Ik kreeg dit jaar een gepersonaliseerde adventskalender cadeau …

Dankzij het bloggen heb ik heel wat lieve mensen leren kennen. Sommige van hen zie ik uitsluitend online. Andere ontmoet ik ook wel eens in het echt. Annelies is één van hen. We hebben elkaar een keer op de Boekenbeurs ontmoet en dat viel toen zo goed mee dat we nadien een keer met elkaar hebben afgesproken. Vermits dat opnieuw enorm leuk bleek te zijn werd er een vicieuze cirkel opgestart. Maar dan wel zo ééntje waar je blij van wordt. Ergens halverwege november hebben we elkaar opnieuw ontmoet en toen kreeg ik van Annelies een adventskalender cadeau.

We hadden vroeger wel eens zo eentje met chocoladefiguurtjes er in maar ik heb eigenlijk nog nooit zo’n kalender voor mezelf gekocht. Ondertussen zijn er echter heel veel te vinden. Eén met Harry Potter Funko’s (die ik dus niet gekocht heb én ik vind dat nog steeds heel héél knap van mezelf) , maar ook een versie voor thee of koffieliefhebbers, sockaholics, booknerds, liefhebbers van schoonheidsproducten en geurtjes, nagellak-addicts, … Iedereen kan er wel eentje vinden die hem aanspreekt. Maar dus niet degene die ik gekregen heb want die is uniek en dat maakt het nog leuker.

Annelies heeft hem namelijk zelf samengesteld waardoor ik niet het risico loop om online spoilers tegen te komen en het elke dag een verrassing is. Vermits december al half voorbij is toon ik jullie alvast de eerste lading lieve attenties die ik mocht uitpakken.

Het begint al meteen goed want ik hou van kaartjes.

Ik vind het ook super fijn dat er vaak op de verpakking een tip is terug te vinden.

Kaartjes (mét boeken), extra aanvulling voor mijn washitape-collectie, stickers, knutselpapier, lekkers om van te smullen of om mee te knutselen (de taarten-stempels), een notitieboekje, kerstdecoratie en zelfs een button met een schattig vosje. Ik vind het stuk voor stuk leuke verrassingen waar over is nagedacht. Een heel deel van mijn interesses en verzamelingen/verslavingen komen immers aan bod.

Hebben jullie dit jaar een adventskalender?

19 gedachten over “Ik kreeg dit jaar een gepersonaliseerde adventskalender cadeau …”

 1. Ik heb geen adventskalender (helaas) maar ik ga er voor volgend jaar toch eentje kopen denk ik. Al is zo’n zelfgemaakte nóg leuker maar dan moet ik natuurlijk eerst iemand hebben die me er een maakt. Haha :p Fijne cadeautjes in die van jou!

  1. Misschien kan je met een vriendin afspreken dat jullie er eentje voor elkaar maken. Dan is het voor allebei een verrassing en heb je zowel het plezier van het samenstellen als van het openen.

 2. Wij hebben dit jaar geen adventskalender, maar ik zie zoveel leuke voorbijkomen op social media (ik wist tot dit jaar niet eens dat die bestonden :-o) dat ik me volgend jaar misschien wel eens ga laten verleiden… Zo’n gepersonaliseerde is wel helemaal superleuk, zeg, ziet er zo gezellig uit!!

  1. Er zijn er echt veel hé. Vorig jaar ontdekte ik voor het eerst dat er kalenders bestonden met bijvoorbeeld Star Wars lego-ventjes en dit jaar zag ik dan weer dat er ook een kalender bestaat met allerlei soorten verse thee. Je kan het zo gek niet bedenken of het lijkt te bestaan. Die met Harry potter-sokken lijkt me ook super leuk.

 3. Mah, zo lief dat je daar ook een heel blogartikel aan wijdt <3 Ik was zelf al vergeten wat ik er allemaal had ingestopt, dus dan is het extra leuk om terug te zien. En de pret is nog niet uit: je hebt nog een paar dagen tegoed 😀

  1. Ik vind het echt super fijn en wanneer Ize wat ouder is gaat ze ongetwijfeld een keer een gepersonaliseerde adventskalender krijgen van haar meter. Echt leuk om iedere ochtend het gevoel te hebben dat je jarig bent en vervolgens te ontdekken wat je voor me in petto hebt.

   1. Met een kinderadventskalender kun je inderdaad helemaal los gaan. Spijtig dat wij geen kleine kindjes in de familie hebben, anders ging ik daar ook mee aan de slag. Geniet nog van je verjaardagen 😉

  1. Jij zou er eigenlijk eentje met theetjes moeten hebben hé. Beginnen met een beker en dan vervolgens allemaal verschillende smaken en misschien een leuke thee-infuser. Wel leuk dat je zo voor iedereen een persoonlijke adventskalender kan bedenken hé.

 4. Amai, gelukzak zeg!
  Geen adventskalender hier. Ook ik heb dit nu pas onlangs ontdekt, dat er bestaan met meer dan ‘gewoon’ chocolaatjes. Als er volgend jaar opnieuw Harry Potter adventskalenders zijn, laat ik me waarschijnlijk wel verleiden 😉

  1. Ik weet niet of ik er meermaals aan zou kunnen weerstaan. Het moest sowieso online besteld worden maar ik denk dat ik het moeilijker zou vinden om het te laten liggen wanneer ik het gewoon in een winkel zou tegenkomen.

 5. Oh, wat een leuk cadeau! En heel fijn en persoonlijk ingevuld!
  Wel grappig dat adventskalenders nu in België ook populair zijn; hier in Zwitserland heb ik nog nooit anders geweten dan dat er in de kerstperiode massa’s te vinden zijn in de winkel. Misschien omdat ze hier nog iets geloviger zijn en het daar natuurlijk in de basis mee samenhangt? Al vind ik een versie met veel cadeautjes en geen geloof wel veel toffer dan eentje met gebedjes en kaarsen 😉

  1. Ik denk dat die opkomst al even bezig is maar dat ik het grotendeels gemist heb vermits ik niet meer met Lego speel en ook niet zo van de geurtjes én vooral make-up ben. Deze editie vind ik echter super leuk. De adventskaarsen doen me trouwens nog steeds aan Vaneigens denken. Ik heb steeds de neiging om te beginnen gniffelen zodra iemand kaars 1 zegt.

 6. Oh wauw wat een ontzettend leuk idee!

  Ik vind het ook heel knap dat je de hp funko advent niet hebt gekocht. Ik ook van mijzelf. Merijn heeft er wel een van paw patrol met figuurtjes die ik vorig jaar in de uitverkoop heb gekocht bij kruidvat. (a)

  1. Oh, dat is ook een goed idee. Bij Aldi verkochten ze een tijdje terug ook een adventskalender in de vorm van een kerstboom met allemaal vierkante vakjes. Daar kon je ook perfect kleine figuurtjes of snoepjes in opbergen als verrassing.

 7. Wat een super leuke én persoonlijke advent kalender! Ik had er vorig jaar eentje van de Rituals en dit jaar met make-up van Revolutions. Ik moet eerlijk zeggen, die van de Rituals zou ik nog wel een keertje willen kopen, die van Revolutions is eenmalig denk ik.

  1. Het blijft natuurlijk altijd een verrassing hé, die eerste keer dat je er een nieuwe uitprobeert. Gelukkig was die van Rituals wel voor herhaling vatbaar.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.