Bookbloggers-event: Cassandra Clare & Holly Black

HollyBlack_CassandraClareToen ik eerder deze week naar de Boekenbeurs ging vroeg men mij vrij onverwacht of ik graag aanwezig wou zijn bij het Bookbloggers-event met Cassandra Clare en Holly Black. Natuurlijk wilde ik dat. Al moet ik wel zeggen dat het mijn allereerste Bookbloggers-event is en ik dus tot deze middag niet goed wist wat ik mocht verwachten. Gelukkig viel het allemaal geweldig goed mee.

attentieEén ding wist ik wel meteen, ik wilde graag een kleine attentie voor hen meenemen. Uiteindelijk werden dat cadeautasjes met zelfgemaakte chocolade-macarons én bladwijzers. Het grappige was dat de bladwijzer die Holly Black kreeg, perfect bij haar felblauwe haarkleurtje leek te passen.

2014-11-09 11.14.09Op deze foto lijkt het een rustige bedoening, in de kleine zaal kon je echter vrijwel op de koppen lopen.

Aangekomen bij de stand van L&M Books werden we naar een zaaltje gebracht waar het nog even wachten was tot beide auteurs aankwamen. Toen al waren er mensen aan het wachten bij het tafeltje waar ze (veel) later zouden signeren. Ik ben heel blij dat ik niet tussen die mensenmassa moest staan wachten. Het was immers heel druk. Véél veel drukker dan afgelopen woensdag. Gelukkig ging het er veel rustiger aan toe tijdens het lunch-interview met Cassandra Clare en Holly Black. Het was trouwens erg leuk om hen bezig te horen én zien. Dat beide schrijfsters goed met elkaar bevriend zijn was wel heel duidelijk.

Normaal mocht iedere blogger één vraag stellen, vermits ze een heel strak schema hadden. Uiteindelijk kon ik drie van mijn vragen stellen, dus dat was zeker een meevaller.

signeersessie

Op het einde van het lunch-interview werden nog een heel deel boeken gesigneerd. Zelf had ik maar één boek meegenomen, maar ik was duidelijk de uitzondering. Ik heb echter niet enkel mijn eigen boek gesigneerd mee naar huis gekregen maar ook een extra exemplaar. Er volgt binnenkort dus ongetwijfeld nog een Winactie op deze blog. Hou hem dus maar in het oog wanneer je kans wil maken op een eigen exemplaar van ‘De Ijzerproef’ dat door beide auteurs is gesigneerd.

DSCN4513In de namiddag hebben we nog wat rondgekeken op de Boekenbeurs zelf en vervolgens ben ik gaan aanschuiven voor het publieke interview. Er stonden heel veel mensen te wachten én vermits er niet veel plek was stonden we op elkaar gepropt tot de deuren opengingen. Gelukkig kon ik wel zitten tijdens het één uur durende interview, al was het wel vrijwel helemaal achteraan in de zaal.

DSCN4511Mede-boekenblogger Joost mocht Cassandra Clare en Holly Black aankondigen én hen zelf een aantal vragen stellen vooraleer de fans uit het publiek hun eigen vragen op hen mochten afsturen. Jammer genoeg zijn de foto’s door de kwaliteit van de camera en de verre afstand van het podium niet zo denderend, maar Joost heeft deed het erg goed als gastheer.

Ik kan dus wel stellen dat mijn eerste Bookbloggers-event erg goed is meegevallen. Het was bovendien heel leuk om een aantal collega’s in het echt te ontmoeten.

*****************

Mijn vragen voor de auteurs én hun antwoorden? Die kan je hieronder terugvinden …

Zelf zou ik graag een Time-turner bezitten zodat ik meer tijd zou krijgen om te lezen, knutselen, bloggen, bijpraten met vrienden, boeken opnieuw voor de eerste keer lezen… Als het mogelijk zou zijn om een fictief gadget te kiezen uit één van de boeken die je reeds las … Wat zou je dan uitkiezen en waarom?
Holly vroeg zich af of het heel erg zou zijn om ‘The One Ring’ te vragen én meteen even over de hele wereld te heersen. Cassie hield het iets kleinschaliger en wilde graag Percy Jackson’s pen die in recordtijd transformeert tot zwaard. Die zou in haar handtas passen en snel indruk maken mocht ze hem ooit nodig hebben.

Welk gedeelte tijdens het schrijf-proces is jullie favoriet. Houden jullie van het begin waarin je de verhaallijn opstelt en nieuwe personages voorstelt of eerder van het einde waar alle losse draadjes bij elkaar komen én alles mooi samenkomt?
Blijkbaar is Cassandra geen fan van het begin van een verhaal. Vroeger schreef ze haar boeken chronologisch maar vermits ze nadien steeds opnieuw het begin moest herschrijven, werkt ze ondertussen op een andere manier. Nu begint ze immers midden in de actie en werkt nadien het begin van haar verhaal uit. Holly had precies niet echt een voorkeur, ze zei wel dat het bij het schrijven van het begin veel weg heeft van een zoektocht. Je moet als schrijfster immers heel veel uitzoeken én je moet alles ook correct en duidelijk verwoorden zodat iedereen goed kan volgen.

Als boekenworm wilde ik natuurlijk ook heel graag weten welk boek ze momenteel zelf aan het lezen zijn.
Holly – The Crimson Crown (Seven Realms, #4) by Cinda Williams Chima
Cassandra – The Young Elite (The Young Elite, #1) by Marie Lu

 

11 gedachten over “Bookbloggers-event: Cassandra Clare & Holly Black”

 1. Wauw leuk! Ik wist niet dat er een boekbloggersevent was, oeps, tikkeltje schaam over mijn post van gisteren 😀 (Ze zijn er dus wel maar je moet ervoor uitgenodigd zien te worden ahaaaa :D) Leuke foto’s met Cassie & Holly! ^^

  1. Toch nog een kans voor jou om aan een gesigneerd exemplaar van ‘De Ijzerproef’ te geraken. Gisteren jammer genoeg geen blogposts kunnen lezen dus die achterstand hoop ik vandaag in te halen.

 2. Fijn dat ik het goed deed als gastheer 🙂 Heb je mailtje met de foto’s ontvangen, onwijs bedankt! We zien elkaar vast wel weer een keertje in de toekomst! (en sorry dat ik je niet meer hoorde toen ik weg liep, ik was een beetje doof en moe haha 😛 )

  1. Ik ben blij dat het vandaag rustiger is. De ontmoeting met Cassandra Clare en Holly Black was heel leuk maar het was wel een super-vermoeiende dag.

 3. Tof dat het een leuke ervaring was.
  Ik ben alvast benieuwd naar de winactie!
  Ik had je al zien verschijnen in de vlog van Ellis 🙂

  1. Ik vermoed dat ik mezelf nog een paar keer zal zien verschijnen. Nu maar hopen dat ik per grote uitzondering plots wel fotogeniek blijk te zijn. 🙂

 4. Wat leuk zeg! Zelf zou ik niet snel naar dit soort events gaan ( ben niet zo’n boekenwurm) maar kan me voorstellen dat dit heel gaaf was om heen te gaan!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.