Aanwinsten September 2021: Boeken, Stationary én Harry Potter

Ondanks het weinig lezen blijft mijn collectie aangroeien. Gelukkig las ik een aantal van deze nieuwe aanwinsten ook meteen zodat de TBR wel redelijk binnen de perken blijft. Redelijk is een relatief begrip hé. Ik maak er dan ook graag gebruik van. Naast boeken toon ik jullie in deze terugblik post graag ook enkele andere aanwinsten waar ik heel blij mee ben.

Ik vond eindelijk Volkomen overdonderd, het laatste deel van de Nederlandse vertaling van de Lucky Harbor serie van Jill Shalvis en besef daardoor dat de mensen van Harlequin om de een of andere reden een hekel aan me hebben. Want waarom zouden ze dit anders doen? Waarom verander je het LAATSTE deel van een serie zodat de rug niet bij de rest van de reeks past én het boek er lichtjes bovenuit schiet? Waarom zou je nu zoiets doen?

Verder kocht ik ook Well met van Jen DeLuca (na een tip die Silke me gaf nadat ze zag dat ik zo van Spoiler Alert had genoten) en Hollowpox van Jessica Townsend (al moet ik eigenlijk eerst het tweede deel van deze reeks nog lezen).

Dino Therapy en When Sharks attack with kindness kregen ook een plekje in de boekenkast nadat we ze allebei gelezen hadden. Vooral het eerste boek vind ik echt super. Het is zowel grappig als herkenbaar en behoorlijk confronterend.

De drie Lotta-strips van Marloes De Vries waren dan weer vooral heel vermakelijk.

Van VBK mocht ik Every Day Vegan van Lenna Omrani recenseren. Dit kookboek verscheen bij Kosmos Uitgevers en mijn recensie is eerder deze week al verschenen nadat ik enkele recepten had uitgeprobeerd.

Ik beloofde jullie in de intro al dat er niet enkel boeken in deze Aanwinsten-post zouden staan. Dus …

Deze Hogsmeade Lego set had ik al even op het oog. Toen ik een mailtje kreeg met de melding dat de set 25% korting kreeg verhuisde het pakket van mijn wenslijstje naar mijn winkelmandje en ondertussen staat ze hier te wachten om in elkaar gepuzzeld te worden. Ik ben ze echter een beetje aan het opsparen tot het eerste echt herfstige weekend. Zowel Honeydukes als de Three Broomsticks krijgen nadien een plekje in ons mini kerstdorpje dat tot nu toe enkel een huisje en een boekenwinkel telt. Een snoepwinkel en bar leken me dus een goede uitbreiding.

Nadat ik een tijd terug nogal genadeloos door de inhoud van mijn kleerkast ging en daarbij heel wat kleedjes moest wegdoen die te klein of te versleten waren bleven er opvallend minder outfits over. Toen een vriendin me een berichtje stuurde om me te laten weten dat ze een leuke Hufflepuff outfit had gekocht bij TopVintage besloot ik hetzelfde te doen. Eigenlijk deed ik er zelfs een schepje bovenop en ging ik meteen voor twee Hufflepuff jurken. De ene (die de vriendin had getipt) is net ietsje subtieler dan de andere. Ik kijk er echt naar uit om die lange geruite jurk te kunnen dragen op F.A.C.T.S.. Die gaat ongetwijfeld mooi samen met mijn Vintage Hufflepuff mantel.

Jammer genoeg zijn de retourkosten voor eigen rekening wanneer een jurk niet de juiste maat heeft. Gelukkig wil mijn moeke proberen om ze wat in te nemen want ik zou het wel heel stom vinden om er nog eens voor te moeten bijbetalen vermits de jurken op zich wel wat gekost hebben.

Ook de stationary collectie werd weer wat aangevuld dankzij een bestelling bij Stationary Heaven. Ik kocht er nieuw briefpapier, maar ook enkele leuke rolletjes washi-tape, stickers, sluitzegels, een memo-blok én kaarten. Van die laatste werden er ondertussen al weer enkele verzonden. Dus die producten worden hier ook echt gebruikt én dat is meteen ook mijn excuus. Dat ik niet aan die schattige Hufflepuff sluitzegels van Mila made kon weerstaan is uiteraard niet meer dan een klein detail.

Minder kostelijk waren de leuke kringloopvondsten die ik tegenkwam. Zo ontdekte ik eerst dit schattige pompoen-voorraadpotje en vervolgens in een andere winkel een boekje met 28 Harry Potter and the Philosopher’s Stone filmkaarten (waarvan er slechts ééntje verdwenen is) en een set met vier breiringen die ondertussen al meermaals gebruikt werden. Maar nu even niet meer vermits mijn schouder weer even om zeep is.

Op de voorlaatste dag van de maand kwam ook nog dit leuke pakketje toe. Annelies van BooksArtLiberty kondigde een tijdje terug nieuwe booksleeves aan met Harry Potter illustraties van AnotherView. Net op het moment dat mijn huidige cover uit elkaar begon te vallen. Als dat geen teken is dan weet ik het ook niet hoor. In ieder geval kan dat versleten exemplaar nu vervangen worden door een hopelijk duurzamer exemplaar. Vermits ik niet kon kiezen tussen Hermione en Luna kocht ik ze uiteindelijk allebei.

Vrij veel Harry Potter aanwinsten dus maar ik vermoed dat dat niet echt verrassend is. Meer Harry is immers meer happy.

Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik nog enkele andere zaken op het oog heb. Ik ben er echter nog niet uit of ik die ook echt ga kopen (De trui van Large waarvan ik niet zeker ben of hij groot genoeg voor me zal zijn. Ik hou immers van los zittende truien.) of nog ga kunnen vinden (de Marauders Map scrunchy (waar ik een strikje van wil maken) en bandana die ze blijkbaar bij Claire’s verkopen/verkochten).

8 gedachten over “Aanwinsten September 2021: Boeken, Stationary én Harry Potter”

 1. Oh nee, dat ene boek is echt wel balen! Onbegrijpelijk 🙁
  Topvintage is bij mij ook een beetje een verslaving… Altijd zo’n leuke jurken! Die gele is echt helemaal op je lijf geschreven!

  1. Ik zag er echt heel wat leuke prints en modellen. Jammer genoeg geen één met een boekenprint want daar ben ik nog steeds naar op zoek. Heb jij er dan al een paar keer moeten omwisselen of kwam het bij jou wel steeds goed uit qua maat?

 2. Wat een toffe aankoopjes! Ik kan daar dus ook niet tegen he, die ruggen die ze dan veranderen zodat het half een geheel is, half niet. Zo irritant haha. Hoewel het voor het lezen natuurlijk geen klap uitmaakt 😉

  1. Ik vind het soms gewoon heel bizar. In dit geval bijvoorbeeld omdat het echt het laatste deel van die serie is. Het heeft inderdaad geen impact op het lezen zelf maar het is natuurlijk wel een heel gek zicht in je boekenkast.

 3. Haha, “Waarom zou je nu zoiets doen?” 🙂 Ik snap je frustratie helemaal en tegelijk is die verontwaardiging in die zin zo oprecht dat ik je echt compleet verongelijkt voor mij zie staan, sorry 🙂

  Die legoset ziet er heel tof uit. En die jurken zijn superleuk! Die zouden bij mij ook in mijn winkelmandje kunnen belanden (om dan als Huffelpuffer aangesproken te worden en geen idee te hebben dat anderen dat er mee zouden associëren, dat dan ook weer wel…).

  1. Ik vrees dat ik ook echt zo voor mijn boekenkast heb gestaan toen ik dat boek bij de rest van de serie wilde zetten. Manlief vond het volgens mij vooral grappig dat ik me er zo druk in maakte. Tot hij onlangs plots zelf ook een boek had dat groter was dan de rest van een serie. Toen begreep hij plots wel hoe stom dat is. 🙂

   De Lego is ook echt leuk. Zo knap hoeveel details ze daar in kunnen verwerken. Ik heb tot nu toe enkel Honeydukes gemaakt zodat ik binnenkort ook nog eens kan genieten van het in elkaar steken van the Three Broomsticks. Waarna ik waarschijnlijk het grote Hogwarts kasteel stap voor stap ga afbreken en inpakken. Zodat ik het later NOG eens in elkaar kan steken.

   De geruite jurk ga ik morgen voor het eerst aandoen wanneer we naar Made in Asia gaan in de Expohallen in Brussel. Daar ben ik trouwens wel benieuwd naar. Maar ik heb er ook een beetje schrik voor vermits ik door dat hele C-gedoe helemaal geen drukte meer gewoon ben én dat daar serieus de moeite zal zijn.

 4. Oeh, die Legoset! Het belooft een druilerig weekend te worden… 🙂
  Ik heb nog niks durven bestellen bij Stationary Heaven, maar ik heb het linkje wel opgeslagen.
  Jammer dat er geen Claire’s meer is in Gent, anders had ik de spullen met plezier voor je gezocht.

  1. Ik ben het bewust aan het rekken zodat ik er zolang mogelijk plezier van heb. Honeydukes staat ondertussen al op de kast te pronken maar de Three Broomsticks heb ik nog te goed. Er blijven ook steeds maar nieuwe leuke producten bijkomen op Stationary Heaven. Zo heb ik toen ik de Stationary lijst aan het samenstellen was pas nog ontdekt dat er hele leuke washi, briefpapier, een stempel én stickers zijn bijgekomen die echt iets voor een Hufflepuff zijn. Uiteraard na mijn laatste bestelling. Dus dat wordt iets voor in de toekomst.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.