Music Please! Maar dan wel mét boeken

Deze leuke tag zag ik een tijdje terug bij Haaike verschijnen en tijdens het lezen merkte ik enkele zaken op. Eerst en vooral dat ik bij sommige opdrachten behoorlijk lang moest nadenken, anderzijds dat ik vaak als eerste aan net hetzelfde dacht als Haaike en vervolgens bedacht ik me dat het misschien wel een leuk idee zou zijn om deze tag uit te breiden en de zoektocht ook toe te passen op boektitels. Voel je vrij om vervolgens zelf ook aan de slag te gaan en een poging te doen om voor alle opdrachten een geschikt nummer én boek te vinden zonder het wereld wijde web als hulplijn te gebruiken.

Ik heb twee van mijn oorspronkelijke antwoorden (tijdens het lezen van Haaike’s deelname) behouden. Voor de andere heb ik mijn geheugen zitten teisteren tot ik een alternatief had bedacht. Mijn jongste broer zou je ongetwijfeld meteen heel wat songtitels kunnen bezorgen. Bij mij gingen echter de boektitels een pak vlotter. Al zal dat jullie waarschijnlijk niet verbazen.

Something to wear:

🎵 Blue Jeans – Lana Del Rey
📚 Waistcoats and Weaponry – Gail Carriger
📚 A lady’s guide to petticoats and piracy – Mackanzie Lee

Something to drink:

🎵 Milkshake – KELIS
Pssst Haaike, werken ze met bonuspunten wanneer je twee opdrachten kan combineren? Dan ga ik voor Starfish and coffee. 😉

📚 Milk and honey – Rupi Kaur (NIET in mijn eigen collectie)

A place:

🎵 Stockholm Syndrom – Muse

📚 Terug naar Mountfern – Maeve Binchy

A food:

Tja, ik zat meteen mee te zingen met Gwen Stefanie maar ook al worden er behoorlijk veel bananen in Hollaback Girl vermeld de titel zelf doet dat jammer genoeg niet. Gelukkig waren er wel nog heel wat andere nummers die me te binnen schoten die dat wel deden.

🎵 Chop Suey – System of a Down
🎵 Peaches – The Presidents of the United States of America
🎵 American Pie van Don McLean was ook een optie maar ik ga dus nu wel stoppen met hierover nadenken want ik krijg er honger van.

📚 The Lemon Sisters – Jill Shalvis
📚 Charlie and the Chocolate Factory – Roald Dahl

An animal:

🎵 Wolf – Veruca Salt

📚 De beer en de nachtegaal – Katherine Arden

A number:

🎵 2 + 2 = 5 – Radiohead

📚 Finger Lickin’ Fifteen – Janet Evanovich

A color:

🎵Purple Rain – Guns ’n Roses

📚  Black Magic Sanction – Kim Harrisson

A girl’s name:

🎵 Jackie’s Strength – Tori Amos

📚 Coraline – Neil Gaiman

A boy’s name:

🎵 Charlie Big Potatoe – Skunk Anansie (Joepie! Nog meer bonuspunten! 😉 )

📚Lothaire – Kresley Cole

A profession:

🎵 The Beekeeper – Tori Amos

📚De horlogemaker van Londen – Natasha Pulley
📚De schilder – Nora Roberts

Days of the week:

🎵 Sunday bloody sunday – U2

📚 Pyamadagen – Sarah Andersen (alle dagen van de week … toch?)
📚Een zaterdag in september – Maeve Binchy (NIET in mijn eigen collectie)

Wie durft zich ook aan deze tag wagen?

9 gedachten over “Music Please! Maar dan wel mét boeken”

  1. Tof dat je er boeken bij gezet hebt! Ik lees wel wat af maar ik zou het toch lastig hebben om bij elke ‘opdracht’ een boek te bedenken eigenlijk. Volgens mij had ik ook Blue jeans van Lana bij die eerste 😀

    1. Ik vond de muziek moeilijker dan de boeken. Maar wel grappig hoe me er zodra ik aan die Blue jeans dacht kort nadien nog wat andere titels te binnen schoten.

    1. Wat een fijn compliment. Dankjewel Sas! Ik vond de muziek het moeilijkste. Vroeger was ik daar veel meer mee bezig dan nu dus ik moest bij sommige opdrachten wel even nadenken.

    1. Ik wist meteen dat ik deze ook wilde invullen toen ik hem bij jou zag verschijnen. Bij zo’n tag valt het me wel steeds op hoe slecht het met mijn geheugen gesteld is. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.