The Bedtime Book Tag

thebedtimebooktagDeze Bedtime Book Tag kwam ik (als ik me niet vergis) voor het eerst tegen bij Adorable Books. Hij stond al een hele tijd op mijn ‘deze moet ik ooit eens invullen’-lijstje, dus werd het stilletjes aan tijd dat ik er eens werk van maakte.

1. Welk boek heeft je de hele nacht wakker gehouden, omdat je door moest lezen?
dereizigerIk kan niet nachtje door doen en gewoon doorlezen in een boek. Bij sommige boeken vind ik het echter vrijwel onmogelijk om ze – ook al is het maar voor even – neer te leggen. De reiziger van Diana Gabaldon bijvoorbeeld, maar ook Rode letters van Anne Bishop, de boeken van Lara Adrian, Gini Koch en J.R.Ward, …

 

2. Van welk boek was je bang om te gaan slapen?
Als kind heb ik ooit nachtmerries gehad door een strip van Robert en Bertrand. De titel was (als ik me niet vergis alleszins) ‘De hel van Montparnasse’ en die ondergrondse catacomben en de gebeurtenissen die zich daar afspeelden waren blijkbaar voldoende om me op jonge leeftijd heuse nachtmerries te bezorgen.

3. Welk boek zorgde er voor dat je (bijna) in slaap viel?
roodwaasDaemonia van Justina Robson, Rood waas van Patricia Cornwall, Negentig geheimen van Jacey – Lucinda Carrington, …

 

 

4. Op welk boek heb je gewacht tot het uitkwam, zo erg dat je er onrustig van werd?
20150608_134907(1)Meest recent is dat zonder twijfel ‘Zwarte veren’ van Anne Bishop. Ik was echt zo enthousiast over het eerste boek dat ik vol ongeduld op het vervolg heb zitten wachten.

 

5. Welk boek heeft jouw perfecte vriendje/vriendinnetje?
eric-northmanEuhm … Ik vrees dat ik een bookslut ben. Het blijft immers niet beperkt tot één favoriet fictief personage. De eerste aan wie ik zo meteen denk zijn Eric Northman, Simon Wolfgard, Matthew Clairmont, Jeff Martini,

6. Welk boek zou jou ergste nachtmerrie zijn om in te leven?
de100Ook hier zijn er zoveel om uit te kiezen … The Hunger Games lijkt me een ramp te zijn én al helemaal wanneer je naam ook nog eens getrokken wordt tijdens de loting. Maar ook de boeken waar Lauren Destefano waarin je als vrouw al op voorhand weet dat je erg jong zal sterven, of Julie Kagawa’s wereld uit de Blood of Eden-serie waar je nergens veilig lijkt te zijn of boeken als Matched en de100 waar men een heel deel boeken verbannen of verloren heeft. Ik heb trouwens super lang moeten nadenken vooraleer ik wist in welk boek de enige resterende exemplaren zo werden gekoesterd dat je ze niet meer mocht inkijken. Dat zou alleszins pas een nachtmerrie zijn – geen boeken kunnen/mogen lezen.

7. Welke omslag van een boek doet jouw denken aan de nacht?
allerzielen

 

Allerzielen van Deborah Harkness, de donkere cover en symbolen doen me denken aan de nacht en het bekijken van sterren.

 

 

8. Welk boek heeft een vreselijke cliffhanger?
bloedbandHier denk ik meteen aan Bloedband van Julie Kagawa – al zou ik ook uiteraard nog een heel deel andere titels kunnen vermelden.

 

 

9. Over welk boek heb je daadwerkelijk gedroomd?
Oei, dat weet ik eigenlijk niet. Ik heb steeds heel bizarre dromen, die zodra ik wakker wordt uiterst geschikt lijken als basis voor een eigen boek, maar vervolgens val ik terug in slaap om dan ’s ochtends niets meer te weten van die droom. Ik heb dus ook geen idee welke boeken er in mijn dromen voorkomen.

10. Welk monster uit een boek zou je nooit onder je bed willen vinden?
Als kind maakte ik mezelf steeds wijs dat eventuele monsters onder mijn bed me niets konden doen zolang mijn handen en voeten goed onder het dekbed bleven liggen. Ik hoop dat dit trucje ook effectief werkt tegen de rabdo’s uit Blood of Eden, de hulsels uit de boeken van Ransom Riggs, de hongerige wezens uit de Schaduwvlakte uit Leigh Bardugo’s Grisha-reeks, …

Een gedachte over “The Bedtime Book Tag”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.