DIY #18: eetbare Mandrake

In het verleden zijn er al een aantal blogposts rond boek-gerelateerde DIY-projecten op mijn blog verschenen. Meestal waren die zo eenvoudig dat ze amper een blogpost waardig waren. Tja, ik hou nu eenmaal van haalbare projecten. De laatste tijd lijk ik er echter steeds minder aan toe te komen.

Niet dat ik niet meer creatief bezig ben hoor. Ik haak nog steeds Hogwarts-sjaals en maak af en toe allerlei soorten kaarten maar boekgerelateerde projecten die een stap-voor-stap blogposts kunnen vullen zijn er dus iets minder.

Ik dacht in het begin ook dat deze Mandrake te eenvoudig was voor een DIY-blogpost maar besloot hem uiteindelijk toch met jullie te delen. Eenvoudige projecten blijven immers de leukste en wie weet willen jullie met Halloween in aantocht wel een Spooky versie van deze Mandrake maken.

Benodigdheden:

brownie of chocolade cake
smarties of iets dergelijks
marsepein of suikerpasta
basilicum
een dessertpotje dat wat wegheeft van een bloempot

Bloempot – check, Brownie – check

Plet de brownie tot het de textuur heeft van grove aarde.

Maar kijk nu toch … precies echt. Gelukkig bleek je niet over boetseertalent te moeten beschikken om

marsepein te transfigureren tot het hoofd van een grumpy Mandrake. Grote ogen van chocolade en een sippe mond waren eigenlijk al voldoende.

Ook de armpjes waren makkelijk te maken. Vervolgens maakte ik met een tandenstoker twee gaatjes in het hoofd waar ik takjes basilicum in stak en voila … een eetbare Mandrake. Zelf kreeg ik het echter niet over mijn hart om hem op te eten omdat hij er te schattig uitzag.

Zodra deze af was wilde ik eigenlijk ook een blijvende versie boetseren om in mijn boekenkast te bewaren. Tot nu toe is dat er nog steeds niet van gekomen maar …

CertifiedBookAddict dacht exact hetzelfde toen ze deze marsepeinen Mandrake op Instagram zag en zij heeft wel alvast een versie van klei geboetseerd. Je kan deze hier bewonderen. Haar versie ziet er minstens even schattig uit en doet me alleen maar meer zin krijgen om er toch maar eens werk van te maken.

Misschien deel ik binnenkort nog wel eens overzicht van wat kleine boekgerelateerde knutselwerkjes die ik de voorbije weken/maanden heb gemaakt.

6 gedachten over “DIY #18: eetbare Mandrake”

    1. Dat zou er echt leuk kunnen uitzien maar dan ga ik toch eerst serieus wat meer energie moeten krijgen. 🙂

    1. Die vingerkoekjes van je waren super leuk. Er zijn echt zoveel toffe Halloween-snacks ideetjes te vinden online maar eigenlijk vieren we dat dus niet echt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.