Shelfies #5

shelfiesZodra mijn boeken-collectie wat omvang kreeg hield ik een lijstje bij. In het begin deed ik dat alfabetisch op auteur in een schriftje. Er kwamen er echter steeds meer bij en op de duur werd er vooral veel doorstreept en met pijltjes gewerkt. Een computerbestand leek handiger, maar ook hier kruipt wat tijd in het up to date houden (al is er van doorstrepen gelukkig geen sprake meer). Een tijdje terug bedacht ik me plots dat ik evengoed foto’s kon gebruiken, waarna ik elke boekenplank vastlegde op mijn smartphone.


In de eerste Shelfies liet ik mijn thrillers zien én de opvolger zorgde ervoor dat mijn vrij uitgebreide verzameling kookboeken in de spotlight kwam te staan. Bij de volgende editie kwam mijn eerste fantasy-kast aan de beurt en vermits dit genre goed vertegenwoordigd is ten huize Zwartraafje kwam nadien ook mijn tweede fantasy-kast aan de beurt.

Dit keer zijn het mijn romans en romantische boeken die in de spotlight worden gezet.

shelfies5romans

De bovenste twee planken van deze kast zijn gevuld met boeken die ik al erg lang heb én desondanks vaak nog niet gelezen heb. Sommige uiteraard wel.

 • de boeken van Dirk Bracke las ik als kind
 • ‘De laatste zeven maanden’ & ‘Het achterhuis’ als tiener
 • ‘Vallen’ van Anne Provoost was verplichte lectuur in het school
 • Bezoek van de nachtlibelle & Simon kreeg ik cadeau en die heb ik allebei al gelezen
 • De regels van het ciderhuis, vermits ik als prille twintiger een John Irving-periode heb gehad
 • Iets eerder las ik ook zowel ‘Tongkat’ als ‘De kleurenvanger’ van Peter Verhelst
 • Ook ‘De verborgen geschiedenis’, ‘American Psycho’ en ‘Weg met de literatuur’ las ik tussen mijn 17 en 22.

Tja, ik heb al eerder vermeld dat ik vroeger andere boeken las als nu. 😉

shelfies5romans2

Deze tweede plank is een kruising van oudere boeken én nieuwere exemplaren. Enkele van de boeken uit deze twee planken zijn ondertussen weggedaan vermits ik het niet waarschijnlijk achtte dat ik er ooit nog aan toe zou komen om hen te willen lezen.

Dit zijn degene die ik al wel gelezen heb:

 • Parttime Peter
 • De vrouw van de tijdreiziger
 • Voor jou
 • Het Rosie Project (die is nog steeds uitgeleend) én Het Rosie Effect
 • Bakken voor je leven
 • De gloriedagen van Walter Gom
 • Eten, bidden en beminnen
 • De laatste liefdesbrief
 • Maak me gek
 • Over de grens
 • Wachten op Doggo
 • Aprilheks
 • De twee kortverhalen van Willem Elschot

shelfies5romans3

Als twintiger ontdekte ik ook de boeken van Maeve Binchy en vermits ik in die periode nog steeds in blokken las, heb ik vrijwel al haar boeken achter elkaar gelezen. Ondertussen heb ik ook bijna haar volledige oeuvre in mijn bibliotheek staan.

shelfies5romans4

Dat ik van Nora Roberts hou is jullie waarschijnlijk al wel duidelijk geworden. Dankzij enkele Kruidvat-acties staat deze plank ondertussen nog wat voller als op de foto. Ik dacht dat ik er nog vrij veel van moet lezen, maar eigenlijk staan er slechts 4 ongelezen exemplaren tussen.

shelfies5romans5

Zowel de boeken van Katie Fforde als Rachel Gibson (vooral die laatste) lees ik heel graag. Een van mijn reorganisaties zorgde ervoor dat beide auteurs nu een eigen plankje hebben. De boeken van Jennifer Probst staan mee bij de overige romantische verhalen die op de onderste planken zijn ingedeeld.

shelfies5romans6

Op de boeken van Bella Andre na zie je hier vooral auteurs waarvan ik slechts één of twee boeken in mijn bezit heb. Mijn favorieten van deze plank? Dat zijn ‘De leesclub’ van Elisabeth Noble, de boeken (ik heb er ondertussen twee) van Jessica Clare, die van Kristan Higgins, Samantha Young en Bella Andre. Super ontspannend leesvoer waarbij je helemaal tot rust kan komen.

shelfies5romans7

Vooral bij deze kast valt het op dat een reorganisatie geen overbodige luxe was. Zo heb ik afscheid genomen van mijn Abbi Glines boeken, maar ook van Younger, de drie paperbacks die bovenop liggen, … De kast ziet er ondertussen terug minder volgestapeld uit én ik heb plaats voor eventuele nieuwe aanwinsten. Bovendien staan er nog genoeg ongelezen exemplaren tussen dus ik zal niet meteen zonder leesvoer vallen.

Het is wel duidelijk dat mijn boekenplanken er al weer anders uit zien sinds ik de foto’s voor deze rubriek maakte. Vrij veel nieuwe aanwinsten, enkele boeken die plaats moesten ruimen voor dat nieuwe leesmateriaal én een paar reorganisaties hebben nu eenmaal dat effect. Waarschijnlijk zou het dus geen overbodige luxe zijn mocht ik deze ‘Shelfies’ ieder jaar (of halfjaar) opnieuw tonen.

6 gedachten over “Shelfies #5”

 1. Jeetje joh, wat een boeken! Ik herken er wel een aantal titels van die ik zelf ook heb. Vallen moest ik overigens vorig jaar lezen voor mijn studie en ik vond er echt helemaal niks aan haha.

 2. Oh, ik ben dol op gluren in andermans boekenkast. Wat een grappig principe: ‘shelfies’!

  Ik laat de boeken van Katie Fforde juist altijd links liggen. Die van Rachel Gibson gaan wel.

  1. Vroeger was ik vooral fan van het rustige tempo van Katie Fforde en Maeve Binchy. Rachel Gibson heb ik pas vrij recent ontdekt maar haar tempo ligt me toch beter.

 3. Fijne gevulde planken. Maar het blijft inderdaad lastig om steeds maar weer opnieuw boeken ertussen te moeten proppen! Ik heb al een aantal rijen boekenplanken met dubbele rijen… Ook niet ideaal als je naar een bepaald boek zoekt…

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.