19 favoriete Instagramfoto’s van 2019

Waarom … Waarom doe ik mezelf dit soort blogposts toch aan? Ok, ik hou van lijstjes. Ik hou héél veel van lijstjes. Maar het uitkiezen van favorieten vind ik dan weer net ontzettend moeilijk. Vooral omdat er dan een aantal sukkelaars zijn die de selectie niet halen terwijl ik die ook heel leuk vind. Voor deze laatste terugblikpost op 2019 wilde ik jullie mijn favoriete Instagram (of in mijn geval Bookstagram) foto’s laten zijn. Niet die van andere maar foto’s die ik zelf heb gemaakt. Ik ging er vanuit dat ik het mezelf vrij makkelijk maakte door niet voor een #bestnine te gaan maar voor de 19 favoriete foto’s van 2019. Maar het bleek dus desalniettemin een uitdaging te worden.

Vermits ik het al moeilijk genoeg vond om het aantal terug te brengen tot negentien foto’s staan ze hieronder in willekeurige volgorde. Geen denken aan dat ik me daar ook nog eens het hoofd over ga breken. 😉

Het zal jullie ondertussen niet meer verrassen maar er gaan dus behoorlijk wat Harry Potter -gerelateerde foto’s opduiken in dit overzicht. Deze Cornish Pixie van de Noble Collection kreeg ik van manlief voor mijn verjaardag en hij mocht model spelen tijdens de Halloween-challenge die Kwante organiseerde op Instagram. Het moge wel duidelijk zijn dat je die beestjes geen seconde uit het oog mag verliezen als je boeken je lief zijn.

Toen we in maart enkele dagen in Blankenberge doorbrachten besloten we ook een dagje naar Brugge te gaan. Hierdoor kon ik eindelijk een keer op bezoek gaan bij Olleke en dat leverde me ondermeer deze prachtige Chocolate Frog replica op die er zo leuk uitziet dat ik hem wel moest vereeuwigen op foto.

Na een lange donkere winter was ik heel blij toen de zon zich eindelijk nog eens liet zien. Ik besloot dan ook om mijn Hogwarts-lichtje mee te nemen op een korte fietstocht en deze foto leek me in gedachten (en in werkelijkheid gelukkig ook) heel leuk.

Het voorbije jaar deelde ik heel wat foto’s op Instagram waaruit duidelijk blijkt in welk Hogwarts-huis ik werd ingedeeld. Ik heb nog even over enkele van die andere foto’s getwijfeld maar uiteindelijk bleek deze toch mijn grootste favoriet te zijn. Hij straalt een soort gezelligheid die thuishoort in de Hufflepuff common room. Die Hufflepuff-beker is trouwens ook nog een aanwinst van het voorbije jaar. Eentje die me telkens opvrolijkt wanneer ik er uit drink.

Ook deze foto maakte ik voor de Halloween-challenge van Kwante. Blijkbaar maakte ik in die periode meerdere foto’s die ik achteraf gezien nog steeds leuk vind want er zijn er heel wat in deze selectie terechtgekomen. Gelukkig blijft de prent een tijdje op de beker staan ook al giet je het hete water weg omdat je geen risico’s wil nemen met je marauders map.

Het toverdrank-flesje knipte ik ooit uit een catalogus van L.S.Amsterdam en ik vond dat het perfect van pas kwam bij deze foto. Verzamel de liefde is echt één van mijn favoriete gedichtenbundels. Hoogstwaarschijnlijk zelfs #1.

Op deze foto zie je zowel mijn allereerste drie funko’s. Vlak nadat ik deze kocht dacht ik dat het daarbij ging blijven maar dankzij een blogpost die ik hier vorig jaar deelde weten jullie al dat dat helemaal misliep. De leuke bladwijzer op de voorgrond én de stoffen Hogwarts-poster op de achtergrond zijn allebei van Anotherview. Beide heb ik het voorbije jaar besteld en die poster is nog steeds één van mijn favoriete aanwinsten van vorig jaar.

Vorig jaar bezweek ik ook voor dit Paper Scenes boek rond allerlei wezens uit de Harry Potter boeken. Het verscheen al een jaartje eerder en ik vond het meteen een heel mooi boek maar ik wist me dus toch nog even in te houden vooraleer ik het uiteindelijk toch kocht. 🙂

Het mooie tasje dat gebaseerd is op het glasraam uit Beauty and the Beast kreeg ik cadeau van mijn broer en schoonzusje. Mijn metekindje heeft een wasbare luier met exact dezelfde print. Het mini-kaarsje bestelde ik bij Letters & Lights en de rozenblaadjes pasten er uiteraard perfect bij.

Hier is dat leuke Hogwarts-lichtje nog een keer. Na een foto in openlucht besloot ik er in het najaar ook eentje binnen te maken. Het boek op de achtergrond kocht ik tijdens de beruchte Amazon-sale. Die prent blijft één van mijn favoriete beelden uit de Harry Potter films.

“Ben je nu een appel aan het schillen voor een foto?” Ja dat deed ik. Om die dan vervolgens zo op het boek te draperen dat de cover er niet door wordt aangetast. Gelukkig bleek het eindresultaat overeen te komen met wat ik in gedachten had want anders was het natuurlijk een beetje stom geweest. Af en toe kan Bookstagram dus ook goed zijn voor de lijn. 😉

Ook dit prachtige Advanced Potion Making notitieboek van MinaLima was één van mijn Olleke-aanwinsten van vorig jaar. Ook daar moest uiteraard een foto van gemaakt worden. Ik hou echt van deze reeks notitieboekjes die gebaseerd zijn op de Hogwarts studieboeken.

Ze zitten jammer genoeg niet super comfortabel (ik heb dan ook kenkels in plaats van enkels) maar wat zien deze boekensokken er leuk uit. Het zijn er dan misschien geen van Happy Socks maar ik word er wel heel happy van.

Deze kleine funko van Hermione in een Herbology-outfit (inclusief Mandrake) die ik voor mijn verjaardag van een superlieve vriendin kreeg deed dat ook. Later die maand heb ik uit dezelfde serie ook nog Ron en Harry gekocht zodat ze niet alleen in de kast hoeft te staan. Nee, dat is geen excuus om meer funko’s te kopen. Die popjes hebben ook gevoelens. Echt waar!

In 2019 maakte ik weer af en toe wat kaarten en dit is nog steeds mijn grote favoriet. Ik maakte hem voor de verjaardag van een mede-Hufflepuffer en ben nog steeds heel erg blij met dit eindresultaat. Ondertussen is mijn collectie Harry Potter-gerelateerd knutselmateriaal wat groter geworden dus ik hoop nog heel wat andere kaarten te kunnen maken.

A curse so dark and lonely was ook een 2019-aanwinst. Net zoals dit kleine beeldje van een lezende Belle. Ik weet dat er ook heel wat BatB funko’s bestaan maar ik wilde een beeldje van een lezende Belle en dit exemplaar was het wachten zeker waard. Voor de geïnteresseerden het is er eentje van Q Posket.

Naast kaarten knutselde ik ook nog wat andere zaken. Deze eetbare marsepeinen Mandrake bijvoorbeeld. Ik vond hem zelf te schattig om op te eten maar manlief zat daar minder mee in. Sinds ik deze maakte wil ik ook een blijvende versie maken met boetseerklei maar daar moet ik nog steeds aan beginnen. Misschien is dat wel iets voor dit jaar.

Tja, notitieboekjes én Harry Potter dat is een gevaarlijke combinatie wat mij betreft. Dus bestelde ik dit exemplaar later op het jaar samen met de prachtige funko van onderstaande foto. Kwestie van niet voor de verzending te moeten betalen. (Alle excuses zijn goed)

Nummer 19 is Professor Trelawney. Zodra ik deze in een aankondiging zag verschijnen wist ik dat mijn Funko-collectie nog wat groter zou worden. Na het poseren voor deze foto mocht ze mee in de kast gaan staan bij haar collega’s. Ik hou echt van de details van dit exemplaar. Je kan bijvoorbeeld zelfs het reliëf van haar wollen trui zien.

Eervolle vermelding …

 

Bij deze foto kwam geen compositie kijken. Ik moest er ook geen kasten voor leeghalen of wachten tot er voldoende licht in huis was. Het is dan ook niet de meest creatieve foto maar het is er wel eentje die nog steeds een glimlach op mijn gezicht weet te toveren. De voorbije zomer kwam ik op Elftopia immers één van mijn Instagram-vrienden voor het eerst in het echt tegen. Bram van Mandrakeroots zit net als ik in Hufflepuff en is even gek van Harry Potter als ik. Ik leerde hem kennen dankzij Ganesha van The Fallen Angels die het leuk vindt om klanten met elkaar in contact te brengen wanneer ze denkt dat ze goed over weg gaan komen met elkaar en daar kan ik alleen maar heel blij om zijn.

12 gedachten over “19 favoriete Instagramfoto’s van 2019”

 1. Wat maak jij toch veel mooie foto’s! Die met de appel vind ik nog steeds geweldig… en de mandrake van marsepein zo schattig! Ik ben gek op marsepein, dus het zou een moeilijke keuze worden als die hier stond, maar ik zou het denk ik toch niet over mijn hart krijgen om hem op te eten… Op dat beeldje van lezende Belle ben ik nog steeds verliefd, dat is zo mooi!

  1. Dankjewel Petra! Die cover vroeg er ook echt om hé. Ik was trouwens heel blij dat ik nog een appel-cover in huis had die ik nog niet had gebruikt voor deze challenge. Volgend jaar ga ik toch eens op zoek moeten naar een ander boek met een appel op de cover. Dat van dat beeldje van Belle ga ik moeten onthouden tegen dat ik eens voor jou een pakket mag samenstellen met een swap-actie.

  1. Dankjewel! Bij mij zijn deze ook favorieten hoor en als ik de meldingen op Instagram zie zijn we niet de enige die daar zo over denken. 🙂

 2. Oooh, die marsepeinen Mandrake, die blijft zooo heerlijk!
  Die met die appel vind ik esthetisch een van de mooiste; uit die reeks is er nog eentje die ik supermooi vond, met een spookhuis en spinrag.

  1. Die met het spookhuis vond ik zelf ook tof maar hij haalde de selectie uiteindelijk niet. Ik dacht dat het wel zou meevallen vermits ik er 19 kon kiezen maar er bleken er uiteindelijk nogal veel te zijn om een keuze uit te maken.

    1. Ah ja, jij gaat dat inderdaad zeker herkennen. Ik vroeg het me al af toen ik jouw 19 beste van 2019 fotopost bekeek vermits ik door het jaar super veel mooie foto’s op je blog zie verschijnen.

  1. Dankjewel! Ik was die dag echt zoooo blij dat er plots terug een blauwe lucht was in plaats van een grijze. Ook nu ben ik weer volop aan het aftellen naar de lente.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.