Mid-year book freak out 2020

Sommige tags zijn heel leuk doordat ze je aan het denken zetten. Neem nu deze Mid-year Book Freak Out Tag die er met zijn vragen voor zorgt dat ik meer stil sta bij wat ik dit jaar tot nu toe heb gelezen. Annemieke vult hem braaf jaarlijks in en telkens denk ik ‘Oh, dat zou ik ook nog eens moeten doen.”. Alleen is het dan vervolgens plots een maand later (dat was in 2018 het geval) of twee (2016), of ik deel een halfjaarlijkse terugblik-blogpost waarin ik het niet enkel over boeken heb (vorig jaar). Maar dit jaar heb ik het me niet enkel voorgenomen maar ook daadwerkelijk beloofd dat ik hem ging invullen. Dus bij deze, kijk Annemieke … het is gelukt!


Beste boeken die je tot nu toe hebt gelezen in 2020:

I will judge you by your bookshelf – Grant Snider
Huis van Aarde en Bloed – Sarah J.Maas
The Tales of Beedle the Bard – J.K.Rowling met illustraties van Chris Riddell

Tot nu toe heb ik blijkbaar vrij veel boeken 4 sterren gegeven maar enkel deze drie exemplaren kregen vijf sterren van me.

Beste vervolgdeel van 2020 tot nu toe:

The Savior van J.R.Ward
Magic Triumphs van Ilona Andrews
De kleuren van licht – V.E.Schwab.

Ja, dat zijn er meer dan één. Annemieke gaat me dat ongetwijfeld vergeven want ze vindt het zelf ook moeilijk tot onmogelijk om slechts één favoriet te kiezen.

Een nieuwe release die je nog niet gelezen hebt maar wel wilt lezen:

A heart so fierce and broken (heb ik al maar nog niet gelezen) en Of Curses and Kisses van Sandhya Menon lijkt me eigenlijk ook wel tof.

Naar welke release die in de tweede helft van het jaar zal verschijnen kijk je het meeste uit?

In het Nederlands:

De gevallen koning – Holly Black
Het onzichtbare leven van Addie Larue – V.E.Schwab
Visioen en Overleven van J.D.Robb
Een dodelijke opleiding – Naomi Novik,

In het Engels:

Bookish and the Beast – Ashley Poston
(al moet ik dan wel eerst het tweede boek uit deze reeks nog te pakken krijgen).

Deze aangekondigde boeken spreken me echter ook wel aan:
Witches of Ash & Ruin,
Wicked as you wish,
Bridge of souls

Grootste teleurstelling

Obsidian van Jennifer L.Armentrout

Grootste verrassing

Schoon Schip van Katie Fforde en dan op een negatieve manier. Vroeger las ik de boeken van deze schrijfster immers heel graag en dit boek deed me tot mijn verrassing vaststellen dat dat niet meer het geval is.

Favoriete nieuwe auteur (een debuut of een voor jouw nieuwe ontdekking)

De ijzige verloofde van Christelle Dabos
Heks & Jager van Shelby Mahurin
Grave Witch van Kalayna Price

Dit zijn drie van de auteurs die ik in 2020 heb ontdekt en Christelle Dabos is tot nu toe mijn favoriet.

Boek dat je deed huilen

Huis van Aarde en Bloed – Sarah J.Maas

Boeken dat je gelukkig maakte

Elk boek van Jill Shalvis dat ik dit jaar las.

Knapste boek dat je dit jaar zelf kocht of kreeg.

The tales of Beedle the bard.

Welke zes boeken wil je of moet je tegen het einde van dit jaar gelezen hebben?

Hier kan ik niet echt op antwoorden vermits ik niet met een verplichte leeslijst werk. Ik probeer momenteel wel zoveel mogelijk boeken van mijn TBR te lezen en daar staan momenteel nog een 127 ongelezen boeken op. Ik ga dus geen specifieke titels opsommen maar vooral mijn best doen om die TBR te laten zakken (of toch alvast niet te veel laten stijgen).

4 gedachten over “Mid-year book freak out 2020”

    1. Ik zag daarnet pas dat je naam nog achter de titel plakte. Zo staat iets in mijn concepten wanneer ik naar de persoon wil verwijzen door wie ik de blogpost heb samengesteld. Heb het daarnet meteen maar even aangepast. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.