Perenkruimeltaart (Colruyt)

Kruimeldeeg * 3 peren * sap van ½ citroen * 100g boter, op kamertemperatuur * 250g magere verse kaas * 2 eieren * 1 zakje vanillesuiker * 100g marsepein

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in vier. Geef meerdere inkepingen in de bolle kant van de peer en besprenkel met het citroensap. Scheid het eiwit en eigeel van 2 eieren. Prak de marsepein fijn met een vork en mix met 100g boter tot een gladde massa. Meng er de vanillesuiker, 2 eidooiers en de magere verse kaas onder. Klop 2 eiwitten stijf en roer ze voorzichtig onder het marsepeinmengsel met een houten lepel. Leg het kruimeldeeg in een springvorm en verdeel er de peren over met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Giet er het marsepeinmengsel over en zet de bakvorm gedurende 1 uu in een op 160°C voorverwarmde oven. Haal de taart uit de springvorm en laat volledig afkoelen.