Spook-a-Thon 2019

Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan Kwante’s Spook-a-Thon en vermits dat toen zo goed meeviel deed ik dit jaar opnieuw mee. Mijn leestempo ligt opvallend lager dan vroeger dus hoopte ik dat deze leesmarathon me weer wat op gang zou kunnen brengen. Er staan heel want ongelezen boeken op me te wachten maar vermits ik toch ook enkele griezelige boeken wilde lezen besloot ik naar de bibliotheek te gaan.

Ik was ervan overtuigd dat de Spook-a-Thon pas op zondag 13 oktober begon maar onverwachts begon hij een dagje eerder waardoor ik plots wat meer leestijd kreeg. Al kon ik die eerste dag pas ’s avonds beginnen lezen. Maar toch bij zo’n reading challenge komt elk extra uurtje van pas.

Het eerste boek dat ik las was De Schreeuwende Wenteltrap van Jonathan Stroud. Jaja, het kwam er eindelijk van om aan deze reeks te beginnen en daarom alleen al ben ik blij dat ik opnieuw heb meegedaan want ik vond dit echt een heel tof boek.

Vervolgens las ik Frankenstein. De hervertelling door Maria Postema die door Blossom Books werd uitgebracht. Ook dit boek ontleende ik bij de bibliotheek vermits ik het (op basis van de filmbeelden) perfect bij Halloween vond aansluiten.

Alleen bleek het verhaal veel minder horror te bevatten dan ik had verwacht. Ik vond het een heel mooie versie (die kaft én tekeningen zijn perfect op elkaar afgestemd) en de vertaling las ook erg vlot maar het boek zorgde er eigenlijk vooral voor dat ik me enorm ging ergeren in het hoofdpersonage.

Het derde boek van mijn stapel was Geestenburg van Doug TenNapel, een graphic novel die ik tegenkwam bij mijn bezoekje aan de bibliotheek. Eentje waarvan de cover perfect voldeed aan de vereisten voor de #halloween-coverhunt foto-opdracht.

Na dit beeldverhaal koos ik ervoor om een jeugdfavoriet te herlezen. Dit keer zelfs in de vorm van een mooie feesteditie die Uitgeverij De Fontein uitbracht naar aanleiding van de 35ste verjaardag van De Heksen van Roald Dahl.

Ik wilde daarna het vierde boek lezen dat ik ontleend had in de bibliotheek maar toen bleek dat ik niet meteen kon opgaan in Magische Regels van Alice Hoffman besloot ik over te schakelen op Carry On van Rainbow Rowell. Dat bleek trouwens een goede beslissing te zijn en misschien moet ik dat in het vervolg gewoon wat sneller doen wanneer ik merk dat het me niet lukt om in een verhaal weg te duiken. Bij Carry On lukte dat immers veel beter en ik heb het boek met veel plezier gelezen. Nu nog even geduldig wachten tot Wayward Son uitkomt in softcover formaat zodat ik opnieuw met Simon en Baz kan meeleven.

Hierna besloot ik om toch nog een poging te doen om ook een zesde boek te lezen vooraleer de Spook-a-Thon op zondagavond (20 oktober) zou aflopen. Ik koos voor Halsoverkop! van Linsay Sands. Een paranormal romance met vampieren waarvan ik wist dat ze super vlot weglezen. Indien dit me zou lukken zou ik immers niet langer Coraline zijn maar een upgrade krijgen naar Jack Skellington.

Het aantal gelezen boeken bepaalt immers in welke Halloween-categorie je terechtkomt.

Casper : 1-3 boeken
Coraline: 3-5boeken
Jack Skellington: 6-9 boeken
Scream: 10 tot 13 boeken
Freddy Krueger : 13+ boeken

De leessprints heb ik aan me voorbij laten gaan maar ik heb wel aan alle foto-opdrachten meegedaan. Deze foto’s kon je doorheen deze terugblik blogpost al bekijken maar hier is nog even een overzicht van de opdrachten.

#HauntedMansion : lees een boek met een griezelige cover of laat ons jouw boek op een griezelige leesplek zien!
Tja, daar kwam De Schreeuwende Wenteltrap natuurlijk perfect bij van pas. Ik trok het boek in Mechelen en had de sleutel van het spookslot (= historisch gebouw) alvast bij me.

#HocusPocus: Lees een boek met iets bovennatuurlijks zoals spoken, namieren, heksen, weerwolven, …
Ik las eerst De Heksen en Carry On en kwam dus de nodige heksen, tovenaars en zelfs vampiers tegen. Bovendien pasten deze boeken ook nog eens mooi bij elkaar qua kleur. Al merkte ik dat laatste wel pas toen ik een foto wilde maken.

#UrbanLegend: Lees een horror of (YA)thriller
Dat werd dus Frankenstein. Al bleek het boek zoals ik eerder al aangaf minder horror te bevatten dan verwacht.

#TheDevilsHour: Lees een boek na middernacht!

#HalloweenCoverHunt : Lees boeken met covers die overeenkomen met Halloween kleuren: zwart, oranje, rood of Halloween thema’s: pompoenen, schedels, …

#AllHallowsEve : Lees in totaal 6 boeken

P.S.: De GIF-jes zijn van NietNuLaura en ik vind ze geweldig. Binnenkort moet ik haar tweede boek eens gaan halen want dat is ondertussen uit.

2 gedachten over “Spook-a-Thon 2019”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.