja. Af en toe naar het bos gaan brengt nu eenmaal wat rust in het hoofd.

Hebben jullie ook het idee dat de tijd – naar het einde van het jaar toe – nog sneller voorbij lijkt te vliegen dan anders?

10 gedachten over “Foto-update #186”

 1. De tijd lijkt sinds C. zo hard te gaan… Ik weet niet of het komt doordat ik stil sta en de rest doorgaat of doordat we nu zo anders leven dan voorheen maar de tijd snelt nu echt voorbij!

  Wanneer je nagaat dat het nu al bijna 2 jaar terug is, C. was net in onze landen toen ik met Annabel naar Antwerpen kwam.

  Ik hoop toch dat al dit gedoe niet nog jaren duurt want dan zullen wij beide een herkenningsspreuk moeten hebben voor ons afspraak!

  1. Ik heb het idee dat het komt doordat je meer en meer op automatische piloot lijkt te leven nu dat leven eentoniger is geworden. Al kan dat natuurlijk een foute indruk zijn. Het is inderdaad bizar dat het al zolang duurt hé. Net als jij hoop ik dat de rust weer mag terugkeren. Voorlopig ga je me nog herkennen hoor. Buiten wat extra gewicht is er niet veel aan me veranderd. 🙂

  1. Zo rottig voor je dat dit jaar niet al te best was. Ik duim heel hard mee voor jou dat volgend jaar dat wel zal zijn.

 2. Jammer dat die pompoenwafeltjes niet zo’n succes waren. Ik wou eerst schrijven dat die pannenkoeken eronder er lekkerder uitzien, maar toen kreeg ik door dat dus opgerolde wafeltjes waren…

  Ik ben nu al zo blij met je adventskalender en natuurlijk ook superbenieuwd. En ik heb nog steeds niet aan elk pakje gevoeld. Flink he?

  1. Haha, ja dat was een gevalletje probleemoplossend denken. Tot vervolgens bleek dat ze niet lekker waren. Toen heb ik ze maar weggedaan.

   Dat is echt super braaf van jou.

  1. Het zal waarschijnlijk niet voor direct zijn maar zodra het er van komt én het op iets trekt laat ik het je zeker weten.

 3. Ach, zo’n fijne update weer!
  Ik heb ook het gevoel dat ik overal achteraan blijf lopen en dat mijn energie maar niet aangevuld wordt, hoewel ik de laatste weken wel een aantal super toffe dingen heb gedaan. Waar ik ook nog over wil bloggen, maar – je raadt het al – ook weer achteraan loop, lol. Maar ik heb dus blijkbaar ne aankondiging voor de kerstpostactie ook al gemist! Ik zoek die sebiet snel op zodat ik me kan inschrijven!

  Ik draag ook bijna altijd lange jurken, maar er mee fietsen (ook mijn hoofdvervoermiddel) is niet evident. Sinds ik een jurk kapot heb gemaakt die tussen mn wiel was gedraaid, heb ik nu standaard in mijn handtas een aantal wasspelden zitten, zodat ik de rok kan samen spelden.

  Ooh, pumpkin pie heb ik nog nooit gegeten… Herfstig gebak klinkt altijd zo gezellig, maar helaas zitten in de meeste kaneel, waar ik echt niet van hou 🙁
  Onlangs kochte ik ook id Dille en Kamille een lekkere pasta van pistache noten. Super lekker en de perfecte kkeur voor een Slytherin vulling voor sorting cupcakes 😉

  Op de radio zeggen ze net dat het all 22 november is…. Jezus…. dus ja, ik heb het gevoel dat de tijd me echt voorbij glipt! Zotjes…

  1. Dankjewel! Dat is zo leuk om te horen. Super dat je dankzij de link in deze post toch nog tijdig de Kerstpost-actie hebt gespot.

   Dat heb ik zelf ook een keer voorgehad. Gelukkig had ik het tijdig door en viel de beschadiging niet zo hard op dankzij de print van de jurk maar toch … misschien moet ik toch ook maar eens wat spelden in mijn handtas of fietszak steken.

   Als ik me niet vergis heb ik bij de pompoentaart speculaaskruiden gebruikt. Daar zit natuurlijk ook kaneel in maar het is minder overheersend dan enkel kaneel.

   Als ik een energie opwekkend wondermiddel tegenkom laat ik het je zeker weten.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.