P.C. Cast - Godin uit vrije wil

Wie net als ik 'Godin bij vergissing' heeft gelezen, begrijpt me waarschijnlijk volledig wanneer ik zeg dat ik na het lezen van dat boek, het hoofdpersonage Shannon/Rhea zonder twijfel toevoegde aan mijn 'fictieve' vriendinnengroep. :) Ik was dan ook erg benieuwd naar het tweede boek en keek er naar uit om te lezen welke avonturen haar nog te wachten stonden. Toen ik dit recensie-exemplaar per post kreeg thuisbezorgd was ik dan ook heel blij. Wanneer je onverwachts zo'n leuk boek ontdekt als het eerste deel in deze Partholon-reeks is het altijd spannend afwachten of het vervolg een waardige opvolger zal zijn én dat was hier wel degelijk het geval.

Meteen weet P.C.Cast je als lezer terug mee te nemen naar Parholon, de door haar tot stand gebrachte fantasiewereld, die het best omschreven kan worden als de perfecte mix van zowel het Middeleeuwse Schotland als het mythische Griekenland.

Ze moest er eventjes aan wennen, maar ondertussen bevalt het Shannon Parker perfect in Partholon. Niet enkel door de dienstmaagden die haar leven als incarnatie van de godin Epona ontzettend comfortabel maken, maar vooral dankzij haar huwelijk met ClanFintan. Daarom begrijpt ze ook niet goed waarom ze zich de laatste tijd zo ongemakkelijk voelt, alsof iemand haar in de gaten houdt en die iemand niet veel goeds in de zin heeft. Vooral een onnodig gevoel vermits ze een heel leger van persoonlijke krijgers heeft die het een eer zouden vinden om haar te beschermen.

En dan gebeurt het plots, totaal onverwachts wordt ze tijdens een rit met Epi en ClanFintan uit het veilige Partholon 'weggetrokken'. Wanneer ze bijkomt bevindt ze zich echter terug in Oklahoma en bevindt ze zich niet langer in het gezelschap van haar echtgenoot maar wel van zijn menselijke tegenhanger Clint Freeman. Bovendien komt ze ook terug in contact met Nuada, de volgende keer dat ze hem probeert te doden zal ze toch nét iets nauwkeuriger te werk moeten gaan. Hij zweert dat hij Shannon's dierbaren zal vernietigen. En al snel ontdekt ze dat ze niet enkel met hem de strijd moet aangaan, maar ook met Rhiannon die geen al te beste plannen heeft voor deze wereld.

Gelukkig ontdekt ze een nieuwe kracht die haar hulp kan bieden bij deze op het eerste zicht, onmogelijke strijd. Maar lukt het haar om terug naar Partholon te gaan? Terug naar ClanFintan...

Ook in dit boek tuimelt Shannon over de ene hindernis na de andere. Echter in 'Godin uit vrije wil' is zij niet de enige die moeilijke beslissingen moet nemen. Het enige jammere aan dit boek is dat het verhaal zich grotendeels in Oklahoma afspeelt en we hierdoor zowel Partholon als ClanFintan moeten missen. Al deed Clint een (w)aardige poging om diens afwezigheid op te vullen. En ik bedoel echt wel het énige nadeel, want het tweede deel in deze reeks is minstens even vlot (ik las er in snelvaart doorheen) EN goed als zijn voorganger 'Godin bij Vergissing'. Bovendien is het hoofdpersonage nog steeds even mondig en worden haar avonturen vergezeld door Star Trek-verwijzingen en dromen in het gezelschap van Sean Connery, Jamie Fraser en zelfs Hugh Jackman … niets zo handig als de klauwen van Wolverine om die ontembare bos krullen van haar te temmen. ;) )

Ik heb de 'slechte' gewoonte om in mijn recensies zo uitvoerig te zijn, dat je als lezer al een heel deel van het verhaal kent alvorens je het zelf gelezen hebt. Dat leek me niet echt de bedoeling en dus heb ik ze wat ingekort. Wie dit onvoldoende vindt, kan HIER de originele recensie terugvinden.