Achterstand

Nee hoor, ik ga het zeker niet ontkennen. Meer zelfs, ik geef grif toe dat het ondertussen even geleden is sinds mijn laatste blogpost. Het is hier dan ook vrij druk geweest, maar die vertraging ga ik nu goed maken met een heleboel extra foto’s. 🙂

 

DSCN3808In de tussentijd heb ik immers een paar leuke mailtjes (de foto’s die daaruit volgen krijgen jullie in een volgende blogpost te zien) EN pakketjes gekregen. Zo stuurden de mensen van Harlequin me het tweede boek uit de Partholon-reeks toe. Tijdens het lezen van het eerste boek had ik me al ontzettend geamuseerd, maar dit tweede boek bleek daar zeker niet voor onder te moeten doen. De recensie van ‘Godin uit vrije wil’ kan je ondertussen HIER alvast nalezen.

 

DSCN3818Maar dat is niet de enige recensie die aan de site werd toegevoegd. Een tijdje geleden had ik immers het geluk om dankzij Adorable Books en Uitgeverij Bruna, ‘De 5de golf’ van Rick Yancey te winnen. Het boek stond al eventjes te lonken in de kast en onlangs kwam het er dan toch van om het te lezen. Ik had eigenlijk geen idee wat ik van dit boek moest verwachten. Het werd immers aangekondigd als DE thriller van 2014, een jaar dat nog niet eens begonnen is. Ik kan dus niet nu al zeggen dat die stelling klopt, vermits ik in 2014 ongetwijfeld nog een hele hoop thrillers zal lezen. Maar ik kan jullie wel alvast laten weten dat het boek ontzettend meeviel. Ik begon al bijna te verklaren waarom, maar dat kunnen jullie zoals gewoonlijk beter HIER even lezen. 😉

 

DSCN3843Ik viel echter NOG meer in de prijzen. Aan het begin van vorige week stond de postbode ’s ochtends met zijn bestelbusje aan de deur én dit leuke pak. Ik vond het pak al leuk voor ik het opendeed, want vermits het verstuurd werd aan Zwartraafje.be, leek het wel alsof mijn site ontzettend bekend was. Hé, dromen is nog steeds niet verboden hé.

 

DSCN3844Nu ja, het werd er alleen maar leuker op, want toen ik het pakket opende bleken er niet één maar DRIE recensieboeken van LS Amsterdam in te zitten. Zowel ‘Sophie met vleugels’ van Polly Williams als ‘Dit schenk ik jou’ van Iris Johansen en ‘Echo’ van Alyson Noël. Het eerste van deze boeken heb ik ondertussen al kunnen lezen en ook deze recensie kan je HIER nalezen. De andere twee boeken zal je daar in de toekomst ook kunnen terugvinden …

 

DSCN3845En dit boek dus ook. Die zelfde dag hoorde ik immers enkele uren later een zware dof in de gang toen de postbode de overige post per fiets ronddeed en dit leuke pakket van Blossom Books langsbracht. Dit boek, heb ik een tijdje geleden gewonnen met de kruiswoordraadsel die in het Blossom Magazine stond. Na het eerste boek, dat erg ontspannend was, kan ik dus binnenkort verder lezen hoe het Jacinda en Will vergaat. 🙂

 

DSCN3848Een tijdje geleden kreeg ik van mijn nonkel en tante een hele hoop peren. Ze hadden er dankzij hun eigen boomgaard een hele grote voorraad van en dus konden wij er mee van genieten. En dat hebben we dan ook gedaan. Blijkbaar had ik nog geen recept voor peren-muffins … dus heb ik er zelf ééntje bedacht. Toen ik nadien aan mijn echtgenoot vroeg wat zijn collega’s er van vonden (tja, toch wel een vrij belangrijke vraag bij een nieuw recept) bleek dat ze vooral erg snel waren opgegeten. Ik hoop dat dat betekent dat ze ze ook lekker vonden. 🙂 De overige peren werden deels gepocheerd én gesterilliseerd en deels verwerkt in een Perenkruimeltaart. Van die laatste waren we hier beide niet super zot. De smaak van de platte kaas kwam er voor ons teveel door, waardoor het eerder een kaastaart in plaats van een perentaart werd. Wie wel van dat soort taart houdt of de perenmuffins wil uitproberen kan beide recepten hier op de site terugvinden.

 

 

 

 

DSCN3860Ik maakte ook een hele hoop nieuwe kaartjes. Zonder overdrijven … een heuse hoop. Maar ondertussen blijft er niet veel meer van over. Deze middag hield ik immers mijn eerste Zwartraafje-middag. Hierdoor is de kaartendoos, die deze ochtend nog (letterlijk) uit haar voegen barstte, nu nog maar voor iets minder als de helft gevuld. Hoog tijd dus om aan een nieuwe lading kerstkaarten en kaartjes voor andere gelegenheden te beginnen. Nu de herfst zich al een paar keer liet zien ben ik ook weer meer met handwerk bezig. Alvast één afgewerkte sjaal kan je hier op de site terugvinden en een tweede is bijna afgewerkt.

DSCN3883Tijdens een knutselmiddag met de dochter van mijn nicht maakte ik ook deze snelle armbandjes. Maar er liggen nog een massa wol en kruisjessteekpakketten op me te wachten, dus zullen er ook af en toe nieuwe foto’s bij de creaties worden toegevoegd. 🙂

 

 

DSCN3867Bovendien ben ik vorige week met mijn tante naar het Hobbysalon in Mechelen geweest en daar werd de voorraad hobbymateriaal opnieuw aangevuld. Nieuw kleurtjes papier, nieuwe stempels (van Forever Friends, die moet ik dus binnenkort zeker ook eens op de site posten), nieuwe embossingplaten … nu ik het ‘juiste’ materiaal in huis heb kan ik dus ook weer een aantal ideetjes uitwerken die vroeger niet realiseerbaar waren.

 

Mocht het dus eventjes duren voor jullie hier een nieuwe blogpost zien verschijnen, dan zit ik met mijn neus tussen één van mijn recensie-boeken OF ik ben volop aan het knutselen. Maar vertraging of niet, ik hou jullie alleszins op de hoogte van mijn bevindingen en vorderingen. 🙂

 

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.