Bookshelf Scavenger Hunt Tag

bookshelfscavengerhunttagIk vind het altijd leuk om te achterhalen wie een Tag heeft bedacht. Vaak zie je die plots op verschillende blogs verschijnen en als je dan de oorspronkelijke tag opzoekt ontdek je dat die al twee jaar oud is. Deze Bookshelf Scavenger Hunt Tag werd uitgewerkt door TheLibraryofSarah die vlogt op YouTube en ook terug te vinden is op Tumblr. Zelf zag ik hem een tijdje terug bij Kwante verschijnen en zij had er meteen ook leuke prenten voor gemaakt. Vermits ik het leuk vind om in mijn eigen boekenkasten rond te snuffelen besloot ik hem zelf ook een keertje te doen.

1. Zoek een boek waarvan de naam van de auteur of de titel een letter Z bevat.

20160615_151643

Hier kon ik al snel uit meerdere boeken kiezen. Zowel De zondares als Zustermoord van Tess Gerritsen, maar ook De Boekendief van Mark Zusak kwamen in aanmerking.

2. Zoek een klassieker

20160615_151900

Daar zijn er dan weer niet zoveel van te vinden in mijn collectie. Ik koos dan ook voor Een ontgoocheling / Het dwaallicht van Willem Elsschot.

3. Zoek het oudste boek op je planken

20160615_151946

Pluk van de Petteflet kreeg ik als 9-jarige cadeau. Mijn exemplaar van Jip en Janneke is zelfs nog wat ouder – alleen was dit niet mijn eigen boek. Mijn vake las er regelmatig uit voor toen alle drie de kinderen uit huis gingen kregen we elk een eigen exemplaar. Ik heb het oudste én oorspronkelijke exemplaar in de kast staan.

4. Zoek een boek met een sleutel op de kaft.

20160615_151232

Naar dit boek heb ik het langste moeten zoeken.  Gelukkig heeft deze prachteditie van Lewis Carol’s  Alice in Wonderland een sleutel op de rug staan.

5. Zoek iets op je planken dat geen boek is.

20160615_151821

Hier was het dan weer vooral moeilijk om een keuze te maken. Er staan immers heel veel spulletjes in mijn boekenkasten. Van Forever Friends beeldjes en beertjes tot foto’s, bladwijzers, Funko Dolls en Steampunk accessoires. Uiteindelijk koos ik voor dit kleine pluche zwartraafje.

6. Zoek een boek met een meisje op de cover

20160615_151312

Er zijn echt super veel boeken met een vrouw of meisje op de cover dus dit was geen lange zoektocht. Het heksenalfabet – Caitlin Kittredge

7. Zoek een boek met een dier op de cover

20160615_151402

Als zwartraafje moet je uiteraard een boek uitkiezen met een soortgenoot op de omslag. 😉 Heksenkind van Martijn Adelmund en Iris Compiet.

8. Zoek een niet YA Boek.

20160615_151436

Gabrielle van Lara Adrian. Ik hoop echt dat LS Amsterdam deze reeks gaat blijven vertalen. Ondertussen sta ik één boek achter in de oorspronkelijke serie en daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.

9. Zoek een boek met sterren er op.

20160615_151510

Hier heb ik twee boeken geselecteerd. Bij Universal Alien van Gini Koch staat er bovenaan een universum én dus ook sterren afgebeeld. Bij De meeste dromen zijn bedrog van Mhairi McFarlane zijn het dan weer eerder decoratieve sterren. Al heb je wel bijna een vergrootglas nodig om ze te kunnen zien.

20160615_151543

10. Zoek een boek met gouden letters

20160615_151151

Twelve sharp – Janet Evanovich. En blinken dat die letters doen wanneer één van de ingebouwde spots er op gericht staat.

6 gedachten over “Bookshelf Scavenger Hunt Tag”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.