Adventskalenders 2021: mijn favorieten

Tot een paar jaar terug kende ik advents-kalenders enkel van die keer dat ik bij mijn grootouders het venstertje van hun kalender mocht openen en vervolgens het stukje chocolade dat er achter zat mocht opsmullen. Enkele jaren geleden verraste lieve Annelies met echter met een zelfgemaakt exemplaar. Sindsdien is het een traditie geworden om er afwisselend eentje voor elkaar te maken. Dit jaar was het trouwens mijn beurt. Ik merk echter dat ik sindsdien meer ben beginnen rondkijken naar wat voor adventskalenders er te vinden zijn en wat zijn dat er veel.

Van de klassieke chocolade-versie tot Funko pops, muesli, thee, stationary, parfum, verzorgingsproducten, make-up, sokken, … er bestaat er zelfs eentje voor de IT-ers onder ons waarbij ze tegen kerst een digitale kerststal kunnen samenstellen. Sommige spreken me aan, andere totaal niet. Die laatste bijvoorbeeld maar ook de parfum en make-up varianten. Een Ritual, Yves Rocher of Body Shop adventskalender zal ik dan ook niet snel kopen vermits daar vaak ook make-up in zit en ik dat toch niet gebruik.

De voorbije jaren kocht ik er echter wel enkele voor mezelf. De allereerste was een Harry Potter stationary adventskalender van Primark. De prijs was een meevaller, de kwaliteit van de producten iets minder. Ik heb hem nadien ook niet meer besteld vermits ik vermoed dat het ieder jaar opnieuw dezelfde producten in een ander jasje zullen zijn. Van Lipton heb ik er ook eentje gehad en ongeveer de helft van de theesmaken die ik daar in terugvond vond ik lekker. Tja, ik lust graag thee maar niet alle soorten.

Vorig jaar kocht ik na twee jaar twijfelen toch een Harry Potter Funko advents-kalender en dat was mijn favoriet tot nu toe. Ik ben heel blij dat ik tot dan gewacht heb vermits de eerste twee me minder aanspraken dan dit exemplaar.

Ook dit jaar heb ik uitgebreid rondgekeken en een lijstje gemaakt van de kalenders die me aanspraken. In deze blogpost toon ik graag mijn persoonlijke favorieten en welke het uiteindelijk geworden is.

Harry Potter Funko kalender – 48,99€ (dit is de laagste prijs die ik zelf gevonden heb, de prijzen variëren echter enorm)

Dit jaar zijn het andere figuurtjes maar op een uitzondering na wel dezelfde personages dan de vorige jaren. Misschien doe ik dit nog wel eens en koop ik nadien van die haakjes die je ergens kan indraaien zodat ik de popjes kan transformeren tot kerstboomversiering. Ze allemaal in de kast uitstallen is immers geen optie maar op die manier zou ik ze wel elk jaar opnieuw gebruiken. De popjes van vorig jaar ga ik dit jaar trouwens opnieuw uitstallen. Niet allemaal tegelijkertijd maar elke dag eentje extra.

Harry Potter Holiday Magic- Titan BooksEcht de prijzen lijken dag tot dag te wisselen. De ene keer is deze kalender 21,11€ enkele dagen later is het plots 29,50€. Misschien moet ik dus in het vervolg maar wat minder lang twijfelen.

Deze adventskalender bevat enkel papieren items en die zou ik nadien perfect kunnen verwerken in de Harry Potter scrapbooking-album dat ik wil knutselen. Het ziet er echter ook heel leuk uit. Geen pakjes of vakjes maar een grote map met daarin allerlei enveloppen in verschillende afmetingen.

Harry Potter Lego – 29,99€bij Fun gevonden

Ja hoor, nog meer Harry Potter figuurtjes. Dit keer geen Funko popjes maar Lego ventjes. Nu ja, ventjes én vrouwtjes en zelfs een goblin. Wat ik zo leuk vind aan deze kalender is dat hij de start van Harry’s avontuur weergeeft. Van het ontvangen van zijn brief tot een bezoekje aan Diagon Alley en de Gringotts bank en het verwelkomingsfeest in de Grote Hal op Hogwarts.  Blijkbaar kan je er nadien ook een spel mee spelen.

Harry Potter Cinereplicas – 25,56€ (behalve wanneer het Black Friday is want dan staat hij bij het blauwe mannetje plots nog maar op 19€)

Ik denk dat dit één van de eerste adventskalenders was die ik dit jaar tegenkwam. Sommige items spraken me meteen aan. Het Honeydukes notitieblokje bijvoorbeeld maar ook het stoffen Marauders Map zakje en de herbruikbare boodschappentas. Ik ga er alleszins van uit dat dat is wat er onder de sokken ligt. Die laatste vond ik trouwens ook leuk tot ik zag dat het van die sneakersokken zijn want die draag ik maar zelden. Meer niet dan wel dus en eigenlijk ook veel frulletjes waardoor ik het – zelfs aan de lage actieprijs – toch maar aan me voorbij liet gaan.

Magically Inspired Advent Calendar – eco – Magicallykind – 58,95€

Deze ziet er echt zo leuk uit. Terwijl ik dit typ ben ik nog steeds aan het twijfelen en eigenlijk komt dat enkel door het bedrag. Want naast het feit dat deze magische adventskalender heel leuk wordt ingepakt, de cadeautjes zitten immers niet alleen samen in een houten koffertje in de vorm van een Harry Potter boek maar ook individueel in toverketels, Hogwarts brieven en magische koffers zijn de producten ecologisch. Ik moet me dus niet schuldig voelen om het verzamelen van prullaria want deze items zijn allemaal (her)bruikbaar en bovendien gaat 10 % van de opbrengst naar een goed doel. Dit is ongetwijfeld de adventskalender waar ik het meest benieuwd naar ben. Alleen dat bedrag hé.

Crafters Companion – 37,95€

“Maar allez Liesbet, dit heeft helemaal niets met Harry Potter te maken.” Tja, ik moet toch af en toe een beetje onverwachts uit de hoek komen hé. Anders word ik echt wel veel te voorspelbaar. Via de Foto-updates konden jullie echter al zien dat ik graag creatief bezig ben. In 2020 is daar met scrapbooking alweer een nieuwe creatieve hobby bijgekomen en de producten in deze kalender zouden daar goed bij van pas komen. Die mooie paarse kleur trok uiteraard ook meteen mijn aandacht.

BooksArtLiberty in samenwerking met ondermeer AnotherView en Zon en Maan – 65€ tot 115€

Annelies van Books Art Liberty kondigde niet minder dan drie verschillende adventskalenders aan. De duurste bevat 14 pakjes, de tweede duurste bevat 7 dagen lang allerlei sleeves en de voordeligste versie bestaat ook uit 7 verrassingen maar hier zijn het een mix van sleeves en producten van de creatievelingen met wie ze heeft samengewerkt. Anouk van AnotherView maar ook Emmy van Zon en Maan. Ook hier heb ik een tijd getwijfeld vermits de sneak peeks die Annelies deelde (de winterse Belle – sleeves bijvoorbeeld) er ontzettend leuk uitzien maar anderzijds kon ik het niet voor mezelf goedpraten vermits ik ondertussen al een aantal mooie booksleeves bij elkaar heb verzameld.

Bookish Experience Advent Box – 7 dagen – BooksArtLiberty – 65€
Full Sleeve Experience Advent Box – 7 dagen – 90€
Ultimate Book Experience Advent Box – 14 dagen – 115€

De cosy advent kalender van Esther Bennink – 24,95€

Ook deze leuke adventskalender die enorm veel knusheid uitstraalt is van Nederlandse bodem. Dat Esther Bennink mooie kaarten ontwerpt wist ik al. Onlangs ontdekte ik echter ook dat ze evengoed mooi briefpapier in de aanbieding heeft én dit jaar voor het eerst zelfs een adventskalender op de markt bracht. Ik vond hem er zodra ik hem zag meteen heel gezellig en uitnodigend uitzien en daardoor kwam ook deze op mijn lijstje te staan. Bij dit exemplaar ontvang je vier platen waarmee je dag per dag het hol van meneer Das kan bouwen. Tegen kerst staat er misschien geen kerststal onder je boom maar wel een super schattig dierenhuisje dat 100% gezelligheid weerspiegelt. Ik zit in Hufflepuff dus eigenlijk moet ik dit wel bestellen. Toch? Je kan het immers jarenlang met kerst opnieuw bovenhalen en in elkaar steken en dan zit het meteen helemaal goed qua kerstsfeer in huis.

Tot nu toe heb ik me weten in te houden en heb ik enkel de Harry Potter Lego Adventskalender gekocht. Toen ik naar de speelgoedwinkel ging om een verjaardagsgeschenk voor mijn neefje te kopen zag ik op weg naar de kassa dat ze daar nog exact één exemplaar van hadden. Ik besloot dan maar om dat te interpreteren als het teken dat Tante Liesbet ook een geschenkje voor zichzelf moest kopen. Tekens kan je immers beter niet negeren hé.

Voor alle duidelijkheid: Ik heb die adventskalender zelf gekocht. Dit is GEEN gesponsorde blogpost. Al had ik dat uiteraard wel zien zitten. 🙂

Heb jij al een adventskalender klaarliggen?

7 gedachten over “Adventskalenders 2021: mijn favorieten”

  1. Behalve ééntje van Pukka enkele jaren terug, heb ik eigenlijk nog nooit een adventskalender gehad. Van jouw lijstje vind ik die van Lego ook het leukste. Ik ben wel benieuwd naar wat er allemaal achter de deurtjes zit! 🙂

    1. Oh ja, die had je toen op de Boekenbeurs gekocht hé. Wat grappig dat we allebei dezelfde zouden kiezen. Ik dacht dat jij de laatste misschien ook wel leuk zou vinden. Dat is er wel echt eentje voor introverten die volop kunnen genieten van het gezellig thuis zijn hé.

  2. Ik heb nog nooit een adventskalender gekocht, maar sinds een paar jaar twijfel ik wel, vooral met de Harry Potter varianten. Tot nu toe twijfelde ik altijd net zo lang ze uitverkocht waren, lol. Deze post maakt het nu toch echt wel heel verleidelijk om er toch eens eentje op de kop te tikken, maar dewelke hè?

    1. Haha, dat heb ik de eerste keren zelf ook gedaan. Eerst zitten twijfelen en dan ontdekken hoe snel sommige van die zaken uitverkocht zijn. Met de Funko Adventskalenders kwam me dat eigenlijk wel goed uit vermits ik de derde echt veel leuker vond dan de eerder verschenen versies. Het kiezen blijft inderdaad het grootste probleem. Ik hoorde een tijdje terug een verkoopster bij het afrekenen zeggen “Oh, een adventskalender met chocolade. Wat een origineel idee.” Blijkbaar kende ze vrijwel alle andere varianten maar niet de oorspronkelijke versie.

    1. Zo fijn om dat te horen en leuk om via berichtjes te ontdekken welk item je die dag hebt uitgepakt want dat is dat rampzalige geheugen van me ondertussen natuurlijk alweer vergeten. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.