Foto-update #189

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Ik vrees dat deze foto-update weer totaal niet in chronologische volgorde gaat staan en dat sommige zaken weer meermaals gaan terugkomen. Maar dat zijn jullie waarschijnlijk ondertussen al allebei gewoon geworden.

De familie werd weer wat groter dus mocht ik nog eens aan het knutselen gaan. Na het extra vrolijk gekleurde exemplaar van in de vorige foto-update was het nu net een heel ingetogen versie. Het idee met de witte wolkenrand heb ik snel afgevoerd vermits ik het dan plots meer aan de hemel vond denken dan aan wolken.

De laatste tijd probeer ik wat vaker vegetarisch of veganistisch te koken en dat begint me steeds beter af te gaan. Het Every Day Vegan kookboek van Lenna Omrani heeft me daar zeker bij geholpen. In deze collage zie je een pesto puree met rucola en zongedroogde tomaten, een risotto met gebakken pompoen en champignons, Karma Korma en een Vegan Butter Chicken.

Naast koken werd er ook weer wat geknutseld. Zo maakte ik ondermeer dit kleine winterse album al kijk ik ondertussen vooral reikhalzend uit naar de lente.

Er werden lange brieven geschreven én enveloppen versierd. Ik ben er trouwens nog steeds niet uit wat ik mis doe maar mijn vinger hangt echt ie-de-re keer vol met inkt wanneer ik met mijn vulpen schrijf. De leuke sluitzegel met een beker warme chocolademelk is van Studio Schatkist en ik vind hem er super uitnodigend uitzien. Als we dan toch nog even moeten wachten op de lente kunnen we natuurlijk wel nog wat langer genieten van dit soort kleine gezellige details.

Ik knutselde ook dit album vol creatieve details voor Annelies die me deed beseffen dat scrapbooking wel iets voor mij is. Dit mini-album met elementen uit de Cute & Crafty collectie van Doodlebug (ik hou echt van dit merk!) was dan ook helemaal op zijn plek.

Volgens hetzelfde principe maakte ik nog een tweede album dat er helemaal anders uitziet. Dit was bestemd voor iemand die ik niet persoonlijk ken maar wel een hart onder de riem wilde steken vermits ze momenteel tegen kanker aan het strijden is. Op zo’n moment lijkt elk beetje steun, hoe klein ook, me welkom te zijn.

Ik bestelde voor mezelf niet één maar twee geeky T-shirts bij Qwertee. Het Diagon Alley t-shirt was in aanbieding (en volgens mij slechts tijdelijk beschikbaar) en dat met Hermione leek mijn naam te roepen. Ik bestelde er dan maar meteen ook de sticker van die de reading tracker in mijn bullet journal kan aankondigen. Als ze het ook in een print hadden gehad dan had ik die waarschijnlijk ook besteld zodat ik er meteen naar kan wijzen wanneer mensen hier op bezoek komen en na het zien van de boekenkasten zaken zeggen als “Nu heb je wel genoeg boeken zeker”.

In een reclamefolder van een tuincentra zag ik een plantje dat me meteen aansprak maar ik ben het wel bij de kleine bloemist hier in het dorp gaan kopen. Ik vind het er een beetje uitzien alsof het uit een fantasywereld komt.

Na 3,5 maand verbouwingswerken ging de plaatselijke kringloopwinkel terug open. Het boekenaanbod is niet groter geworden dan voordien maar het is wel leuker tentoongesteld. Inclusief zithoekje.

Toen ik op 7 februari de tekst op mijn scheurkalender las draaide ik spontaan met mijn ogen. “You decide how to use the flame of pain” stond er immers op de PositivelyPresent scheurkalender en mijn lichaam denkt inderdaad iedere keer “I set fi-ii-re to the pain.” (Veel succes trouwens met dat vanaf nu niet zo mee te zingen.)

De mooie zonsopkomst zorgde dan weer voor bewonderende in plaats van rollende ogen.

Nog meer veggie en vegan gerechten: een ovenschotel met pompoen/pastinaak/wortel/champignons en tomaat met falafelballetjes en mozzarella, een – oops, ik heb blijkbaar twee Karma Korma foto(’s), een pilaf met peer, rozijnen en spinazie met vegan kipstukjes, een curry met prei en groenteballetjes en gepofte zoete aardappels met kerstomaat, spinazie, kikkererwten en champignons.

Ik leerde dankzij manlief een prachtige manga-reeks kennen. Die had hij speciaal voor mij besteld vermits het hem wel iets leek voor een booknerd. Mage of the Library van Mitsu Izumi is echt de moeite. Die ga je zowel in de Aanwinsten-post aan het einde van de maand als de Gelezen in-post bij het begin van de nieuwe maand opnieuw zijn langskomen. Het is dat ik niet weet in hoeverre je – al dan niet in een recensie – foto’s van manga’s mag delen want die prenten zorgen er meteen voor dat je het boek zelf ook wil uitproberen.

Op de website van Standaard Boekhandel kwam ik Owly Potter tegen

en ik deed een sneltest vermits ik naast snotteren en keelpijn ook last had/heb van koorts. Gelukkig bleek de test negatief te zijn.

Ben ik de enige die vind dat die kiwi triest kijkt? Of zien jullie het ook?

Er werd niet altijd vegetarisch gekookt. Ik probeerde immers ook deze traybake met wortel, krieltjes, worst, lente-uit en verkruimelde feta-kaas uit.

Daarnaast werd er ook frangipane voor manlief gebakken

en probeerde ik de tip van Irene uit – alleen gebruikte ik een Luikse wafel die ik bij Aldi had gevonden (én die sindsdien plots onvindbaar lijkt te zijn). Weet er trouwens iemand het verschil tussen een Luikse wafel en een suikerwafel? Ik vraag me dat al een tijdje af. Als kind dacht ik steeds dat een Luikse wafel gewoon een warme suikerwafel is maar het smaakt toch echt anders.

Nu valt het nog meer op dat deze blogpost totaal niet chronologisch is. Deze eerste sneltest deed ik immers enkele dagen NA het leuke én vooral ook heel lekkere afspraakje met Nancy in Antwerpen. Op vrijdag gezellig bijpraten én samen zo’n doosje Munchkins delen vermits gedeelde calorieën niet tellen.

Een paar dagen later kreeg ik dus plots last van keelpijn en co dus deed ik een eerste sneltest. Nadat ik de bijsluiter had gefotografeerd zodat ik de tekst kon uitvergroten want wat zijn die dingen tegenwoordig klein gedrukt. Nee, ik heb geen bril nodig. Er staan ondertussen gewoon zoveel talen op een bijsluiter dat het lettertype blijft krimpen. De test van de vorige collage was dus nummer twee vermits ik enkele dagen later nog steeds ziek was én koorts had en ik op zeker wilde spelen vermits ik de dag nadien bij de kinesist moest zijn. Gelukkig telt in dit geval niet dat tweemaal negatief positief is. Al vind ik het uiteraard wel heel positief dat het negatief was. 🙂

Er werd niet alleen post verzonden ik vond zelf ook weer leuke enveloppen tussen de post én

maakte zelf weer een lading enveloppen van bladzijden uit Flow en het Femma-magazine.

Maar er werd dus wel echt behoorlijk wat post verzonden de voorbije weken. Uilenpost en dassenpost plus alvast wat lentegevoel om het wachten te verzachten.

Geloof het of niet maar mijn Blogfeed-achterstand werd een keer helemaal bijgelegen. Eventjes alleszins want ondertussen staan er alweer enkele blogposts op me te wachten.

In de recentste Facts About Me had ik het over een accidentje bij het meten van mijn bloedsuiker. Enkele dagen later had ik opnieuw een ongelukje. Dit keer bij het vervangen van de naald van mijn pomp én ook dit keer kwamen Matthew of Eric me niet te hulp geschoten. Echt, op de vampiers kan je dus niet rekenen hé.

Afsluiten doen ik met twee kleine gelukjes. Enerzijds mijn nichtje die aan de deur stond met paaseitjes – waarvan ik 2/3de heb uitgedeeld – dat van die gedeelde calorieën moet je dus echt ernstig nemen hé

en anderzijds de dag starten met een geweldig gok én daar super blij van worden.

Misschien moet ik nu alvast beginnen met het maken van foto’s voor de Aanwinsten-blogpost want februari lijkt de achterstand van januari (waarin ik geen boeken kocht) te willen inhalen.

12 gedachten over “Foto-update #189”

 1. Volgens wikipedia is suikerwafel een andere naam voor Luikse wafel maar net zoals bij stoverij zijn er -volgens mij- verschillende recepten in omloop wat de smaakverschillen verklaart. De suikerwafels van Lotus smaken anders dan de wafels van mijn mama en die smaken weer anders dan de wafels van het kraam dat vroeger in Gent-St-Pieters stond (de beste ooit, en groot!).

  1. Ik had dus die van Lotus gekocht toen ze bij Aldi niet te vinden waren en blijkbaar vind ik daar dus echt niets aan. Ik heb het idee dat een Luikse wafel doorgaans ook wat groter is dan een suikerwafel en ze verschillen inderdaad telkens van smaak afhankelijk van waar je ze koopt. Voor ons was dat vroeger Wafelhuis Annie in Wenduine. Grappig hoe dat dan – jaren later nog steeds de favoriet kan zijn omdat je er heel veel fijne herinneringen aan koppelt én omdat ze super lekker waren. Die hadden inderdaad hun eigen recept.

 2. Hoe toevallig. Ik zag de uilige Harry Potter gisteren ook en maakte er een screenshot van om door te sturen naar mede-potterheads!
  Oew, en die manga ziet er inderdaad leuk uit. Doet precies een beetje denken aan de bib uit Belle en het beest.

  Al die stoofpotjes en gerechtjes zien er weer super lekker uit. Feitje over mij: ik ben een enorme zoetebek, maar suikerwafels heb ik nooit lekker gevonden. Vroeger luste ik geen wafels tout-court, maar een gewone met slagroom kan mij nu wel bekoren 🙂

  De tijd, moeite en creativiteit die jij in je post inclusief enveloppes steekt blijf ik impressionant vinden. Elk stukje is echt zo doordacht en mooi!

  1. Ha, dat moet lukken. Wel grappig hoe we dat dan als Harry Potter fans meteen vereeuwigen hé. Daar deed deze illustratie mij ook meteen aan denken. Maar het verhaal is wel iets helemaal anders hoor.

   Van een suikerwafel op zich ben ik ook geen fan, van Brusselse wafels doorgaans ook niet (daar heb ik al iets te vaak pech mee gehad) maar een warme Luikse wafel (die geur alleen al) daar kan je me wel blij mee maken.

   Dankjewel! De zelfgemaakte enveloppes vind ik echt een leuke manier om mooie illustraties te verwerken en ze maken de post automatisch wat leuker dan een neutrale envelop. Al is post op zich uiteraard sowieso leuk. Ongeacht in wat voor envelop het zit.

 3. Mjum, die vegan butter chicken is écht lekker hé?
  Die geknutselde albums zijn echt altijd zo leuk.
  En die boekensticker is écht geweldig. Ik zal ‘m maar niet aan dochterlief laten zien, thihi!
  Hopelijk blijft Corona ver weg!
  En zo leuk, die echte post. Ik zou er ook nog eens tijd moeten in steken, want schrijven (en versieren met die gigantische stickerberg) is zo leuk!

  1. Dat is hier echt een favorietje geworden. Ondertussen heb ik het broodje met Pullet Jackfruit ook uitgetest en dat viel beter mee dan ik had verwacht. Van de curry met jackfruit was ik bijvoorbeeld geen grote fan. Dankjewel voor het compliment. Ik zou er graag wat meer maken (want veel inspiratie) maar er kruipt jammer genoeg veel tijd en energie in. Dat laatste is jammer genoeg nog steeds vrij miniem aanwezig dus de inspiratie zal nog even moeten wachten.

   Het versieren van de echte post is misschien nog wel het leukste gedeelte. De inktvingers zijn sowieso het minder toffe gedeelte. 🙂

 4. Je fotoposten zijn altijd zo leuk om te lezen! En om honger van te krijgen. Gelukkig ben ik slimmer geworden in de tijd dat ik je blog lees en heb ik eerst gegeten. Je kaartjes zijn zo mooi! Ik ben nog altijd heel blij met mijn zelfgemaakt kaartje van jou. Allee, het kaartje dat jij zelf maakte. Je snapt me wel denk ik. Dat incidentje bij het vervangen van je pomp klinkt wel pijnlijk. Ik heb weinig kennis van diabetes, maar ik heb wel ooit een keer gelezen hoe een pomp vervangen wordt. Hopelijk deed het niet al te veel pijn! En wat betreft die quote over pijn; hij is tegelijkertijd om met je ogen mee te rollen, maar aan de andere kant ook niet. Ik heb al anderhalf jaar chronische pijn en hoeveel tranen of hoeveel frustatie het me ook heeft gekost, het heeft me ook sterker gemaakt als persoon. Ik heb ondertussen ingezien dat ik zoveel sterker ben dan dat ik zelf soms geloof. Dus het is een heel dubbele quote. Als het de zoveelste bad pain day is zou ik die kalender ook het liefst uit het raam kiepen.

  1. Dankjewel lieve Nikita. Hihi, wel grappig om te lezen dat je je daar alvast op had voorbereid door eerst te eten. Ja hoor, ik snap je helemaal en nee hoor, dat van die pomp viel veel beter mee dan dat het er uitziet. Ik rolde bij die quote vooral met mijn ogen omdat je de pijn zelf niet onder controle hebt. Je kan wel deels zelf bepalen hoe je er mee omgaat maar of dat vlammetje zachtjes brandt of à volonté daar heb je zelf jammer genoeg geen inspraak in.

 5. Die receptjes zien er echt wel geslaagd uit! Nog eens bedankt voor het superleuke album in scrapbookingthema. Ik kijk heel erg uit naar onze volgende date, waarop we ongetwijfeld ook weer lekkere dingen en calorieën kunnen delen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.