Aanwinsten Februari 2022

In januari verscheen er geen Aanwinsten-post. Op dat vlak had het jaar een wat tragere start. In de eerste maand kocht ik immers geen enkel boek en las ik er ook niet super veel. Deze maand kwam daar verandering in. Nu ja, in één van die twee zaken kwam verandering. Drie keer raden welke dat was ..

Maar hé, ik ben er dit keer grotendeels NIET zelf verantwoordelijk voor. Manlief bestelde namelijk niet één maar twee manga-reeksen voor me vermits die hem echt iets voor een boekenworm leken.

Tot nu toe lijkt hij daar ook helemaal gelijk in te hebben. Misschien maak ik later nog eens werk van een recensie van zowel deze als de volgende manga-serie maar ik kan je nu alvast vertellen dat Magus of the Library van Mitsu Izumi me enorm goed bevallen is. Zo goed dat ik het lezen van deel 3 en 4 een beetje aan het uistellen ben zodat het niet te snel gedaan zou zijn.

Ascendance of a Bookworm: I’ll do anything to become a librarian!  van Miya Kazuki & Suzuka telt meer delen dan Magus of the library maar de boeken zijn ook wel opvallend dunner.  Ze zijn ook iets minder gedetailleerd en diepgaander dan Magus of the Library maar nog nog steeds herkenbaar voor een mede-booknerd. Ik heb momenteel het volledige eerste deel dat uit 7 volumes bestaat en het eerste volume van deel twee.

Daarnaast kocht ik zelf nog Isn’t it Bromantic van Lyssa Kay Adams en All the feels van Oliva Dade. Twee vervolgdelen van series die ik volg. Ik kijk vooral heel erg uit naar All the feels vermits de voorganger Spoiler Alert vorig jaar echt een grote favoriet werd.

Daarnaast kocht ik op goed geluk De dertien schatten van Michelle Harrison in de plaatselijke Kringloopwinkel en Oddball van Sarah Andersen kocht ik spiksplinternieuw. Echt opvallend hoe herkenbaar haar cartoons zijn.

Ja, ik weet dat we ondertussen al op 16 nieuwe aanwinsten zit. Ja, ik weet ook dat dat rampzalig is voor mijn tbr. Met manga’s gaat het nu eenmaal snel. Hopelijk is die tbr tegen eind maart terug wat gezakt. Al ga ik eerst wel een hele tijd zoet zijn met dit nieuwe boek. Lannoo stuurde me immers een recensie-exemplaar toe van Huis van lucht & adem. Het nieuwe boek uit de Crescent City reeks van Sarah J. Maas. We krijgen er als lezer zelfs een prachtige bladwijzer bovenop.

Ook VBK deed mijn tbr aangroeien. Zij stuurden me immers een exemplaar van De bakschool voor Potterheads toe. Dit boek is geschreven door Dominque Ascanelli en verschijnt op 1 maart bij Kosmos Uitgevers.

Daar bleef het echter niet toe beperkt. Toen ik die dag het postpakket van VBK aan het uitpakken was voelde het een beetje aan als Accio all the books. Ik kreeg immers ook een exemplaar van De haakschool voor Potterheads van Jacqueline Annecke. Ook dit boek verschijnt op 1 oktober bij Kosmos Uitgevers en nee ik heb echt niet met een Timeturner gefoefeld om het sneller te krijgen.

Ik weet niet of ze hiervoor het gouden trio als inspiratiebron hadden maar er verschijnt diezelfde dag ook een derde non-fictie Harry Potter boek en ook daar kreeg ik ( ik besef dat ik een geluksvogel ben hoor) een recensie-exemplaar van. De tekenschool voor Potterheads werd geschreven door Berrin Jost en ik hoop jullie zo snel mogelijk een recensie van deze magische boeken met jullie te kunnen delen.

Alsof 20 nieuwe boeken nog niet voldoende was stelde manlief onverwachts ook voor om samen een keer te gaan kijken bij Cook & Book. Daar ben ik tot nu toe immers nog steeds niet geraakt. De kans bestaat dus dat deze Aanwinsten-post nog gigantischer gaat worden.

In het kort:

Magus of the Library – Mitsu Izumi – Volume 1-4
Ascendance of a Bookworm : I’ll do anything to become a librarian! – Miya Kazuki & Suzuka – Part 1: If there aren’t any books, I’ll just have to make some! – Volume 1 – 7
Ascendance of a Bookworm: I’ll do anything to become a librarian! – Miya Kazuki & Suzuka – Part 2: I’ll even join the temple to read books! – Volume 1
Isn’t it Bromantic? – Lyssa Kay Adams
All the feels – Olivia Dade
Oddball – Sarah Andersen
De 13 schatten – Michelle Harrison
Huis van lucht en adem – Sarah J.Maas
De haakschool voor Potterheads
De bakschool voor Potterheads
De tekenschool voor Potterheads

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.