Harry Potter Bullet Journal 2020: #3

In 2017 besloot ik voor het eerst om te zien of een Bullet Journal iets voor mij was. Ik besloot hem niet als planner en/of tracker te gebruiken maar wel als een vereenvoudigde versie van het herinneringsdagboek dat ik eerder had. Dit concept beviel me veel beter. Niet alleen vind ik het heel fijn om te doen, het is ook super handig vermits mijn geheugen een zeef is en ik op deze manier veel leuke momenten kan blijven herinneren. Met andere woorden … mijn bullet journal doet dienst als een pensieve waarin ik veel herinneringen kan herbekijken.

In januari vroeg ik me nog af of ik opnieuw maandelijks mijn lay-out zou delen. Ik vermoed dat het wel duidelijk is geworden dat ik besloten heb om dat niet te doen. Eén keer om de zoveel maanden zie ik het wel zitten maar maandelijks leek me een beetje teveel van het goede omdat enkele bladzijden er iedere maand exact hetzelfde uitzien en ik niet teveel in herhaling wilde vallen.

Dus in plaats van een uitgebreide maandelijkse post ga ik jullie hier enkel wat details van de lay-out tonen.

Mei:

Dat vervelende virus dat er voor zorgde (nog steeds trouwens) dat zoveel leuke afspraakjes niet konden doorgaan deed me regelmatig aan Dolores Umbridge denken. Vermits het er ook voor zorgde dat ik in mei niet naar Londen kon gaan met mijn nicht besloot ik mijn bujo die maand een Umbridge-thema te geven. Even zoeken naar washi-tape in mijn minst favoriete kleurtje want tja roze hoort nu eenmaal bij dit personage.

Er moesten uiteraard ook enkele van haar proclamations in verwerkt worden …

en schattige katten en kittens mochten natuurlijk ook niet ontbreken.

Juni:

Nadat ik me een hele maand in het gezelschap van Umbridge had bevonden was het hoog tijd voor wat tegengewicht. Kwestie van alles wat in balans te houden en niet ongelukkig te worden van mijn eigen bullet journal. Luna leek me dan ook een perfecte keuze. Gelukkig zat er op dat leuke stickervel van AnotherView ook een mooie Luna-sticker en van haar Hogwarts-huis had ik er ook nog eentje liggen.

Als ik Luna zie denk ik ook aan de Quibbler en de Deathly Hallows halsketting van haar vader. Volgens mij zou Luna een dromenvanger ook wel weten te appreciëren. Nog meer wanneer hij meteen ook wat Nargles zou weghouden.

Jullie dachten toch niet dat ik haar Spectrespecs zou vergeten hé.

Ondertussen zijn we weeral bijna aan een nieuwe maand toe dus ik zal maar alvast eens beginnen nadenken over welke lay-out ik kan samenstellen voor juli.

2 gedachten over “Harry Potter Bullet Journal 2020: #3”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.