Een gevaarlijk verlangen – Samantha Young

eengevaarlijkverlangen

 

Titel: Een gevaarlijk verlangen
Auteur: Samantha Young
Uitgeverij: LS Amsterdam
379 p.

Jo Walker is eraan gewend om voor zichzelf te zorgen. Tot ze iemand ontmoet die haar de touwtjes uit handen neemt …

Cameron McCabe is Jo’s sexy nieuwe collega in de bar. Ze krijgt het warm en koud tegelijk als hij ook maar in de buurt is. Voor het eerst in haar leven wordt Jo in de verleiding gebracht om haar gevoel te volgen. Maar ze heeft een relatie met een oudere, welgestelde man. En hoewel Cam haar beter, veel beter, wil leren kennen, trekt Jo met succes haar muren op. Wanneer Cam zijn intrek neemt in de leegstaande flat onder die van Jo en haar familie, is de aantrekkingskracht niet meer te bedwingen. Vooral omdat Cam vastbesloten is al Jo’s geheimen te ontdekken …

Verhaal:

Jo Walker is al heel lang gewoon dat ze haar eigen boontjes moet doppen. Niet enkel de hare trouwens, maar ook die van haar jongere broer. Ze hebben het immers niet zo getroffen met hun ouders. Haar vader was een erg agressief man en het beste dat hij voor hen ooit heeft gedaan is onverwachts uit hun leven verdwijnen. Hun moeder is alcoholist en zou nergens staan, mocht Jo niet alle verantwoordelijkheid reeds op jonge leeftijd op zich hebben genomen.

Alleen is vrijwel niemand op de hoogte van de omstandigheden waarin Jo leeft én ze is niet van plan om daar verandering in te brengen. Dat mensen haar een image toeschrijven dat totaal niet klopt met de realiteit doet haar niet veel. Zolang ze haar broer maar de beste kansen kan bieden en hun rekeningen tijdig kan betalen, speelt het haar niet echt een rol wat anderen van haar denken.

Jo is het niet gewoon om te genieten of stil te staan bij wat ze zelf graag wil. Wat ze wel gewoon is zijn het dagelijkse gepieker en het spelen van de perfecte versie van zichzelf. Daar komt verandering in wanneer ze Cameron ontmoet. Ondanks zijn brutale en norse gedrag, trekt ze zich nu wel aan wat iemand van haar denkt. Wanneer hij ook nog eens voorbij haar afweerschild lijkt te komen én echte gevoelens bij haar weet op te roepen bevindt Jo zich in een situatie die ze nooit had verwacht …

Mijn mening:

De tekst op de achterflap doet een uiterst luchtig verhaal vermoeden, maar eigenlijk gaat dit verhaal toch net iets dieper dan een doorsnee chicklit. Je hoeft echter geen dramatisch verhaal te verwachten, want het grappige gekibbel tussen Jo & Braden, de onverbloemde meningen van de vrij tactloze Joss en de lachwekkende gesprekken tussen Jo en haar vriendinnen zorgen voor het humoristische tegengewicht voor dit iets ernstigere onderwerp.

En dan is er natuurlijk nog de relatie tussen Cameron & Jo die zich geleidelijk aan ontwikkelt. Het is moeilijk om in jezelf te geloven als me je van kinds af aan steeds een minderwaardigheidsgevoel heeft aangepraat. Geloven dat iemand je onvoorwaardelijk graag ziet is echter nog moeilijker. Dat het niet zomaar meteen rozegeur en maneschijn is tussen beide karakters maakt het verhaal dan ook geloofwaardiger.

Samantha Young hanteert ook in dit boek een erg vlotte schrijfstijl. Het boek heeft iets meer inhoud en is net daardoor erg meeslepend. De personages komen geloofwaardig over én ook de evolutie van het verhaal was realistisch. Doordat dit verhaal zowel grappige als opwindende scènes bevat maar ook fragmenten die je even stil doen staan bij je eigen geluk, beschikt het boek zeker over voldoende afwisseling om probleemloos de lezer zijn interesse vast te houden.

Een gedachte over “Een gevaarlijk verlangen – Samantha Young”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.