2017: Ontdekkingen op boekenvlak

Ik hou er nog steeds van om aan het begin van een nieuw jaar terug te blikken naar wat achter me ligt. Ja hoor, ik leef heus wel in het heden én ben niet van plan om te blijven hangen bij het verleden. De tijd vliegt echter super snel voorbij en dit is mijn manier om even op de pauzeknop te drukken, stil te staan bij wat er op een jaar gebeurd of veranderd is en dan weer verder te gaan.

Eerder deelde ik met jullie al enkele hoogtepunten uit het afgelopen jaar maar ook zowel mijn Blog- als Boekenjaar in cijfers.  Vandaag toon ik jullie graag mijn ontdekkingen van 2017. Auteurs die ik voor het eerst las, nieuwe series die ik ontdekte, enkele vaststellingen op leesvlak, … Kortom een nieuw lijstje voor jullie waarin ik nog even terugkijk naar het afgelopen jaar.

Pyamadagen – Sarah Andersen –> herkenning alom én gegiechel

Cedar Ridge serie van Jill Shalvis –> na Lucky Harbor vind ik het ook heerlijk om even naar Cedar Ridge te trekken.

Een kracht ontwaakt – Petra Doom –> urban fantasy van eigen bodem)

de Hof van Doorns en Rozen – trilogie –> tja, ik liep duidelijk nog een beetje achter.  (1, 2 en 3)

de geïllustreerde Harry Potter – boeken –> én eigenlijk ook de Hufflepuff Jubileum-editie. Het eerste deel herlas ik zelfs tweemaal in 2017 nu eens werk maken van de overige boeken.

dat het herlezen van Roald Dahl boeken geweldig blijft ongeacht je leeftijd –> de GVR, de Heksen, Matilda, …

dat je lekker kan koken met slechts 5 ingrediënten

Handlettering

dat ik nog steeds graag Paranormal Romance lees maar het minder deed in 2017

dat ik nog minder thrillers las

dat ik hervertellingen super vind – nog steeds. (Geekerella, Beauty, Tale as old as Time, …)

en er sinds dit jaar plots een aantal extra in mijn kasten zijn beland

dat sommige series te lang kunnen duren terwijl je bij andere hoopt dat er nooit een einde aan komt

dat een hardnekkige leesdip SUPER vervelend is.

Wat waren jullie persoonlijke boek-ontdekkingen in 2017?

7 gedachten over “2017: Ontdekkingen op boekenvlak”

  1. Maak je geen zorgen, ik moet nog in het eerste deel van Hof van Doorns en Rozen beginnen haha. In 2017 ontdekte ik dat sommige oorlogsverhalen het toch waard zijn om uit die comfortzone te treden! De Boekendief is mijn favoriet wat die categorie betreft! 🙂

    1. De boekendief is één van de boeken op mijn lijstje met ongelezen exemplaren. Ooit ga ik die een keertje lezen.

  2. Ahh leesdipjes heb ik ook heel erg last van gehad vorig jaar! Hoop dat het dit jaar weer een beetje beter gaat… :3 En die geillustreerde Harry Potter boeken zijn zooooooo super mooi!

    1. Het ziet er stilletjes aan naar uit dat het beter gaat. Fingers Crossed dat dat ook zo blijft. De geïllustreerde boeken zijn prachtig én ik heb deze namiddag een duidelijk teken gegeven dat ik ze nog eens MOET herlezen. Ik wist immers niet meer of Harry de maraudersmap in het derde of vierde boek kreeg. Shame! Shame! Shame! (de galmende bel moet je er zelf even bijdenken 😉 )

    1. Ik durf het nog niet goed zeggen uit schrik om een jinx uit te spreken maar het ziet er ondertussen wel naar uit. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.