The Elements Book Cover Tag

Het is alweer een hele poos geleden dat ik deze Tag online tegenkwam. Volgens mij was dit bij Craving Pages tijdens Joany haar Tag-a-Thon van het voorbije jaar. Hij leek me toen al leuk om in te vullen maar pas nadat het onweer dit weekend heel duidelijk benadrukte hoe sterk de natuurelementen wel zijn, dacht ik er opnieuw aan.

Eigenlijk zijn de regels van deze Elements Book Cover Tag vrij eenvoudig. Je hoeft zoals je snel genoeg zal merken, enkel op zoek te gaan naar boeken waarvan de cover aan bepaalde eisen voldoet. Het ideale excuus dus om nog eens langs de planken van mijn privé-bibliotheekje te wandelen én tussen mijn boeken te snuffelen. Waarschijnlijk ook de reden waarom deze Tag me zo aansprak, ik vind het immers erg leuk om mijn boekenverzameling te bewonderen. 😉

WATER
2014-06-08 18.39.16

Zoek een boek met water op de kaft

Op de cover van ‘Een affaire in Cornwall’ zie je het huis waar dit verhaal zich afspeelt vanop het water. De bewoners van dit huis hebben echter vanop het klif een panoramisch uitzicht op de zee.

 

2014-06-08 18.39.51

Zoek een boek met een blauwe kaft.

Blijkbaar kon ik voor deze omschrijving uit vrij veel boeken kiezen. Ik koos echter al snel voor ‘Allerzielen‘ van Deborah Harkness, zo kan ik meteen nog wat reclame maken voor één van mijn favorieten.

VUUR:
2014-06-08 18.40.28

Zoek een boek met vuur op de kaft

Hier moest ik zelfs niet voor zoeken, ik wist immers direct dat ik ‘Harry Potter and the Halfblood Prince’ wou selecteren. Geen kaarsvlam, of een blakerend kampvuur … nee hoor, ik kies ineens voor een heuse vuurzee.

 

2014-06-08 18.40.10Zoek een boek met een rode kaft
Voor deze opdracht, koos ik voor ‘The Rosie Project’ van Graeme Simsion. Ik heb echt heel erg genoten van dit boek, maar vind ook de kaft erg knap. Sober én rechtlijnig, een lay-out die perfect past bij het hoofdpersonage uit dit boek.

AARDE:

2014-06-08 18.40.48Zoek een boek met aarde/planten op de kaft
Dat werd eentje met een tuin die volop in bloei staat. Als ik de cover van dit boek zie, heb ik meteen spijt dat we zelf niet zo’n knusse tuin hebben. Het onderhoud spreekt me niet echt aan, maar de gezellige leesplekjes dan weer wel.

2014-06-08 18.41.06Zoek een boek met een groene kaft

Deze cover is niet enkel overwegend groen, hij past ook perfect bij het element ‘aarde’. Thirza Meta is de schrijfster van dit tweede deel uit de ‘De vloek van Zérian’-saga. De knappe covers van deze reeks werd geïllustreerd door Iris Compiet.

 

LUCHT:

2014-06-08 18.41.19

Zoek een boek met lucht op de kaft
Bij ‘Hemel en aarde’ van Nora Roberts vinden we niet enkel lucht terug, maar ook aarde én water. Drie elementen op één cover. 🙂

2014-06-08 18.41.37

Zoek een boek met een witte kaft

Hier wist ik meteen welk boek ik zou kiezen. De futuristische én strakke cover die ‘Starters‘ van Lissa Price siert is immers overwegend wit.

BONUS:

Zoek een boek met de kleuren blauw, rood, groen en wit op de kaft

2014-06-08 18.42.01

Dankzij mijn vrij uitgebreide boekenverzameling kon ik hier zelfs uit meerdere boeken kiezen. Ondermeer ‘Harry Potter and the Chamber of Secrets’ of ‘Vrij Spel’ van Katie Fforde bevatten de vier kleuren waar ik naar op zoek moest gaan.

Een gedachte over “The Elements Book Cover Tag”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.