Foto-update #208

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Ha, het ene moment heb ik een hele lijst met extra bloginspiratie en de hoop om die allemaal daadwerkelijk uit te werken en te delen (plus werk te maken van mijn gi-gan-tische  blogfeed-achterstand het volgende moment is het alweer tijd voor een nieuwe Foto-update wat betekent dat er alweer een maand verstreken is. Dat gespeel met die Timeturner mag gedaan zijn hé.

In deze blogpost zie je duidelijk het ene seizoen in het andere overlopen. Hier was het nog van de zomerse salades. In dit geval eentje met aardbei en brie.

Er werden ook heel wat (verjaardags)kaarten gemaakt. Deze was voor mijn vake.

Houden jullie er ook zo van wanneer alles netjes gesorteerd is? Dit keer moest mijn collectie journaling cards er aan geloven. Hopelijk zorgt het feit dat ze nu gebruiksvriendelijker werden ingedeeld er voor dat ze vaker gebruikt kunnen worden.

Normaal ging ik met mijn metekindje een dagje naar Antwerpen proberen te gaan maar de weergoden werkten die plannen tegen door ons in plaats van de oorspronkelijk voorspelde 24°C ^plots 29°C te geven. Tja, dan kan ik niet veel doen hé. Dus bleven we in ons eigen dorp maar mocht ze wel alvast met mij zelf wat verjaardagspakjes uitkiezen. Sommige nieuw, andere tweedehands. Het Winnie de Pooh speel boomhuis vonden we bijvoorbeeld bij de plaatselijke Kringloopwinkel.

Mijn krullen vond ik ook weer terug nadat de kapster mijn haar nog eens in laagjes knipte. Dat leverde meteen een groot verschil op.

Ik maakte een kaartje voor de huwelijksverjaardag van een vriendin

en maakte toen ik ’s avonds een keer alleen thuis was een wrap met gerookte zalm en avocado.

Ik genoot opnieuw van een zowel rustige als gezellige nichtjesdag waarbij we ditmaal naar Utrecht gingen. Voor wie het zich afvraagt ik kocht zowel de beker met raaf als het Hermione popje niet. Zelfs haar super schattige Patronus kon me niet overtuigen. 🙂

Ook bij boekhandel Broese wist ik me braaf in te houden. Ik kocht er enkel een mooie bladwijzer voor iemand anders én genoot van de voor mij nog nieuwe locatie waar deze winkel sinds ons vorige bezoekje aan Utrecht naar toe is verhuisd.

Onder het motto “gedeelde calorieën tellen niet” genoot ik Utrecht van een veggie pokebowl, maakte ik enkele dagen later Cookiemisu tegen dat ik blogvriendin Irene voor het eerst offline zou ontmoeten wanneer ze op bezoek kwam voor een knutselmiddag, at ik die dag samen met haar frietjes (ah ja, dat moest uiteraard wel hé) en genoot ik ’s avonds nog wat na van de bosbes-yoghurtcake die ze me had gegeven.

Er werd dus ook daadwerkelijk geknutseld want ik maakte al deze basiskaarten die ik later nog verder ging afwerken.

Er speelde weer even schaduwjager,

zag bij de plaatselijke kringloopwinkel een tasje dat me meteen aan mijn blogheader deed denken

en genoot van het feit dat er geen leeftijd op Kinder Joy staat. Al helemaal niet wanneer er iets van Harry Potter (of in dit geval Luna) in zit.

Er werd een herfstig verjaardagsalbum geknutseld voor lieve Annelies

en een zeemeerminnen verjaardagsalbum voor mijn metekindje.

Twee van de basiskaarten die ik tijdens de eerdere knutseldate maakte werden afgewerkt en ik maakte ook nog een nieuwe verjaardagskaart voor een 18-jarige. Eentje om zijn cadeau wat leuker te kunnen afgeven dan gewoon in een envelop.

Dat herfstige album moest uiteraard in een even herfstige envelop verzonden worden.

Er werd gepuzzeld bij Ikea,

ik was belachelijk lang bezig met het ontpluizen van mijn Hufflepuff dekentje nadat ik eerder dacht dat ik daar een goed product voor had gevonden maar het het dekentje te veel had besschadigd.

Herfstig scrapbooking album, dekentjes, bramen én kruidnoten. Voelen jullie de herst al aankomen?

Of het genieten was om in Disney Dreamlight Valley niet enkel het Beauty and the Beast realm maar ook DE bibliotheek te kunnen bezoeken? NATUURLIJK!

Suikerwaarden die af en toe gekke stoten uithaalden waren dan weer iets minder fijn.

Ik ging in mijn eentje even naar Gent om daar een bestelling op te halen en had die dag heel veel geluk met het weer. Het voelde wel heel confronterend aan om er zonder Nancy naar toe te gaan. Nog meer toen ik besloot om een rustpauze in te lassen bij Julie’s House en daar niet mijn maar haar favoriet te bestellen. Zo was ze er enerzijds toch een beetje bij maar was het gemis anderzijds des te groter.

Naast een bezoekje aan Ganesha van The Fallen Angels ging ik ook voor het eerst naar Tian Tu mineralen. Ik spotte die dag ook enkele mooie plekjes én kwam een leuke verrassing tegen bij Primark … washitape én stickers van Harry Potter.

Er werd een Amnesty brief geschreven, ik haalde de herfst en Halloween versiering boven en besloot nadat een eerder recept enorm bleek tegen te vallen (lees: wat er in een Instagram reel heerlijk uit zag was in werkelijkheid niet te eten) een herfstige versie te maken van Irene haar yoghurtcake met bosbessen. Dat gelukkig

wel super lekker was.

Dit schattige spookje staat ondertussen dus ook terug in de kast en de dag nadien begon de herfst officieel en met een aaneenrijging van stortbuien die de weergoden speciaal voor die ene dag te leken hebben opgespaard.

Het lezen gaat – verrassing! – nog steeds heel moeizaam. Zonde want het boek dat ik momenteel aan het lezen ben is heel fijn. Al helemaal wanneer er een woordgrapjes en referenties gecombineerd worden tot een groepsnaam als My Alchemical Bromance.

Mijn metekindje kwam nog eens terug voor wat extra metertijd en toen las ik haar dit heerlijke boekje voor nadat ik haar zelf een toverstaf had laten versieren. Tijdens het lezen kreeg ze ook een diadeem met heksenhoedje om op te zetten.

Dit keer geen wrap maar een pokebowl terwijl ik ’s avonds alleen thuis was. Al was warme soep veel beter geweest gezien het weer die dag. Er werden ook nog meerdere verjaardagskaarten (die ik nog niet allemaal kan tonen) en een kaartje voor iemand die verhuisde gemaakt.

Oh en nu het officieel herfst is zijn comfortabele broeken én Halloween-sokken (wat een modieuze combinatie hé) weer helemaal op zijn plek.

Het nadeel van op een vrijdag naar Made in Asia gaan is dat de meeste gasten er nog niet zijn. Geen Q&A met Professor Flitwick of Lucifer dus maar anderzijds wel een heel rustige dag om rond te kijken zonder dat er langs alle kanten tegen je aan wordt gelopen. Ik moet het rondslenteren nadien uiteraard weer bekopen maar ik dronk dus wel voor het eerst een Bubble Tea, moest lachen om de hilarische gelaatsuitdrukking op deze Winnifred pop en zag zowel deze schattige GROTE Totoro én Tetris snoepjes. Ik heb ze niet gekocht maar vraag me nu wel af of de calorieën van die snoepjes wegvallen wanneer je er eerst een lijn mij kan vormen.

Eigenlijk vind ik de kramen van creatieve standhouders nog steeds het leukste. Zo kwamen we gehaakte vetplantjes en anime personages tegen maar ook een magisch papieren Harry Potter schaduwspel

en zelfs een eetbaar glas-in-loodraam van Belle en het Beest. Plus nog heel wat andere zaken maar ik was vooral heel, héél blij dat de Sorteerhoed me nog steeds in Hufflepuff indeelde. Anders was ik ongetwijfeld met een kleine identiteitscrisis naar huis teruggekeerd.

6 gedachten over “Foto-update #208”

 1. Leuk om al je creatieve en culinaire uitspattingen bij elkaar te zien. Heb jij wel aan de verleiding van een zoveelste mok kunnen weerstaan? Gelukkig ben je nog steeds 100% Hufflepuff want anders klopt je album seffes niet meer

  1. Nee hoor, hier kwam er de voorbije maand ook een nieuwe mok bij. Die duikt zo meteen op wanneer ik mijn Aanwinsten blogpost heb kunnen uitwerken. 🙂

  1. Dankjewel Kelly. Het is elke dag een beetje afwachten of ze wel of niet gaan willen meewerken maar op deze foto gedroegen ze zich heel braaf. Het voorbije weekend waren we aan zee en zag mijn haar er vooral heel erg verwaaid uit. 🙂

 2. Hier ook grote fan van netjes gesorteerde dingen, al is de praktijk vaak net iets rommeliger :-).
  Utrecht ziet er leuk uit, en de knutseldate ook natuurlijk (en zo veel lekkers!).
  En inderdaad, de herfst komt eraan! Hier ook herfstige snacks (gebakjes!) en vaker dekentjes en boeken.
  Hoe schattig zijn die gehaakte plantjes? Ik zag er op Instagram onlangs ook eens, ik denk dat dat een mogelijk projectje voor de herfst/winter wordt :-).

  1. Utrecht is een heel gezellige stad. De herfst lijkt er meteen nog meer om te vragen om aan het bakken te gaan hé. Binnenkort hopelijk uit mijn nieuwe bakboek. Hier ligt de knutselkast er weer extra uitnodigend uit dus ik hoop binnenkort werk te kunnen maken van twee kaartjes vermits de familie weer wat groter geworden is.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.