20 in 2020

Twintig jaar samen in 2020. We hebben het onszelf wel makkelijk gemaakt om te onthouden hoe lang we juist samen zijn door in 2000 een koppel te worden. Normaal vieren we die verjaardagen niets of toch niet groots. Maar vermits dit nu toch wel een mooi rond getal is gingen we normaal een drietal dagen samen weg. We hadden een citytrip in eigen land of Nederland in gedachten maar dat kon uiteindelijk niet doorgaan. Toch wilde ik deze verjaardag niet zomaar voorbij laten gaan.

Daarom besloot ik een persoonlijk cadeau te bestellen. Een echte verrassing én ook een beetje spannend vermits ik natuurlijk tot het uitpakken moest wachten om zeker te zijn of hij het ook echt een leuke verrassing zou vinden. Dat deed hij gelukkig. Hoera! Meer zelfs, hij had het zelf ook overwogen maar de illustrators die hij in gedachten had namen op dat moment geen commissies aan. Gelukkig deed de persoon die ik in gedachten had dat wel. Ik volg Anouk van AnotherView ondertussen al een tijdje en heb al heel wat van haar ontwerpen. De stijl van de portretten in haar portfolio sprak me ook echt aan dus bestond er geen twijfel over wie ik wilde vragen om een portret te maken van mij en manlief.

Ik stuurde een mailtje met enkele foto’s en een aantal persoonlijke interesses en vervolgens ging Anouk aan de slag waarna ze me deze eerste schets toestuurde.

Die schets wist me al helemaal te overtuigen al waren er wel enkele kleine details die anders mochten. Een Hufflepuff sjaal bijvoorbeeld in plaats van een das (vermits ik zelf al vrij veel sjaals heb gemaakt) en een cardigan vermits ik die telkens draag. Manlief zijn baard was ook nog even vermist maar dat werd allemaal aangepast in de volgende schets en …

portret-anotherview-jubileum

vervolgens werd die ook verder uitgewerkt en zag het er nog beter uit. Ik wist meteen dat we allebei liever geen tekst bovenaan hadden. Ook manlief zijn baard werd aangepast vermits hij een ringbaard heeft in plaats van een volle. Ook onze oogkleuren werden omgewisseld. Ik ben dus echt even op zoek gegaan naar foto’s waar onze ogen duidelijk op stonden zodat ik zeker de juiste kleur zou doorgeven. Die van mij zijn dus grijs/groen. Dat de lightsaber een andere kleur nodig had zag ik meteen (Team Jedi!) dat het logo van het spel eigenlijk op een specifieke factie slaagt wist ik dan weer niet. Tja, na 20 jaar ben ik al wel mee met Star Wars maar op het vlak van games duidelijk nog niet. 🙂

Zoals je kan zien pastte Anouk alle opmerkingen toe en vulde de vrijgekomen ruimte bovenop de kast mooi op. Ik vroeg haar om nog één klein detail aan te passen vermits ik dat al vanaf haar eerste schets leuk vond …

we willen uiteraard dat de mensen meteen zien dat ik echt een wizard ben én niet zomaar doe alsof én toen was het portret klaar.

Anouk was zelfs zo lief om me ook een illustratie toe te sturen waar ik apart op stond zodat ik het eventueel bij mijn blog kan gebruiken. Vermits we zelf geen kleurenprinter hebben en ik het portret graag als cadeau wilde kunnen overhandigen liet Anouk het voor me afdrukken en werd het rechtstreeks vanuit de drukkerij naar hier verzonden zodat ik het tijdig zou hebben.

Vermits ik het zelf heel interessant vond om dit portret te zien groeien besloot ik om die evolutie hier ook met jullie te delen. Mocht het enthousiasme nog niet voldoende van het scherm spatten … ik ben echt héél blij met dit resultaat.

Voor wie het zich afvraagt, dit is GEEN gesponsorde samenwerking. Ik ben gewoon een heel tevreden klant. De kans bestaat echter wel dat jullie deze illustraties nog gaan zien langskomen in een wél gesponsorde samenwerking. Die staat echter nog maar in de startblokken dus het zal nog even duren voordat jullie daar het resultaat van gaan zien.

23 gedachten over “20 in 2020”

  1. Ik vond het zo grappig om hem bij hij het uitpakken te horen zeggen dat hij hetzelfde had overwogen als cadeau. Wie weet komt er dus bij een volgende verjaardag nog wel eens aan portret te pas.

  1. De andere samenwerking ga ik binnenkort uitwerken ik hoop hem snel te kunnen delen. Zelf ben ik er alleszins heel blij mee.

 1. Ik had hem al voorbij zien komen, echt super leuk om het hele proces zo te zien. Bij de laatste twee moest ik wel even goed de verschillen zoeken, maar ik heb het uiteindelijk gevonden! Nog van harte gefeliciteerd jullie twee!

  1. Ik wist meteen dat ik graag deze blogpost wilde samenstellen en gelukkig zag Anouk dat ook zitten. Haha, bij die laatste is het inderdaad maar een klein verschil hé. Maar wel een onmisbaar detail. 🙂

  1. Dat is fijn om te horen. Ik vind het leuk om mezelf in zo’n getekende versie te zien maar moet eerlijk bekennen dat ik manlief het meest herkenbaar vind. Zijn baardje en bril helpen daar natuurlijk bij.

 2. Oooh zalig, 20 in 2020. Gefeliciteerd! Inderdaad makkelijk te onthouden. Bij ons is het de helft 🙂
  Super mooi portret ook. Kan me inbeelden dat je daar enorm gelukkig van wordt.

  1. Dit is een iets andere invulling van de gelijknamige lijstjes die ik bij sommige andere bloggers zie verschijnen hé. 🙂 Ik zag het dat jullie ook een mooie ronde verjaardag hadden. Ik ben echt super blij met het portret. Zodra ik het zag wist ik dat ik er een blogpost rond wilde samenstellen. Maar ik heb wel eerst even bij Anouk gepolst of ze het wel zag zitten indien ik ook haar schetsen zou delen. Gelukkig leek het haar net een leuk idee om het zo aan te pakken.

 3. Oh waw, fantastisch gemaakt! Je man ken ik natuurlijk niet, dus bij hem kan ik het niet inschatten, maar jij bent dat echt wel helemaal he. Dat kapsel, die sjaal, de boeken (aan het leren voor de OWLS of NEWTS? 😉 ) de Hufflepuff-kleuren, het paars…
  Heel tof ook om de evolutie van schets naar eindproduct te zien. Mooie verbetering met plantje en boeken i.p.v. banner.

  1. Oh, dat is fijn om te horen. Mijn oma herkent mijn man er helemaal in maar mij minder. Meestal is dat de eerste commentaar wanneer mensen die illustratie zien “Amai, dat is echt helemaal je echtgenoot.”. Een baardje, bril en staart zijn natuurlijk wel heel herkenbare elementen hé. Zelf zie ik het wel hoor, door alle elementen die jij ook al aanhaalt. Ik heb mijn lievelingskleur aan, mijn Hogwarts-huis is aanwezig, ik heb boeken vast (uiteraard aan het blokken voor de volgende magische tests), … Dat zien evolueren vond ik zelf heel fascinerend dus ik ben blij dat Anouk het zag zitten dat ik die mee zou delen in deze blogpost.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.