2020 so far : gesprekken en gebeurtenissen

Binnenkort deel ik hier de Mid Year Book Freak Out tag die Annemieke trouw jaarlijks invult terwijl ik het me wel regelmatig voorneem om er dan vervolgens niet tijdig aan toe te komen. Dit jaar ga ik dat dus wel doen. Het leek me echter ook leuk om niet enkel boeksgewijs terug te blikken op die eerste helft van het jaar dus krijgen jullie ook een overzicht van enkele zaken die ik tot nu toe deed in 2020. Plus een aantal grappige (in mijn ogen alleszins) gesprekken.

Vervangt naald en vulling van insulinepomp,
maakt vaatwasser leeg,
zet alles op zijn plek,
vult vaatwasser opnieuw,
maakt thee,
wil met thee naar de zetel wandelen,
blijft met leiding aan het handvat van de keukenkast hangen,
trekt zo in één ruk de naald los
(Doh!)

Meermaals ondertussen, maar niet telkens nadat ik met de vaatwasser bezig ben geweest. Wel iedere keer dankzij de handvaten van de keukenkasten.

*

Ik vulde een Hufflepuff woordzoeker in met een Hufflepuff balpen terwijl ik in een Hufflepuff-outfit vlak naast mijn Hufflepuff deken zat. Nu jij … 😉 Oh ja, er werd ook een nieuwe wasmachine gekocht. Ik heb die nochtans geen sok gegeven en haar zo haar vrijheid geschonken. Ze heeft daar zelf voor gekozen.

*

Op onze negende huwelijksverjaardag exact negen nieuwe boeken zien toekomen. Ze waren niet allemaal voor mij en één van de pakketten was er sneller dan verwacht dus ik vond het een heel mooi toeval. Passend ook wel. 🙂

*

In een boek willen beginnen en dan ontdekken dat ik het voorgaande deel nog niet heb doordat ik met twee verschillende lijstjes met cadeautips had gewerkt en ik dus wel het ene had gekregen maar niet het andere.

Ondertussen het ik het deel dat ik nog niet had gekocht en gelezen dus ik kan weer verder gaan in deze serie.

*

Halverwege een boek ontdekken dat ik (per ongeluk) niet minder dan drie boeken heb overgeslagen. Desondanks wel van het verhaal genoten en nadien opnieuw de missende delen besteld. Tja, zo blijft die TBR wel groeien natuurlijk.

*

Verdwijnselen tijdens een videocall met de schoonfamilie. Maar echt hé, het ene moment zat ik naast manlief op zolder en vervolgens verdween ik voor een paar seconden. Mijn schoonmoeder had direct door dat het verdwijnselen was in plaats van een probleem met de camera van de laptop.

*

Een heerlijk recept klaargemaakt dat ik al enkele jaren wilde uitproberen.

*

Een polsverband aandoen vooraleer ik een boek begon te lezen. Ja, Sarah J.Maas, mij ga je niet nog eens hebben liggen hoor.

*

Het daardoor wegvallen van de verzendkosten gebruiken als excuus om een reep Tony Chocolonely in mijn digitale winkelmandje te leggen. Dat bij de volgende bestelling bij De Notenshop NIET doen en daar heel fier op zijn. Want ze hadden dus wel die pure met kers en merengue waar ik heel benieuwd naar ben.

*

Me afvragen of de derde Fantastic Beasts vervloekt is vermits die steeds opnieuw moet worden uitgesteld. Maar ook deze Fantastic Beasts kaart maken en super blij zijn met het eindresultaat.

*

Een boekenwinkel bezoeken zonder een boek te kopen. Twee weken later naar dezelfde boekenwinkel gaan en er twee boeken kopen.

*

Niet meer naar de bibliotheek durven gaan vermits mijn TBR anders niet gaat dalen. Vervolgens sowieso niet naar de bibliotheek kunnen gaan door the-virus-that-must-not-be-named.

*

Mezelf inhouden met het kopen van boeken vermits ik me waarschijnlijk een beetje ga laten gaan in de Londense boekenwinkels. Vervolgens ontdekken dat die Londen-trip niet kan doorgaan en iets later extra boeken bestellen.

*

Dit soort gesprekken met manlief …

Discussie met manlief terwijl we naar The Mandalorian keken:
Ik: Kijk … Tonks!
Manlief: Maar nee gij. Dat is iemand anders. Niet elke acteur speelt mee in Harry Potter hé.
Ik: Zoek het maar eens op …
Manlief: Het is Natalia Tena en die speelt ook mee in …
Ik: I have spoken

*

Wachten op een bestelling boeken die vermist is. Ja, net zoals mijn Hogwarts-brief. Ik vraag me nu trouwens echt af waar die boeken dan zouden zijn terechtgekomen. Liggen ze ergens in een sorteercentrum stof te vergaren? Zijn ze bij iemand anders afgeleverd? Zijn ze gewoon van een wereldreis aan het genieten en worden ze steeds opnieuw naar ergens anders gestuurd? Of hebben ze ondertussen een plekje in de Hogwarts-bibliotheek gekregen?

*

Meerdere video-call gesprekken (met meerdere mensen tegelijk zelfs) en dat terwijl ik dat soort gesprekken vroeger niet wilde aanpakken omdat ik het zo vreemd vind om mezelf te horen en zien.

*

Een doosje met 5 gebakjes bestellen bij mijn favoriete bijpraat-adresje in Antwerpen. Niet alleen voor mij hé, maar om te vieren dat manlief en ik 20 jaar samenzijn. Dus dan vallen die vijf gebakjes nog mee toch. Ik had er immers even goed 20 kunnen bestellen. 🙂 Al is de kans wel groot dat ik binnenkort voor mijn verjaardag nog eens zo’n kleine Sweet Box ga bestellen bij Marolus. (Edit: jammer genoeg geen verjaardags Sweet Box vermits deze leuke zaak een tweede filiaal krijgt én een eigen webshop. Dan is het natuurlijk een beetje te druk om ook nog eens Sweet Box-jes te gaan samenstellen.)

*

Grappige gesprekken met mijn metekindje …

IZE: “Ik ben bang … mijn schaduw is weg.” Loopt naar allerlei verschillende voorwerpen … “Kast! Heb jij mijn schaduw gepikt? (Steeds luider) Stoel! Heb jij mijn schaduw gepikt? …”
IK: “Ize … rustig … geen paniek. Sta even stil en kijk eens naar de grond. Daar is jouw schaduw.”
IZE: Kijkt me met een bedenkelijk gezicht aan … “Nee, dat is niet MIJN schaduw.”

Mijn suiker stond toen te laag dus ik kon haar niet meteen volgen. Maar blijkbaar ging ze nogal op in het Peter Pan boekje dat ze met nieuwjaar van me kreeg.

*

Niet jaloers zijn op mijn nicht wanneer ze me na een ontmoeting met hem in Londen een foto laat zien van haar en Daniel Radcliffe. Ja, dat is een vermelding waard want het toont aan dat ik niet in staat ben om jaloers te zijn.

*

We gaan nog even verder met grappige conversaties. Ditmaal met mijn broer en via Whatsapp, vermits ik op de trein zat en telefoneren dan nog ongemakkelijker aanvoelt.

Hij: “Ik zit met een nummer in mijn hoofd en je schoonzus herkent het niet. Ik hoopte dat jij het zou herkennen. Het stond op een van moeke haar moochymoochy cd’s.” (iets Knuffelrock – achtig dus)

Ik: “Weet je misschien ook nog iets van de lyrics?”

Hij: “Woohohohooo. Maar dan super hoog.”

Vervolgens stuurde hij me een korte geluidsopname door die ik maar niet heb geopend op de trein maar die ik misschien wel moet bewaren wanneer ik ooit eens iets van hem moet gedaan krijgen (nee hoor, ik heb het al braaf gewist).

Ik: “Kate Bush?” (geen flauw idee of er een Woohohohooo in Wuthering Heights voorkomt maar dat nummer stond op één van mijn moeke haar cd’s.) Die zangeres zingt soms zo hoog dat ze volgens mij een vleermuizen-fanclub moet hebben vermits die haar hoge frequentie goed kunnen verstaan.

Hij: “Ja! Merci zus.”

*

Mezelf in mijn duim snijden. Ja, dat ging per ongeluk. De kans is groot dat het een litteken blijft en nee, het is een rechte snee. Geen bliksemschicht.

*

Een portret laten maken van ons beide als verrassingscadeau om ons 20 jaar samen zijn te vieren. Zo leuk om ons daar allebei ook echt in te herkennen.

*

Aan de zee samen met manlief voor het eerst Harry Potter Boggle gespeeld.

Hij: “Manneke!”
Ik: “Serieus? Je hebt de films toch gezien. Je weet heus wel wie dat moet uitbeelden. Allez kom, voor 1 keer (ware liefde hoor!) maar de volgende keer moet je wel de naam zeggen hé.” (het was trouwens Ron)

Enkele beurten later …
Hij: “Kast!”
(Het was de Mirror of Erised en nee, hij heeft de kaart NIET gekregen)
(De Philosopher’s Stone is trouwens ook geen rode jas)

*

Online Chai Latte thee (mix) bestellen vermits ik dat een troostend drankje vind en troostmomentjes welkom zijn in deze bizarre periode.

*

Een Bowtruckle zijn naam geven en zo meteen ook zijn meter worden. Voor wie het zich afvraagt hij gaat door het leven als Flux. Het beestje werd trouwens gemaakt door Lisanne van The Curly Witch en werd vervolgens geadopteerd door Bram van Mandrake Roots.

*

Een Vintage Hufflepuff mantel kopen. Jammer genoeg kon ik hem niet aandoen om naar F.A.C.T.S. te gaan vermits dat evenement gecanceld moest worden maar ik kan hem uiteraard wel binnenshuis dragen.

*

Mijn nek en hals verbranden doordat ik buiten in de schaduw een boek las dat blijkbaar zo meeslepend was dat ik niet merkte dat de schaduw verschoof.

*

Lezen op het terras dat er na jaren uitkijken eindelijk is! Wie weet helpt dit me wel om uit die leesdip te geraken.

*

Plus natuurlijk nog heel wat andere zaken maar ik kan die lijst hier moeilijk eindeloos lang laten doorlopen hé.

18 gedachten over “2020 so far : gesprekken en gebeurtenissen”

 1. Oh ik heb zo moeten lachen met Whooohooohooo! Zo gaat het bij ons ook altijd als ik met een liedje in mijn hoofd zit. En vermits ik niet kan zingen noch fluiten, weet niemand ooit over welk liedje ik het heb.

  1. Haha, misschien moet je het de volgende keer eens bij mij testen vermits ik blijkbaar voldoende heb aan een Whooohooohooo. 🙂

 2. Die Fantastic Beasts kaart is zo mooi!
  En fijn dat je de taart eens hebt geprobeerd!
  Dit jaar ging ik ook nog niet naar de bib: mijn eigen stapeltjes zakken wel, maar ik heb ook weer enkele nieuwe aanwinsten…
  De Chai Latte heb ik nog altijd niet besteld, maar ik heb ‘m wel op mijn wenslijstje gezet. Ik vind dat ook zo heerlijk troostend!
  De voorbije dagen heb ik veel buiten gelezen, maar dan vooral ’s avonds als het minder warm was. Nu zit ik binnen want de buren hebben bezoek en manlief is naar webinars aan het luisteren zonder koptelefoon. Ik. Wil. Stil. Argh :-).

  1. Dat is echt één van mijn favoriete kaarten van dit jaar. Misschien zelfs de grote favoriet. Ik ben heel blij dat het me de voorbije twee weken een paar keer is gelukt om aan het knutselen te gaan want dat was ondertussen weer even geleden. Jouw taart wil ik zeker nog eens opnieuw maken maar dan wanneer er een vriendin op bezoek komt vermits manlief niet zo’n chocoladefan is. Die Chai Latte is echt een verwen -en troostdrankje hé. De twee blikjes die ik in maart bestelde gaan goed vooruit. Jammer genoeg ligt de webshop waar ik ze vorige keer besteld heb er momenteel uit (er is blijkbaar een nieuwe site op komst). Ik heb gelukkig een lieve vriendin die de mix voor me wil meebrengen wanneer ze nog eens in Gent komt. Bij Simon Levélt hebben ze hem immers ook dus als je nog eens in Gent komt … Ik heb exact hetzelfde gedaan als jij. ’s Avonds op het spiksplinternieuwe terras nog wat lezen en daar volop van genieten. De voorbije avonden kwam er dan weer niet veel van lezen vermits manlief films zag. Dus heb ik meegekeken in plaats van gelezen want zo’n film is een te grote afleidingsfactor om me op mijn boek te kunnen focussen.

   1. Goeie tip van Simon Levélt! Ik weet niet wanneer ik er nog eens kom, maar ik zal eens kijken.
    En lezen kan ik ook alleen maar als het stil is. Blogs lezen als tv op staat lukt nog net, maar dan mag ik geen film willen volgen want dat lukt niet. Mijn man kan dat wel: film kijken én op de laptop werken. Ik begrijp dat niet eigenlijk :-).

    1. Vroeger lukte me dat nog wel. Dan kon ik echt alles om me heen buitensluiten. Waarschijnlijk had ik toen zo’n ingebouwde noise cancelling functie. Jammer genoeg werkt die ondertussen niet meer.

 3. Wat een super fijne lijst zeg.. Ik heb ervan genoten… Dat baksel ziet er heerlijk uit en toevallig 9 boeken met 9 jarig gehuwd zijn… <3 Mooie dingen zijn dat.

  1. Al een geluk dat het 9 boeken was op onze 9de huwelijksverjaardag ipv 20 boeken toen we ons 20 jaar samenzijn vierden. 🙂

 4. Haha, dus jij bent de zus die gebeld wordt met ‘Whoohohohoo’-vragen! Dat het je gelukt is, zeg, haha.
  Ik ben meestal meer de bellende partij, maar het gaat soms wel eens andersom. Enige probleem: mijn zus luistert bijna alleen naar de muziek en mijn geheugen onthoudt veel beter de lyrics dan de muziek.
  ‘Jamaar, wát zingen ze dan, weet je niet één woord meer?’
  versus
  ‘Jamaar, hoe klínkt het? Zing eens?’ (Whoohohohhh)
  😀

  1. Yep, dat ben ik dus. 🙂 De vermelding van een hoge stem deed het hem. Wel grappig dat jullie nummers elk op een andere manier onthouden. Al wordt het zo inderdaad wel moeilijk om elkaar uit de nood te helpen.

  1. Dat verdwijnselen zou super zijn hé. Dan kon ik snel even naar daar komen voor een korte wandeling met jou en de honden en konden jullie nadien nog wat verder wandelen terwijl ik alweer naar huis ben gegaan.

 5. Wat een leuk overzichtje! Ik word er meteen goedgezind van :D. Hoe leuk was The Mandalorian! Haha “I have spoken”. Weet je toevallig nog welke versie van Peter Pan het is? Ziet er super mooi uit!

   1. Neen, dat kwam ik hier te weten ;). Wel een Harry Potter en Star Wars fan, maar niet zo een kenner zoals jij ;). Amai net naar je blogpost van het Peter Pan boekje gaan kijken, zoooo mooi!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.