Shelfies #3

shelfiesZodra mijn boekencollectie wat omvang kreeg hield ik een lijstje bij. In het begin deed ik dat alfabetisch op auteur in een schriftje. Er kwamen er echter steeds meer bij en op de duur werd er vooral veel doorstreept en met pijltjes gewerkt. Een computerbestand leek handiger, maar ook hier kruipt wat tijd in het up to date houden (al is er van doorstrepen gelukkig geen sprake meer). Een tijdje terug bedacht ik me plots dat ik evengoed foto’s kon gebruiken, waarna ik elke boekenplank vastlegde op mijn smartphone.

Op die manier kan ik steeds snel opzoeken of ik een bepaald deel wel/niet in mijn bezit heb en wanneer er boeken bijkomen of verdwijnen moet ik enkel de betreffende foto vervangen. Een bijkomend voordeel was dat ik jullie zo meteen ook een blik in mijn boekencollectie kon tonen.

In de eerste Shelfies liet ik mijn thrillers zien én de opvolger zorgde ervoor dat mijn vrij uitgebreide verzameling kookboeken in de spotlight kwam te staan. Ondertussen zijn we bij de eerste fantasy-kast terechtgekomen. (Yep, de eerste – dit genre is blijkbaar goed vertegenwoordigd ten huize Zwartraafje 😉 )

20150629_184447

Net als de vorige keer beginnen we ook nu helemaal bovenaan én deze plank is zelfs niet van mij. Ik kan me geen ‘Liefde is … je boekenkast delen’- variant herinneren bij die scheurkalenders van vroeger, maar delen doe ik dus wel. De twee houten beeldjes zijn gemaakt door de vava van mijn echtgenoot.

20150629_184459

Ook de tweede plank is – zoals jullie op basis van de boeken waarschijnlijk wel zullen raden – niet van mij. Star Wars voor hem, Harry Potter voor mij en Lords of the Ring voor ons allebei. 🙂

20150629_184527

Ook mijn verzameling Forever Friends-beeldjes én onze huwelijkskaars hebben hun eigen plekje gekregen in deze boekenkast.

20150629_184556

Maar er staan dus uiteraard ook een deel van mijn eigen collectie fantasyboeken in. Zoals je kan zien moet ik nog steeds de Grisha-reeks vervolledigen. De Test-trilogie heb ik wel volledig gelezen maar niet allemaal in mijn bezit. De Mime-order en het tweede Silber-boek moet ik allebei nog eens lezen.

20150629_184607

Op deze plank is ondertussen ook ‘Onder de maan’ van Patricia Briggs terechtgekomen en binnenkort wordt ook de Angelfall-reeks vervolledigd. Tja, op dit tempo van nieuwe aanwinsten zullen mijn shelfies nooit lang up-to-date blijven. 🙂

20150629_184626

Ook hier staan weer enkele onvolledige series tussen. Ik wil hen wel uitlezen maar zal ze niet allemaal aanschaffen wegens te kostelijk en niet enthousiast genoeg onthaald. Zo vond ik ‘Betoverd’ heel leuk maar nadien vond ik de boeken steeds iets minder worden. De eerste drie boeken uit ‘Lorien Legacies’ vond ik leuk, maar ik hoef de reeks niet persé in mijn bezit te hebben, dus hier ben ik op een bezoekje aan de bibliotheek toegewezen. Dat telt trouwens ook voor ‘Enders’ van Lissa Price. Ook ‘Het Vonnis’ leende ik bij de bibliotheek.

Je kan misschien wel zien dat er momenteel op de onderste plank enkel een doos staat. Binnenkort moet die echter plaats maken voor de 12 boeken die ik heb gekocht via Tweedehands. Ik hoop daar ooit ook de boeken van Diana Gabaldon voor een prijsje op de kop te kunnen tikken.

Volgende keer is de tweede Fantasy-kast aan de beurt. 😉

3 gedachten over “Shelfies #3”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.