Mijn boekenkasten in cijfers

mijnboekenkastincijfersIk heb absoluut geen talent voor wiskunde. Wanneer persoon A vertrekt op punt 1 met een snelheid van 45km/u en persoon B vertrekt vanuit punt 2 met een snelheid van 75km/u, dan kruip ik liefst in de zetel met een boek en laat die twee zelf uitcijferen wanneer én waar ze elkaar zullen ontmoeten. Echt waar, ik kreeg een punthoofd van dit soort vraagstukken en ben dan ook blij dat ze me momenteel niet meer worden voorgeschoteld.

Toch zijn er specifieke cijfers waar ik wel interesse voor heb. Het bedrag van mijn resterende boekenbudget bijvoorbeeld. Het leek me echter ook een leuk idee om mijn boekenkasten eens in cijfers weer te geven.

bibliotheekaug2015Zo bestaat mijn bibliotheek uit 3 lage kasten (2 van 80cm breed en 1 van 40cm) en 6 hoge kasten (4 van 80cm breed en 2 van 40cm). Elk van die zes kasten heeft een opzetstuk waardoor ze zo’n 2,37m hoog zijn. In totaal tellen die kasten zo’n 51 planken waarvan er een zestal voor mijn echtgenoot zijn collectie is gereserveerd. Jaja, Liefde is je boekenkasten delen.

reorganisatiebibtijdens1Ik vermoed dat jullie net als ik meer geinteresseerd zijn in de inhoud van die kasten. Er kwam heel wat telwerk aan te pas én dan heb ik nog me beperkt tot mijn eigen boeken. Blijkbaar bestaat mijn privé-bibliotheek in het totaal uit 743 boeken.

Zo kan je er 118 kookboeken terugvinden. Waarvan ik 22 boeken won en 12 exemplaren mocht recenseren. Er zitten ook 20 non-fictieboeken tussen. Voornamelijk handwerkboeken en enkele van de National Trust in Engeland. Ik bezit ook 140 strips, 135 daarvan zijn Kiekeboe-strips en dan nog enkele comics (Calvin & Hobbes, Dilbert, …)

De grootste rubriek omvat echter de fictie boeken en telt zo’n 465 exemplaren. Iets specifiekere cijfers tonen dat deze bestaan uit:

129 recensieboeken
27 boeken die ik cadeau kreeg
26 gewonnen boeken
45 boeken die ik op de kop tikte bij kringloopwinkels en rommelmarkten
81 boeken die ik online bestelde
minstens 39 boeken die werden verfilmd
158 Engelstalige boeken
51 hardcovers
81 paperbacks
en maar liefst 333 softcovers

Als je de aantallen per genre gaat tellen valt het heel duidelijk op welke boeken ik het meeste lees:

leeswatjewil

209 x fantasy en SciFi – waarvan 94 x Paranormal Romance & 53 x YA
47 x romans
125 x romantische boeken
80 x thrillers
4 x jeugdboeken

Oh ja, ook niet zo onbelangrijk. Tot nu toe heb ik 338 boeken gelezen én staan er nog zo’n 127 ongelezen exemplaren op me te wachten.

15 gedachten over “Mijn boekenkasten in cijfers”

    1. Eigenlijk vond ik het wel leuk om de inhoud van mijn mini-bibliotheek is onder de loep te leggen. Best wel interessant om die verhoudingen te zien.

    1. Ik heb er gelukkig het afgelopen jaar al een heel deel eigen boeken kunnen lezen. Dat aantal zal echter wel weer stijgen zodra ik nog eens naar het Boekenfestijn of de Boekenbeurs kan gaan. 😉

    1. Super! Gebruik mij maar als excuus wanneer iemand vraagt of je nu echt nog een kookboek extra moet aanschaffen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.