Harry Potter songs

harrypottersongsIk ben totaal niet muzikaal. Echt niet! Ok, ik hoor het doorgaans wel wanneer iemand vals zingt, maar zelf toon houden lukt me absoluut niet. Om nog maar te zwijgen over mijn niet-bestaand ritmegevoel. Toch hou ik van muziek. Zowel van alternatieve rock als klassieke muziek, prachtige soundtracks, … eigenlijk hou ik van vrij veel genres. De laatste tijd valt het me ook steeds meer op dat ik een zwak heb voor boek-gerelateerde songs. Dat is jullie waarschijnlijk wel opgevallen vermits ik het eerder al had over lyrics met specifieke verwijzingen, songteksten rond boeken en hoe sommige oorspronkelijke liedjes nooit meer hetzelfde klinken zodra je de Booknerd-variant hebt gehoord.

Toen ik wat research deed voor die blogposts kwam ik echter ook enkele liedjes tegen die bewerkt waren door mede Harry Potter fans. Je hoeft geen schrik te hebben hun zangtalent is duidelijk groter dan dat van mij. 😉

Friends Intro – Harry Potter Edition
Eigenlijk hoort deze eerste bewerking niet 100% thuis in dit lijstje. Het bevat immers geen aangepaste lyrics, maar toch vind ik deze aangepaste intro vrij geweldig.

We are from hogwarts – Chris Villain

Nu ben ik niet meteen gek van Lady Gaga maar zowel deze variant op Like a G6 als de onderstaande alternatieve versie voor Born this Way vond ik heel leuk gedaan. Beide songs werden ook door dezelfde mensen onder handen genomen.

Like a Quidditch – Not literally vs Like a g6 – Lady Gaga

Born This Way – Lady Gaga vs Sorted this way – Not Literally

De mensen van KFaceTV lieten zich dan weer inspireren door J.K.Rowling én Uptown Funk van Bruno Mars toen ze het het nummer Dark Lord Funk uitwerkten.

Dark Lord Funk – KFaceTV vs Uptown Funk – Bruno Mars

en nog eentje om het af te leren … Deze bewerking van Party Rock Anthem van LMFAO

5 gedachten over “Harry Potter songs”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.