Glass Houses – Rachel Caine

glasshouses

 

Titel: Glass Houses (The Morganville Vampires, 1)
Auteur: Rachel Caine
Uitgeverij: Allison & Busby
348 p.

Morganville is a small town filled with unusual characters – when the sun goes down, the bad come out. In Morganville, there is an evil that lurks in the darkest shadows – one that will spill out into the bright light of day.

For Claire Danvers, high school was hell, but college may be murder. It was bad enough that she got on the wrong side of Monica, the meanest of the school’s mean girls, but now she’s got three new roommates, who all have secrets of their own. And the biggest secret of all isn’t really a secret, except from Claire: Morganville is run by vampires, and they are hungry for fresh blood …

Claire heeft een hoog intelligentie quotient. Zo hoog dat ze terwijl ze nog maar net 16 én half is, al aan haar hogere studies is begonnen. Jammer genoeg is het geluk haar minder toebedeeld. Zo mocht ze van haar ouders niet naar één van haar favoriete universiteiten gaan, maar komt ze in een kleinere universiteit in Morganvulle terecht. Dit is echter niet het enige… Als jongste student én buitenstaander in dit kleine stadje is het immers geen slim idee om mensen tegen je in het harnas te jagen én laat ze dat nu net (ja, soms heeft Claire een minder verstandig moment) gedaan hebben.

Niet zomaar iemand, maar net Monica aka Miss Popular op PTU (lees: PT Eeeeeew), wist ze tegen de haren in te strijken. Dat dit geen verstandige zet was, ondervindt ze al snel door de zware repercussies die er op volgen. Monica & Co’s idee van revanche overtreft ruimschoots de pesterijen uit ‘Mean Girls’. Ze zijn zelfs zo erg dat Claire op zoek moet gaan naar een andere slaapplek.

Zo komt ze terecht bij Glass House. De uitzonderlijke woning waar Eve, Shane & Michael samen verblijven. Het is ook in deze woning én bij deze drie personen dat Claire allerlei zaken ontdekt. De eerste van die ontdekkingen is meteen ook de grootste … Morganville wordt beheerst door vampieren. Een feit dat moeilijk te geloven zou zijn, mocht de harde realiteit zich niet overduidelijk aan Claire opdringen.

Niet bepaald de kennis die je denkt te vergaren wanneer je aan je studie begint. Maar samen met Claire komen we steeds meer te weten over hoe Morganville bestuurd wordt. Eén ding is duidelijk … het is erg moeilijk om uit te maken wie je kan vertrouwen wanneer je niet weet hoe de vampier-hiërarchie in elkaar zit.

Rachel Caine zorgt in deze reeks voor een heel andere twist aan het vampierwereldje, waardoor haar boek totaal verschilt van andere vampierverhalen. Dit eerste boek uit de Morganville-reeks bevatte alleszins voldoende actie én verrassingen én ik ben dan ook nieuwsgierig naar het vervolg van deze serie.

3 gedachten over “Glass Houses – Rachel Caine”

  1. Toen ik deze serie voor het eerst ergens tegenkwam, wist ik dat ik hem moest gaan lezen. Ik ben er alleen nog steeds niet aan toe gekomen, haha :p Ik ben nu toch wel meer nieuwsgieriger geworden!

    1. Oh, dan ben ik benieuwd wat jij er van zal vinden. Misschien kom ik dat binnenkort wel eens tegen op je blog

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.