Mijn boekenkast in cijfers #7: 2022

In 2015 deelde ik voor het eerst een Boekenkast in cijfers post. Vervolgens probeerde ik de inhoud van mijn boekenkasten jaarlijks onder de loep te leggen maar dat durft af en toe wat vertraging op te lopen. Dit keer vooral doordat ik er tegenop zag om alles te gaan tellen en uitrekenen. Tja, zaken waarbij concentratie noodzakelijk is durven hier wel eens op de lange baan geschoven te worden.

Dit eerste deel kan echter volledig gekopieerd worden. Er staan immers nog steeds dezelfde kasten als voordien. Een boekenmuur van 4 meter breed en 2 meter 37 hoog. Vermits de laminaat het gewicht van die kasten niet aan kon kwamen er aan de tegenoverliggende muur ook enkele kasten te staan. Deze zijn 2 meter breed maar slechts drie planken hoog. In totaal telt deze mini bibliotheek zo’n 51 planken waarvan manlief er ook enkele in gebruik heeft. Dat aantal is echter gedaald vermits hij een tijdje terug een Billy boekenkast heeft gekocht voor boven op zolder. Waardoor ik plots terug wat meer plankruimte kreeg. Hoera!

Vroeger deelde ik steeds het totaal aantal boeken. Oftewel onze beide collecties samengeteld. Alleen koopt manlief de laatste twee jaren meer boeken dan ik en is zijn collectie zo aangegroeid dat ik geen flauw idee heb van het totale aantal.

Vanaf nu ligt de focus dus volledig op de boeken die ik zelf bij elkaar heb verzameld. Momenteel telt die collectie in totaal 1015 boeken.

Hieronder kom je wat meer te weten over hen …

Soorten boeken:

152x Strips
20x Comics
4x Graphic Novels
16x Manga’s
2x Boeken met quotes en prachtige illustraties
115x Kookboeken
38x Non-fictie
666x Fictie

Vermits de term fictie heel breed is bekijk ik mijn eigen boeken in deze categorie even wat nauwkeuriger.

Genres:

2x Columns
7x Gedichten
2x Waargebeurd
60x Thrillers (waarvan 24x futuristisch)
435x Fantasy (waar behoorlijk wat paranormal romance tussen zit)
22x SciFi
67x Romantische verhalen
17x romans
9x Verhalenbundels en columns

Vorm:

106x Hardcovers
163x Paperbacks
397x Softcovers

Taal:

289x Nederlands
377x Engels

Doelgroep:

56x Kinderboeken
86x YA
12x NA
512x Volwassenen

Bron:

357x Gekocht
Waarvan 170 online (besteld en/of gekocht) en 76 tweedehands
146x Recensieboeken
5x Geruild
136x Gekregen
22x Gewonnen

Meer details:

36x Gesigneerd
151x Ongelezen

Die ongelezen exemplaren nog eens onder de loep leggen zal echter voor een andere keer zijn want je wil niet weten hoeveel tijd ik kwijt was met alles na te tellen voor deze blogpost.

Wie graag wat aantallen wil vergelijken kan ook de eerder verschenen blogposts in deze categorie lezen. Ik kan alvast het aantal boeken gedaald is doordat ik er minder heb bijgekocht én een heel deel heb weggedaan.

Mijn boekenkasten in cijfers #1: 2015
Mijn boekenkasten in cijfers #2: 2016
Mijn boekenkasten in cijfers #3: 2017
Mijn boekenkasten in cijfers #4: 2018
Mijn boekenkasten in cijfers #5: 2019
Mijn boekenkast in cijfers #6: 2021

 

2 gedachten over “Mijn boekenkast in cijfers #7: 2022”

  1. Het blijft indrukwekkend om te zien hoe je dit allemaal bijhoudt :-). Zelf heb ik er eigenlijk geen idee van hoeveel boeken ik heb. Ik heb wel een ‘my books’ plank op Goodreads, maar die vul ik ook niet altijd even consequent in. Soms geef ik boeken door, of ruil ik ze. En hier staan de te lezen boeken niet in de kast, maar liggen die op stapeltjes overal in huis.

    1. Dat doe ik dus ook. Ik heb in het verleden ook best wat boeken aan de plaatselijke bibliotheek geschonken. De ongelezen boeken in stapeltjes doorheen het huis verspreiden zou hier geen optie zijn gezien het hoge aantal. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.