Het heetst van de dag – Nora Roberts

hetheetstvandedag

 

Titel: Het heetst van de dag
Auteur: Nora Roberts
Uitgeverij: Boekerij
512 p.

“Rechercheur Phoebe MacNamara vond haar roeping al op jonge leeftijd toen een verwarde man haar familie urenlang gegijzeld hield. Nu is ze de beste onderhandelaar van de politie van Savannah. Of het nu gaat om iemand die zelfmoord wil plegen, een man die zijn gezin wil ombrengen of een nietsontziende gijzelnemer, Phoebe weet de juiste toon te treffen.

Duncan Swift heeft Phoebe aan het werk gezien toen zij een van zijn werknemers wist te overreden niet naar beneden te springen. Hij vindt de combinatie van hardheid en gevoeligheid zeer aantrekkelijk, en hij is vastbesloten deze bijzondere vrouw te veroveren.

Dan wordt Phoebe in haar eigen kantoor aangerand en ontvangt ze thuis dreigende berichten. “

Verhaal:

De gebeurtenissen in Phoebe’s verleden bepalen nog steeds haar hele leven. Ze zorgden ervoor dat ze nu zelf een onderhandelaar is geworden, maar jammer genoeg zijn ze ook verantwoordelijk voor de angsten die het leven van haar moeder overheersen. Trouwens niet enkel dat van haar moeder, hun hele gezin draagt de gebeurtenissen nog steeds met zich mee.

Phoebe is zo’n beetje de lijm die de bijzondere samenstelling van de familie MacNamara bij elkaar houdt. Ze draagt deze zware verantwoordelijkheid ondertussen al zo lang dat ze zich haar laatste onbekommerde dag niet meer kan herinneren.

Het spreekt voor zich dat haar leven erg strikt is ingedeeld om alles te kunnen bolwerken. Wanneer Duncan haar leven binnenstormt, vastberaden om haar te overtuigen dat ze bij elkaar horen is de regelmaat ver zoek. Iemand met haar voorgeschiedenis is niet goedgelovig en dat terwijl hij haar maar al te graag wil duidelijk maken dat ze hem kan vertrouwen. Dat ze niet alle verantwoordelijkheid in haar eentje moet dragen.

Het is echter geen ideale situatie om de liefde te ontdekken wanneer iemand het niet enkel op haar heeft voorzien maar ook op diegene die haar lief zijn …

Mijn mening:

Kennen jullie de film ‘The Negotiator’ met Kevin Spacey als onderhandelaar? Zelf heb ik die enkele keren gezien én telkens vroeg ik me af hoe je aan het einde van zo’n werkdag het werk moet achterlaten. De werkdruk van een onderhandelaar is nu eenmaal ontzettend zwaar, dat brengt dit boek wel heel duidelijk in beeld. Die druk wordt natuurlijk nog een pak groter wanneer je na de werkuren ook nog eens achtervolgd wordt door de waanzin die je tijdens je werkdag krijgt voorgeschoteld.

Wat begint met kleine pesterijen, wordt al snel steeds gruwelijker. De dader werkt naar een grootse finale toe en zo leest dit verhaal ook. Je leert geleidelijk aan iedereen kennen, sporadisch wordt er een tipje van de sluier opgelicht zodat je pas vrij laat weet wie er achter het dreigende gevaar schuilt. Wie het niet is was echter al snel duidelijk. Toch is in dit Nora Roberts boek de spanning alom aanwezig.

‘Het heetst van de dag’ is erg vlot en beeldend geschreven. De spannende scènes waarbij de hoofdpersonages worden opgejaagd als wild worden afgewisseld met grappige fragmenten tussen Duncan en Phoebe én haar familieleden. Naarmate de spanning toeneemt lijk je als lezer steeds sneller op het spannende einde af te stevenen. De afwisseling én haar innemende karakters zijn twee factoren die ik erg apprecieer bij Nora Roberts schrijfstijl.

8 gedachten over “Het heetst van de dag – Nora Roberts”

  1. Het klinkt als een goed boek! Niet een boek wat ik normaliter zou uitkiezen, maar ben nu toch wel érg benieuwd geworden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.