Tag-a-thon

Er is echt voor alles een eerste keer. Dit keer is dat voor mij mijn eerste deelname aan een Tag-A-Thon. Toen ik daarstraks op Goodreads mijn boekenlijst aan het aanvullen was, zag ik immers een blogpost van Joany van Craving Pages. In deze post had ze het over de Tag-A-Thon van vandaag. Blijkbaar heb ik de vorige zes gemist, dus die moet ik straks nog eens opzoeken, maar in die van vandaag had ze vijf boeken uit haar eigen boekenkast uitgekozen die ze erg graag wil lezen. Sommige van die boeken heeft ze nog maar net, anders liggen er al eventjes te wachten om gelezen te worden. Dit klinkt mij als mede-boekenfan ontzettend bekend in de oren. Toen ze op het einde van deze post zei dat je gerust mee kon doen aan deze Unread Books Tag, door je persoonlijke top 5 met haar en anderen te delen sprak dit me wel aan. Vandaag stond er sowieso een nieuwe blogpost op de planning, dus mag deze Tag-A-Thon eventjes mijn andere geplande blogpost voorsteken. 🙂

 

DSCN3840Na eventjes voor mijn boekenkast gestaan te hebben (ergens lijkt het nu wel alsof ik sommige boeken een voorkeursbehandeling geef en dat is toch een klein beetje zielig naar die andere boeken toe 😉 ) heb ik de volgende boeken uitgekozen….

 

Wie meer wil weten over de korte inhoud, auteurs, aantal pagina’s van deze boeken kan daar voor terecht bij de boekenrubriek. In deze blogpost ga ik het echter enkel even hebben over waarom ik net deze boeken zo graag wil lezen.

 

lokroep‘Lokroep’ van Amanda Hocking is volgens mij het boek dat al het langst in de kast staat van deze selectie. Niet zo heel erg lang (mijn probleem is immers dat er steeds maar nieuwe recente boeken zijn die ik eerst wil lezen dus zijn het eerder de oudere boeken die het langst in de kast blijven staan) vermits ik dit boek dit jaar gewonnen heb tijdens één van de Challenges van de Leesmarathon van dit jaar. Het tweede boek ik deze reeks is ondertussen ook al verschenen en vermits ik over beide van deze boeken heel erg leuke dingen heb gehoord EN gelezen, ben ik er erg nieuwsgierig naar.

 

de5degolf‘De 5de golf’ is ook een gewonnen boek, al staat dit exemplaar pas sinds begin deze week in de boekenkast. Het is al een tijdje geleden dat ik een ‘spannend’ boek gelezen heb en vermits dit boek niet enkel spannend blijkt te zijn, maar ook in het fantasy-genre werd ondergedeeld sprak het me meteen aan. Al helpt het natuurlijk ook wel wanneer een boek wordt verkocht als ‘DE thriller van het jaar’ en wordt aangeraden aan fans van zowel de Harry Potter-boeken als de Hongerspelen-trilogie. Ik heb door al deze recensies eigenlijk heel erg hoge verwachtingen van dit boek.

 

moordspelOops ik was iets te snel bij mijn eerste boek, dit boek van PJ Tracy staat immers al (schandalig) lag in mijn boekenkast te wachten tot het gelezen wordt. De voorbije maanden (euhm, jaren) heb ik het ene fantasy-boek na het andere verslonden. Met af en toe een ontspannende chicklit tussendoor. Het is er dus al een hele tijd niet meer van gekomen om een thriller te lezen en dat is eigenlijk best vreemd. Het lijkt wel een beetje alsof ik blijf hangen in één genre van boeken en dat terwijl ik vroeger ontzettend veel thrillers heb gelezen. Er zijn een aantal auteurs in dit genre wiens boeken ik erg graag lees en het schrijversduo PJ Tracy is er daar één van. Hun eerste drie boeken heb ik heel erg graag gelezen en ik ben dan ook erg benieuwd naar dit vierde boek van hen. Ondanks het feit dat ‘Moordspel’ al erg lang in de kast staat is er in de tussentijd nog steeds geen nieuw boek van hen verschenen. Hopelijk komt er binnenkort snel weer een nieuw boek van hen uit, zodat ik na het lezen van dit boek snel kan verder lezen in nummer 5.

 

la7Ah Lara Adrian, ik had zo ontzettend genoten van zowel Gabrielle als Tess en Elise dat het wachten op de vertaling van deel 4 en 5 veel te lang leek te duren. Dus heb ik met mijn verjaardag een tijdje terug de eerste negen boeken in het Engels aangeschaft. Ik heb de vorige boeken ontzettend snel uitgelezen en heb er nu nog maar drie te goed, maar kijk er wel ontzettend naar uit om in dit boek (deel 7) te kunnen beginnen.

 

harrison6En ook met dit boek is de situatie vergelijkbaar. Tot nu toe zijn immers enkel de eerste vijf van KIm Harrison’s boeken in deze Hollow-reeks vertaald in het Nederlands. Blijkbaar ziet het er niet naar uit dat de overige boeken vertaald zullen worden en toen ik op vrij korte tijd deze eerste boeken achter elkaar had verslonden wilde ik echt wel kunnen verder lezen. Bij de recensies kan je lezen waarom ik juist zo graag deze boeken lees, maar ik wil jullie hier alvast laten weten dat ik ontzettend geniet van deze reeks rond Rachel Morgan en er erg naar uitkijk om verder te lezen en zo te ontdekken welke avonturen haar nog allemaal te wachten staan.

 

Hopelijk hebben jullie iets aan deze Tag-A-Thon, ik ben alvast erg benieuwd naar andere lezers hun bijdragen. Voor wie hier voor het eerst komt … kijk gerust wat verder rond. Misschien ontdek je bij de recensies nog wel een ander boek dat je aanspreekt, of een receptje dat je wil uitproberen, of … Reacties in het gastenboek zijn altijd welkom, ook suggesties mag je daar gerust achterlaten.

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.