The Bookalicious Tag

Eigenlijk moest ik deze tag enkel en alleen omwille van zijn naam al invullen. De eerste vraag zette me al meteen aan het tellen én ik vind het leuk dat sommige van de vragen uit dit soort Tags je doen terugdenken aan boeken die je eerder las. Ook bij deze Bookalicious Tag was dit zeker het geval.

1. Hoeveel procent van je leesvoer haal je bij de bibliotheek en hoeveel haal je elders?
Dankzij Goodreads kon ik dit exact uitrekenen voor het afgelopen jaar. Het grappige is dat het exact 50% is. In 2013 las ik immers 140 boeken én 70 daarvan ontleende ik in de bibliotheek. De andere 70 exemplaren kwamen uit mijn eigen collectie, ik ontving ze als recensie-exemplaar of mocht ze van een vriendin lenen.

2. Welk karakter zou je willen zijn en waarom?
De twee eerste aan wie ik dacht zijn Belle omwille van haar gigantische bibliotheek én Hermione Granger. Het lijkt me heerlijk om magie te leren, boeken te kunnen lezen in een bibliotheek die zich niet beperkt tot fictie, maar diezelfde fictie ook tot waarheid maakt.

3. Wat is je favoriete boek dat je als kind las?
Oei, dat is al weer eventjes geleden én ik heb best wel veel boeken gelezen. Eén exemplaar heb ik echter zo regelmatig ontleend in de bibliotheek dat mijn moeke zei dat ik het niet meer mocht meenemen. Jammer genoeg weet ik de titel van dit boek niet meer. Het was een groot prentenboek met een rode linnen kaft en er kwam een nijlpaardje in voor dat naar de balletles ging en via de tekeningen die balletpasjes voordeed. Heel, heel, héééééél lang geleden dus. 🙂

4. Wat is je favoriete boek?
Oh, dit vind ik altijd zo’n verschrikkelijke vraag. Ik wil niet kiezen, ik heb immers ontzettend veel favoriete boeken. Welk boek ik op een bepaald moment wil (her)lezen hangt ook nog eens af van hoe ik me op een specifiek moment voel, dus ik vrees dat ik echt niet in staat ben om deze vraag te beantwoorden.

5. Van welke boekenreeks heb je het meeste boeken?
2014-06-28 15.30.26De omvangrijkste serie die ik in mijn kast heb staan, zijn de boeken van Janet Evanovich waarin Stephanie Plum de hoofdrol voor haar rekening neemt. Enkel het recentst verschenen boek heb ik nog niet in mijn bezig, maar de 20 boeken die eerder verschenen hebben wel allemaal een plekje in mijn collectie gekregen. Eigenlijk ben ik me nu aan het afvragen of ik ze ga blijven aanvullen.

6. Koop je tweedehandse boeken?
Veel minder als vroeger. In het verleden kocht ik heel veel boeken op de rommelmarkt, in de kringloopwinkel of tijdens een garageverkoop. Het laatste jaar is die echter nog amper gebeurd doordat die boeken er vaak erg beschadigd uitzien. Ik zit er me niet mee in dat je ziet dat een boek reeds eerder gelezen is, maar het moet er nog wel een beetje deftig uitzien.

7.  Wie is je favoriete/knapste personage?
Pffft, die is al ver even moeilijk als je favoriete boek kiezen. Maar ik kan jullie alvast laten weten dat ik een trots lid ben van Team Eric, Team Ranger, Team Bones, Team Jeff Martini, Team Sullivan, … én ik denk niet dat hier al een team voor is opgestart, dus misschien moet ik er zelf maar eentje beginnen voor Matthew Clairmont.

8. Wat is jouw favoriete boekcover?
Eigenlijk ben ik van plan om een volledige blogpost te wijden aan mooie boekencovers. Je leest het goed, boekencoverS in plaats van slechts één. Is nadenken én zien aan welk boek ik het eerste denk bij deze vraag … Blijkbaar zijn het er drie: ‘Half Zwart’, ‘Het Rosie Project’ en ‘Bloedzusters’.
Wel grappig dat alle drie de covers grotendeels in het rood en zwart zijn opgesteld, terwijl geen één van beide kleuren mijn favoriet is. 🙂

9. Wat is je favoriete soort boekcover?
hetrosieprojectEigenlijk beantwoord mijn vorige antwoord die vraag al voor een deel. Ik hou van vrij sobere illustraties die ook nog eens perfect bij het boek passen. Het rechtlijnige ontwerp dat perfect paste bij het hoofdpersonage van ‘Het Rosie Project’, maar ook de cover van ‘Bloedzusters’ waar twee afbeeldingen één knap geheel vormen. Er zijn echter nog genoeg covers die ik ook mooi vind terwijl ze er helemaal anders uitzien als deze twee.

10. Wat is het eerste boek dat je las?
Ik kan het mezelf niet meer herinneren, maar blijkbaar was ik regelmatig braaf in de zetel in het grote Richard Scarry-boek aan het bladeren. Veel lezen zal daar nog niet aan te pas zijn gekomen vermits het grotendeels uit prenten bestond.

11. Wat is je favoriete boekverfilming?
Er zijn toch wel wat verfilmingen die me goed zijn bevallen. Ik hou van de Harry Potter-films, maar ook van Divergent, Catching Fire, Mathilda (één van de allereerste verfilmingen die ik zag)

12. Wanneer begon je met het maken van YouTube films?
Nooit, van mij zul je dus geen YouTube filmpjes tegenkomen. Ik ben absoluut niet fotogeniek én voor de camera breng ik het er ongetwijfeld nog slechter vanaf.

13. Waar is je ideale lees-locatie?
Lekker knus in de zetel met een warme tas thee binnen handbereik. Een hangmat lijkt me ook heerlijk om tijdens de zomer in te lezen, maar die hebben we hier jammer genoeg niet hangen in de tuin. Gaat ook nogal moeilijk zonder bomen. Deze paarse locatie lijkt me ook een heerlijke plek om weg te duiken in een boek.

14. Heb je eigen fanfictie geschreven voor een boek?
Nee, dat heb ik nooit gedaan. Wel heb ik gedichten geschreven én me ooit aan een kortverhaal gewaagd.

15. Als je gedurende de rest van je leven maar drie boeken mag lezen, welke zou je dan kiezen?
Stel je voor … of nee toch maar niet. Slechts drie boeken? Daar zou sowieso ‘Harry Potter and the sorcerer’s stone’ bijhoren. Al is het misschien slimmer om één van de latere en dikkere boeken uit deze reeks te selecteren. ‘Touched by an alien’ van Gini Koch om me aan het lachen te brengen én een boek van Nora Roberts of J.D.Robb.

16. Wat is het langste boek dat je gelezen hebt?
Ik kan het enkel nakijken bij de boeken die ik zelf bezit en daar is ‘De verborgen geschiedenis’ van Donna Tartt met 685p. het omvangrijkste boek.

17. Als je een boek zou schrijven wat zou dan de titel zijn én waarom?
Euhm … ‘Gedachtenspinsels van een fantast’? Ik zou graag willen geloven dat ik het in me heb om een geweldig leuk/grappig/spannend/fantasierijk boek te schrijven, maar vrees dat ik hier geen talent voor heb. Soms droom ik ’s nachts een geweldig verhaal waarvan bij ik het wakker worden denk dat het perfect is voor een boek, maar enkele tellen later lijkt het dan helemaal uit mijn geheugen verwijderd te zijn. Mocht het er ooit, tot mijn eigen grote verbazing toch van komen, dan laat ik het jullie zeker weten.

18. Hoeveel boeken las je de afgelopen maand?
In juni las ik 14 boeken als ik me niet vergis, je kan het hier alvast eens nakijken.

19. Wat is het laatste boek dat je las?
Dat was ‘Het heetst van de dag’ van Nora Roberts. Ik heb daarnet de recensie geschreven, dus die verschijnt binnenkort op de blog.

20. Fantaseer je voor jezelf een rol in de verhalen die je leuk vindt?
Ik denk het eigenlijk niet. Toch niet als een personage, ik denk dat ik eerder de avonturen van de hoofdpersonages mee lijk te volgen als een onzichtbaar iemand die geen invloed kan uitoefenen op de gebeurtenissen maar wel alles met de personages uit het boek meebeleeft. Klinkt dit nu helemaal gestoord? Of is dat maar een idee?

21. Wat is je favoriete boekenwinkel?
standaardboekhandelantwerpenIk hou van boekenwinkels die uitnodigen tot rondsnuisteren. Een winkel waar ook een leeshoekje is ondergebracht en waar men je rustig laat rondkijken terwijl je allemaal nieuwe boeken ontdekt. Vroeger was er in Antwerpen een tweedehands boekenwinkeltje met allemaal Engelstalige boeken waar je een tas thee krijg aangeboden. Erg gezellig, maar jammer genoeg is het vrij snel verdwenen.

22. Hardback of paperback?
De hardback vind ik het mooiste, maar de paperback is interessanter van prijs en vermits hij minder plek inneemt, hou ik ook meer plek over voor andere aanwinsten. 🙂

23. Heb je meer dan één exemplaar van hetzelfde boek?
Ik heb een boek van Janet Evanovich zowel in het Nederlands als Engels en ik heb ook een aantal boeken van Lara Adrian’s Middernacht-reeks in beide talen in de kast staan.

24. Wil je liever lezen over vampiers of weervolven?
Vampires!

25. Heb je meer dan 150 boeken? Indien nee, zou je dit wel willen?
Yes, I Do! Ik denk dat het er momenteel zo’n 376 zijn. Maar dan heb ik het wel enkel over de fictie boeken. Misschien moet ik ze binnenkort toch nog maar eens natellen om zeker te zijn.

3 gedachten over “The Bookalicious Tag”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.