Een nieuwe horizon – Robyn Carr

eennieuwehorizonTitel: Een nieuwe horizon
Reeks: Virgin River #5
Auteur: Robyn Carr
Uitgeverij: Harper Collins
Pagina’s: 414
Prijs: 15,00€

Vanessa heeft een zware tijd achter de rug: binnen een paar maanden heeft ze haar echtgenoot verloren en is ze bevallen van hun zoon. Nu haar leven in rustiger vaarwater is gekomen, begint ze te beseffen dat de man die er steeds voor haar was in die moeilijke periode inmiddels meer voor haar is geworden dan zomaar een vriend. Helaas lijkt hij niet hetzelfde voor haar te voelen …

Voor Paul Haggerty is het niet meer dan logisch dat hij de vrouw van zijn beste vriend heeft bijgestaan in haar verdriet. Gemakkelijk was dat niet, want hij is al jaren heimelijk verliefd op haar. Net wanneer hij voor zijn gevoelens durft uit te komen, gooit een andere vrouw roet in het eten.”

Mijn mening:

Vanessa heeft op korte tijd heel wat te verwerken gekregen. In die periode werd ze goed opgevangen door haar familie en vrienden. Met twee van hen heeft ze zelfs een hechtere band gekregen. In de eerste plaats Paul, de beste vriend van haar overleden echtgenoot die er heel die periode voor haar was maar ook Mel die Vanessa als vroedvrouw heeft begeleid tijdens haar zwangerschap en bevalling. Dat diezelfde Mel ook erg jong weduwe werd is zich dus maar al te goed kan inleven in Vanessa’s situatie is zeker een grote hulp.

Het gekke is dat je in deze reeks geen echte hoofdpersonages meer lijkt te hebben. In het begin van de Virgin River-serie was dat anders. Toen was het echt duidelijk wie de nieuwe karakters waren die de hoofdrol voor rekening namen. ‘Een nieuwe horizon’ is het vijfde boek in deze reeks en je merkt op dat vlak echt een groot verschil. Het viel me al eerder op in het boek waarin we verondersteld werden om Mike en Brie te volgen. Toen vond ik het jammer dat hun verhaal niet helemaal naar voren kwam.

Ook in dit boek is dat eigenlijk het geval. Alleen vind ik het nu geen minpunt meer. Iedere keer dat ik wegduik in een boek uit deze reeks voelt dat heel vertrouwd aan. Zowel het dorpje als zijn inwoners zijn zo uitgewerkt dat ze heel herkenbaar aanvoelen. Waar de omschrijvingen van het landschap je zin doen krijgen in vakantie of toch minstens een ontspannende boswandeling bezorgen de personages je het gevoel alsof je oude vrienden opnieuw tegenkomt.

We komen te weten hoe het Vanessa en Paul vergaat terwijl ze omgaan met zowel schuldgevoelens als tegenslagen en beetje bij beetje ontdekken dat je de liefde voor je overleden man niet hoeft op te offeren om van een nieuw iemand te kunnen houden. We leren echter ook Vanessa’s vader wat beter kennen, haar jongere broer en diens vriendinnetje Brenda. We ontmoeten zelfs haar schoonmoeder Carol die alles steeds naar zich toe weet te trekken en de touwtjes strak in de handen houdt.

Daarnaast zien we echter ook vooral bekende personages opnieuw langskomen. Jack & Mel die het startschot gaven voor deze serie en die ondertussen hun tweede kindje verwachten. Preacher en Paige die hen opvolgden en ondertussen verbouwplannen hebben vermits er ook bij hen gezinsuitbreiding op komst is. Ook Mike en Brie willen graag hun camper inruilen voor een eigen woning. Tja, de bouwsector heeft duidelijk een drukke agenda voor de boeg in dit kleine bergdorpje.

Bovendien zou Virgin River evengoed de naam Cupid’s Harbor kunnen dragen vermits dit afgelegen dorpje zowel actieve als gepensioneerde soldaten en alleenstaande vrouwen de kans biedt om hun grote liefde te ontmoeten.

In Een nieuwe horizon volgen we een heel dorp in plaats van twee hoofdpersonages en daardoor krijg je als lezer niet de kans om je te vervelen of je al te veel te ergeren aan Vanessa’s korte lontje. Robyn Carr wist opnieuw een meeslepend en hartverwarmend verhaal neer te pennen dat bij de lezer vanaf de eerste bladzijde een vertrouwd gevoel oproept. In dit boek vond ik het vooral leuk dat verschillende generaties een (nieuwe) kans krijgen.

3 gedachten over “Een nieuwe horizon – Robyn Carr”

    1. Je gaat de verhaallijn sowieso zonder probleem kunnen volgen. Het is nu niet bepaald een reeks met ingewikkelde plotwendingen. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.