Gelezen in Juni

gelezeninjuniIn plaats van jullie de boeken in een mooi op volgorde gesorteerde stapel aan te bieden heb ik zo’n beetje per genre op de foto geplaatst. Zo valt het meteen ook op dat het fantasiegenre deze maand goed vertegenwoordigd werd.

 

Ik las immers het eerste deel uit de Morganville Vampires-reeks. ‘Glass Houses‘ werd me tijdens de Leesmarathon van Craving Pages door een andere deelneemster aangeraden en het was inderdaad erg ontspannend leesvoer. De andere schrijfster die ze me toen had getipt is me echter nog meer bevallen. Ik heb immers ontzettend genoten van ‘Dark Lover’ dat geschreven werd door J.R.Ward. Deze schrijfster werd aangeraden voor de fans van Lara Adrian en daar kan ik me volledig bij aansluiten.

2014-06-29 16.52.43Van Lara Adrian mocht ik trouwens ook het zesde boek uit de Middernacht-reeks recenseren én ‘Claire‘ was zelfs de tweede keer dat ik het las, opnieuw in één ruk uitgelezen. Ook ‘Adam’ het afsluitende deel uit de Nightwalkers-serie van Jacquelyn Frank viel ontzettend goed mee. Bovendien kreeg ik ook een recensie-exemplaar van ‘De glazen troon‘ toegestuurd. Ik was niet zeker of dit boek me zou bevallen, maar dat bleken al snel overbodig getwijfel te zijn. Binnenkort komt ook de vertaling van het tweede deel in deze reeks uit, dus ik ben nu al benieuwd of dit even goed gaat zijn als zijn voorganger.

En ja hoor, toen ik eventjes zonder recensiemateriaal zat kwam ik nog eens aan leesvoer uit de eigen collectie toe. De keuze was vrij snel gemaakt vermits ik al een hele tijd ‘Alien in the House‘ wou lezen. Gini Koch bracht me opnieuw aan het lachen. Haar boeken mag ik eigenlijk niet buitenshuis lezen, want dan ga ik vreemd bekeken worden wanneer ik begin te lachen met sommige uitspraken en avonturen van Catherine ‘Kitty’ Katt.

2014-06-29 16.51.32Ik overdreef dus niet wanneer ik zei dat de fantasie-rubriek goed gevuld was deze maand. Die boeken werden echter afgewisseld met andere genres. Zo las ik bijvoorbeeld ‘Vermoorde schoonheid‘ van J.D.Robb en ‘Verlangen‘ van Chelsea Cain. Twee spannende thrillers maar daar stopt de overeenkomst tussen beide boeken dan ook.

2014-06-29 16.53.39Maar er passeerden ook een aantal uiterst ontspannende boeken. Bijvoorbeeld ‘Op zoek naar het onmogelijke‘ en ‘Ik geef me over‘, die allebei door Jennifer Probst zijn geschreven. Maar ook ‘Verhalen uit Chestnut Street‘ van Nora Roberts, ‘Een gevaarlijk verlangen‘ van Samantha Young en ‘Spelen met vuur’ van Nora Roberts (Ja hoor, slechts 1 Nora Roberts boek deze maand)

Momenteel ben ik net gestart in ‘Onbreekbaar’ van Kami Garcia. Het eerste deel in de reeks ‘Het Legioen’. Ik weet niet goed wat ik hiervan moet verwachten én ben dan ook een ‘beetje’ nieuwsgierig. Dit boek zal dus zeker nog worden uitgelezen deze maand. En wie weet hoe ver ik nog in het eerstvolgende boek zal geraken. 😉

Mijn ‘ontdekking van de maand‘ is zonder twijfel ‘Dark Lover’ van J.R.Ward. Ik ben echt heel gelukkig dat mijn verwachtingen van deze schrijfster niet teleurgesteld maar zelfs overtroffen werden. Vooral omdat ik weet dat me nu nog een heel deel toffe boeken te wachten staan.

In favorieten kiezen ben ik dan weer niet goed. Normaal zou ik voor ‘Dark Lover’ gaan, maar vermits ik die al vernoemd heb, mag ik er (volgens mijn eigen volkomen logische redering 😉 ) een ander uitkiezen. Dan nog twijfel ik tussen twee boeken, maar vermits het ene (Adam) nogal dicht aanleunt bij ‘Dark Lover’ kies ik voor ‘Vermoorde schoonheid’ van J.D.Robb.

2 gedachten over “Gelezen in Juni”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.