Mijn huidige TBR: de confronterende cijfers

Als ik me niet vergis stelde ik vorig jaar voor het eerst een blogpost samen waarin ik mijn tbr vorm gaf. Natuurlijk weet ik hoeveel boeken er nog ongelezen op me staan te wachten maar het is toch net ietsje confronterender wanneer je het eens overzichtelijk uitschrijft. Eén ding is alvast duidelijk – ondanks mijn goede bedoelingen heb ik in 2017 mijn TBR niet naar omlaag gekregen. Ik heb wel degelijk meer eigen boeken gelezen maar ik kwam ook heel wat interessante koopjes tegen bij zowel Kringloopwinkels als de gewone boekenwinkel(s). Hoog tijd dus om te zien hoe het er momenteel voor staat.

Begin 2018 : 153

Gelezen tot nu toe: 2

Huidige TBR: 151

11 x romans
3 x Beauty and the Beast hervertellingen
4 x boeken van Nora Roberts
24 x romantische verhalen
2 x New Adults
51 x Fantasy
14 x Urban Fantasy
3 x SF
24 x Paranormal Romance
4 x YA
11 x Thrillers

Nu weten jullie al hoeveel boeken er nog op me te wachten staan én binnen welke genres ze thuishoren. Met 89 samen schiet Fantasy er ruimschoots bovenuit maar dat is nu niet meteen een verrassing.

Tussen al die boeken zitten er ondermeer:

– eentje die ik al een tijdje uitstel uit angst dat het gaat tegenvallen. Ik las immers dat het vijfde deel in die serie voor vele fans het boek is waar de reeks plots achteruit lijkt te gaan.

– twee boeken die ik wil lezen zodat ik nadien de serie aan mijn nicht kan geven.

– enkele die ik mezelf niet snel zie lezen en eventueel ook bij de bib kan lenen. Misschien geef ik die wel cadeau aan de moemoe van manlief.

– een waar ik ooit in begon maar vervolgens moest vaststellen dat ik er niet in vooruit geraakte waarna ik hem terug in de kast plaatste. (Dief van de tijd – John Boyne)

– een die ik jaren terug cadeau kreeg maar me eigenlijk niet echt aanspreekt.

– een ongevraagd verdwaald recensieboek

– een aantal die ik nog niet kan lezen vermits ik de voorgaande delen nog niet in mijn bezit heb.

– enkele boeken die ik eigenlijk al las, maar nog niet in deze editie.

Deze zou me alleszins goed van pas komen.

Auteurs die me nog heel veel leeswerk gaan bezorgen in deze TBR:

– Robert Jordan (14 boeken)
– Robyn Carr (9 boeken)
– Katie Fforde (5 boeken)
– Kresley Cole (5 boeken)
– Rachel Caine (5 boeken)
– J.R.Ward (5 boeken)

Proberen jullie een overzicht te houden op je tbr? Of is dat iets te confronterend? Ik hoop er alleszins dit jaar wél in te slagen om dit aantal wat naar beneden te lezen.

Edit:

Nadat deze blogpost werd ingepland had ik een lunchdate met een lieve blogvriendin van wie ik drie boeken kreeg. Bovenstaande aantallen kloppen dus al niet meer. Oops!

13 gedachten over “Mijn huidige TBR: de confronterende cijfers”

 1. Ik ben zo jaloers op je mooie nette boekenkast! Bij mij is het echt een rommeltje, met boeken in twee rijen, veel door elkaar. Ik moet daar echt eens werk van maken.
  Cijfertjes van de tbr hou ik niet echt bij. De nog te lezen boeken staan in de kast beneden, dagelijks in het zicht, terwijl mijn ‘echte’ boekenkast boven staat. En dan heb ik ook keiveel ebooks die ik nog wil lezen, en die kan je niet zo in het zicht zetten hé 😉
  Je hebt alleszins je werk met de 156 boeken! Succes 😉

  1. Ik was heel enthousiast want ik had al enkele eigen boeken gelezen én toen bedacht ik me dat ik er ook 4 had gekregen en 1 had gekocht. Zo gaat het natuurlijk niet lukken. Al een geluk dat er geen tijdlimiet op staat en ik dus rustig op mijn eigen tempo kan lezen. Ik vind het ergens ook nog steeds een heel fijn gevoel om te weten dat er altijd nog wel iets ongelezen op me staat te wachten binnen handbereik.

 2. Ik denk dat het goed voor mij zou zijn om ook eens zo’n lijst op te stellen…..ik heb namelijk een serieus probleem met boeken kopen haha.

 3. Troost je, al de boeken in mijn boekenkast ( en in dozen want geen plaats genoeg) moet ik nog lezen. Ik denk een 400 tal ongeveer. Ik hou mijn gelezen boeken niet, eens gelezen verkoop ik ze weer.
  Gesigneerde en gekregen boeken hou ik natuurlijk wel.

  1. Al een geluk dat het een herkenbaar probleem is onder boekliefhebbers en dat we elkaar dus kunnen troosten en aanmoedigen. 🙂 Ik neem de laatste jaren steeds makkelijker van gelezen boeken. Eigenlijk blijven ze alleen in de kast staan wanneer ik weet dat ik ze nogmaals wil lezen.

 4. Ik probeer dit jaar echt werk te maken van die tbr stapel. Geen nieuwe boeken kopen en enkel lezen wat ik liggen heb! Benieuwd hoe lang ik dat volhou ;).

  1. Dat gaat natuurlijk een groot verschil maken maar blijkbaar is zelfs dat niet voldoende. Ik kocht deze maand slechts 1 boek maar ik won er 2, ruilde er 4 en kreeg er nog eens 4. Voordelig is het natuurlijk wél maar mijn tbr gaat er niet door zakken. 🙂

 5. Ja the Gentleman’s Guide!!!! Snel lezen die. Hij is zo leuk. En The Darkest Part of the Forest is ook leuk. 😀

  En ja die cijfers zijn altijd behoorlijk confronterend. Maar misschien is dit het jaar voor ons beide. (waarbij ik maar vergeet dat ik al weer wat boeken heb gekocht/gekregen en dat ik alweer meer boeken van de bieb heb gelezen dan van mijn eigen stapel…)

  1. Het loopt al meteen mis in de eerste maand van het jaar. Ik las een mooi aantal eigen boeken tot nu toe maar deze middag ging ik voor het eerst in mijn leven naar een leesclub en ik ruilde gelezen boeken voor ongelezen exemplaren én won ook nog eens twee boeken. Ok, ik heb er ook een aantal weggegeven maar die had ik al wel gelezen. M.a.w. ik heb meer boeken binnen gekregen dan ik er gelezen heb.

  1. Ahum, hij werd zelfs nog wat groter. Al een geluk dat ik mezelf geen deadline heb opgelegd voor het verkleinen van die TBR. Heel vooruitziend van mezelf. Ook al deed ik het onbewust.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.