Huisje boompje feestje – Jill Mansell

huisjeboompjefeestje

Titel: Huisje boompje feestje
Auteur: Jill Mansell
Uitgeverij: LS Amsterdam
349 p.

“Striptekenares Molly Hayes woont in het pittoreske dorp Briarwood. Wat relaties betreft heeft ze weinig geluk: ze valt altijd op foute mannen. Vlak na haar laatste break-up krijgt ze een nieuwe buurman: de Londenaar Dexter Yates. Hij is knap, single en … heeft een baby. Er is meteen een enorme aantrekkingskracht tussen Molly en Dex, maar Molly houdt de boot af. Liever een goede buur dan weer een foute vriend, denkt ze. Maar hoe lang houdt ze het vol?”

Mijn mening:

De ongecompliceerde liefdesverhalen van Jill Mansell lezen heerlijk weg en zijn hierdoor uitermate geschikt als vakantie-leesvoer. Die omschrijving telt ook voor dit boek waarin de joviale Molly uit het rustige dorpje Briarwood en stadsmens Dex met elkaar in contact komen.

Molly heeft het een beetje gehad met mannen, ze heeft immers de slechte gewoonte om op foute mannen te vallen en ook haar laatste partner voldeed perfect aan die definitie. Na hun breuk komt er echter iemand wonen in het huis naast dat van haar. Het gebouw stond al een hele poos leeg maar krijgt nu een nieuwe eigenaar. Dex die een echte stadsmens is en door zijn veelvoud aan vriendinnen en vlotte praatjes veel weg heeft van Alfie (vertolkt door Jude Law in de gelijknamige film) verruilt dankzij een onverwachte en ingrijpende verrassing het drukke Londen in voor Briarwood.

Al van in het begin weet je waaraan je je mag verwachten én die belofte maakt Jill Mansell aan het einde ook waar. Alleen komen er uiteraard eerst een deel hindernissen aan te pas. Hierdoor lijkt het soms wat lang te duren vooraleer je aan het beloofde happy end toekomt maar je krijgt in de tussentijd wel de kans om ook de overige bewoners van het dorpje Briarwood te leren kennen.

De verhalen van deze inwoners en enkele buitenstaanders worden in dit boek tot één geheel verweven terwijl nieuweling Dexter Yates zichzelf opnieuw lijkt uit te vinden en zich steeds meer thuis lijkt te voelen in het rustige dorpje.

‘Huisje boompje feestje’ is een combinatie van leuke personages, een vlotte schrijfstijl en een luchtig, ongecompliceerd verhaal. Ik was niet van alle verhaallijnen even gek, maar het geheel zelf viel wel mee. ‘Huisje Boompje feestje’ mag dan niet mijn favoriete Jill Mansell boek zijn, het is wel een uiterst vermakelijk luchtig boek dat zeker op je vakantieleesvoer-lijstje mag belanden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.