Aanwinsten September 2023

Ook de voorbije maand kwamen er hier weer enkele leuke nieuwe aanwinsten bij. De grootste was ongetwijfeld de grote Pax-opstelling die in de plek kwam van de kleerkasten die duidelijk aan vervanging toe waren. Maar ook enkele kleinere zaken die wel aan bod komen in deze blogpost.

Enkele uren nadat mijn vorige Aanwinsten blogpost verscheen sprak ik met lieve Irene af en naast gezellig knutselen en samen lekkere frietjes eten gingen we ook even bij de plaatselijke Kringloopwinkel langs waar ik twee leuke bloempotjes zag die perfect bij de aankomende herfst pasten én een kleine fotokader van de Forever Friends beertjes die ik vroeger spaarde.

Begin september ontving ik hele lieve post van Céline die ik jammer genoeg nog steeds moet beantwoorden. Ook voor Haaike moet ik nog iets samenstellen maar alles gaat hier jammer genoeg nog steeds aan een heel traag tempo. Maar er komt dus sowieso nog een reactie naar jullie toe. Ik kan alleen niet voorspellen hoe lang het gaat duren.

Een bezoekje aan Gent om een bestelling (de super schattige knuffel pompoen waarvan ik niet besefte dat hij mini was) op te halen bij Ganesha van The Fallen Angels (als je nog eens in Gent komt ga dan zeker eens rondsnuisteren in dit gezellige winkeltje én doe Ganesha de groeten van me) leverde niet één maar meerdere toffe aanwinsten op. Zo nam ik bij Ganesha niet enkel Jack-o-Mini mee naar huis maar ook zijn vriend Botje. Tja, blijkbaar bedenk ik voor sommige knuffels namen.

Bij Primark vond ik deze leuke Jack Skellington beker maar ook – minstens even onverwachts – leuke stickers én washitape van Harry Potter. Bij Boekenvoordeel kocht ik dan weer een magneetmap om mijn basis snijvormen in te bewaren en een papierblok met prints in een leuk thema … snailmail.

Ik kreeg een groot Harry Potter stickerboek, een Fallen Angels bladwijzer, een geluksteentje en een Hufflepuff blikje cadeau van Ganesha,

kocht Cotton Candy Jelly beans voor in mijn doosje met Every Flavour beans vermits die smaak nu eenmaal een pak lekkerder is dan oorsmeer en aarde

en ik ontdekte dat Jack en Botje al snel vrienden werden.

Ik bezocht voor het eerst Tian Tu mineralen in Gent met het plan om drie van de edelstenen die ik van mede-Hufflepuff Bram cadeau kreeg ook een hanger te kopen. Een calciet, mosagaat en amethyst hanger belanden dan ook al snel in mijn mandje terecht maar ik selecteerde vervolgens puur op gevoel ook nog twee andere hangers én een mooi blauw exemplaar waar veel schakeringen in zitten.  De knappe blauwe edelsteen is een dumortieriet, de donutvormige donkerblauwe hanger waar fijne glinsteringen in zitten is een blauwstroom en van de lichtpaarse weet ik jammer genoeg al lang de naam niet meer.

Ook al heb ik het eerste deel nog steeds niet kunnen lezen toch wilde ik niet het risico lopen om een gelimiteerde editie van De prins van trots van Kerri Maniscalco mis te lopen. Net als zijn voorganger is ook dit boek dat door Boekerij werd uitgegeven weer tot in de puntjes uitgewerkt. Een bloemenprint op de zijkant van de bladzijden, een gedetailleerde map, een grote illustratie zodra je de hardcover openslaagt,

een mooie prent op diezelfde hardcover en een illustratie aan de binnenzijde van de dustcover die mooi aansluit bij de bloemenprints die meermaals terug aan bod komen in dit mooie exemplaar. Dat zijn dus duidelijk verzachtende omstandigheden. Echt waar tbr.

Ook de volgende aanwinst past in de categorie “Er snel bij zijn” want ik kocht mezelf alvast een adventskalender. Vorig jaar weerstond ik aan het super knusse exemplaar dat Esther Bennink ontwierp en verkocht en eigenlijk ben ik daar blij om want ik vind het tweede exemplaar dat zich afspeelt in een heel gezellig boekenwinkeltje nog leuker dan zijn voorganger.

Vermits Amay Sancha terug standhouder was op Made in Asia in Brussel kon ik enkele zaken kopen die ik bij de lente-editie had laten liggen. Zo kocht ik de mooie Felix Felicis pin niet omwille van de prijs maar bezweek ik dit keer wel. De vierkante kaarten van Ron, Harry en Hermione kocht ik de vorige keer niet omdat ze buiten formaat zijn maar dat speelt natuurlijk geen rol wanneer je ze thuis wil uitstallen in plaats van ze te verzenden.

Wat je bij deze blogposts – omwille van het gevaar op spoilers – niet ziet is dat ik ook heel wat zaken voor anderen kocht. Kaartjes om vriendinnen mee te verrassen vermits ze perfect bij hen passen, items voor de Halloween-swap, spulletjes voor de adventskalender die ik voor Annelies aan het samenstellen ben, pakjes, …

Gelukkig zijn er heel wat zaken die ik wel kan tonen. Dit schattige kaartje van Prinses Vanellope bijvoorbeeld, maar ook een kaart van Wednesday gemaakt door Lafemdesign en herbruikbare eetstokjes.

Ook dit prachtige notitieblok en het mooie boekige magische kaartje kocht ik op Made in Asia. Beide zijn ontworpen door ClaireDelepee.

Bij Boekenvoordeel kocht ik twee papierblokken met effen papier in mooie zachte tinten. In Brugge kocht ik bij Olleke deze paarse Minstry of Magic pin van MinaLima waar ik in Londen nog over aan het twijfelen was. Dat deed ik dus dit keer niet.

Ook het mooie houten beeldje van een das kocht ik in Brugge maar dan bij Suzie et Gus. Een heel fijn winkeltje dat zeker een bezoekje waard is. Ook in Brugge kwam ik weer een leuke kaart voor een vriendin tegen én alvast een kleine attentje voor mijn schoonmoeder.

Voor de volgende mooie én extra herfstige aanwinst moest ik nergens naar toe gaan. Die werd immers aan huis bezorgd nadat ik bij AnotherView een aantal zaken uit Anouk’s prachtige herfstcollectie had besteld. Ieder jaar opnieuw zijn dit haar illustraties waar ik het meeste naar uitkijk omdat ze er zo knus en uitnodigend uitzien. Deze drie zijn mijn persoonlijke favoriete bladwijzers van deze collectie.

Maar ook deze drie exemplaren verdienden een plekje in mijn bladwijzer-verzameling.

Daarnaast bestelde ik ook drie herfstige prints. Hebben jullie een persoonlijke favoriet? Zelf denk ik dat ik de knusse woonkamer het meest uitnodigend vind.

Dankzij Lannoo kon ik de maand ook nog eens met een fijne aanwinst afsluiten. Een dubbele aanwinst zelfs want ik kreeg via hen een recensie-exemplaar toegestuurd van zowel Coraline als Niemand van Neil Gaiman. Coraline las ik eerder al een keer in het Engels maar Niemand las ik nog niet eerder. Ik hoop ze zo snel mogelijk te kunnen lezen en er dan wat meer over te kunnen zeggen.

Wat was jullie favoriete aanwinst van de voorbije weken? Of tel je net heel erg af naar iets dat nog moet verschijnen? 

 

6 gedachten over “Aanwinsten September 2023”

  1. Wat een leuke herfstige aanwinsten! Je kan zeker niet wachten tot je de adventskalender kan gaan opbouwen? Die donutsteen is echt prachtig!

    1. Er is ondertussen misschien nog een tweede adventskalender bijgekomen. De voorbije week heb ik vooral de mosagaat gedragen maar die donutsteen is inderdaad super mooi met de subtiele glinsteringen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.