Gelezen in oktober 2019

Eerder deze maand verscheen er al een blogpost rond de Spookathon van Kwante waarin ik meedeed in oktober. De eerste week van de maand las ik niets. Helemaal niets. Nu ja, op enkele FB-statussen en Instagram-posts na dan. En misschien een paar blogposts.  Maar dat was het dan ook. Die Spookathon kwam dan ook goed van pas om mezelf weer een beetje op gang te krijgen. Alleen viel het vervolgens weer stil. Mijn leestempo dit jaar is niet alleen trager dan enkele jaren geleden, het is ook behoorlijk onvoorspelbaar. Maar wat las ik nu juist deze maand? Wel …

Ik begon de maand met Poison Study van Maria V.Snyder. Via Awesome Books kon ik deze trilogie vervolledigen en daar ben ik heel blij om want na dit eerste deel wil ik zeker verderlezen in deze serie.

Mijn eerste boek voor de Spookathon was De schreeuwende wenteltrap van Jonathan Stroud. De Lockwood & Co is een reeks waar ik al een hele tijd benieuwd naar was maar om de een of andere reden (het feit dat ik niet meer naar de bibliotheek durf gaan vermits er hier thuis nog zoveel ongelezen boeken staan te wachten) kwam het er maar niet van. Gelukkig bracht de Spookathon daar verandering in.

Vervolgens las ik Frankenstein van Mary Wollstonecraft Shelley en ik ergerde me vrijwel continu aan het hoofdpersonage uit deze klassieker. De titel Het monster van Frankenstein had van mij dan ook perfect mogen veranderd worden in Het monster Frankenstein. Het verhaal kon me dan misschien niet helemaal overtuigen maar ik vind wel dat Blossom Books een prachtige herziene editie van deze klassieker heeft uitgebracht.

Bij de bibliotheek ontleende ik ook nog de Graphic Novel Geestenburg van Doug TenNapel en ook deze kwam goed van pas bij de Spookathon.

Ik las echter ook De Heksen van Roald Dahl, Carry on van Rainbow Rowell (de spreuken in dit boek lieten me meermaals glimlachen) en Halsoverkop! van Lynsay Sands. Dus mijn TBR zakte toch nog een klein beetje.

Na de Spookathon las ik met Pittig! van Lynsay Sands nog een extra boek uit de Argenaux-serie. Jammer genoeg vond ik dat boek behoorlijk flauw in plaats van pittig.

Niet Nog Eens Laura, de nieuwe cartoon-bundeling van Niet Nu Laura zorgde voor een fijne afwisseling.

Maar daar na was het eindelijk zover en kon ik Harry Potter and the Goblet of Fire herlezen. Daar heb ik echt enorm van genoten dus ik ga de boeken echt weer eens wat vaker moeten herlezen. Ik hoor mijn TBR nu al protesteren.

Op de laatste dag van de maand las ik echter ook nog snel het leuke Peter Pan schuifboekje met illustraties van Tiago Americano dat werd uitgebracht door Baeckens Books.

Cijfers:

Goodreads: 83/120
Aantal gelezen boeken: 11
Aantal eigen boeken: 6
Aantal recensieboeken: 2
Pagina’s: 3154 p.

7 gedachten over “Gelezen in oktober 2019”

 1. Oktober was hier ook een slechte leesmaand, het ging allemaal niet fantastisch. Ik heb geen enkele van deze boeken gelezen, maar Carry On staat wel te wachten.

  1. Carry on vond ik echt een heel tof boek. Nu maar hopen dat het vervolg even goed is. Maar ik ga wel nog even wachten tot de softcover editie uitkomt zodat beide boeken hetzelfde formaat hebben.

 2. Ik las een 5-tal boeken in oktober, wat voor mij niet slecht is.
  Poison Study las ik een paar jaar geleden en ik vond hem echt wel goed, maar ik heb de serie (nog) niet verder gelezen. Er komen almaar boeken bij hè 😉
  En ja, klassiekers gaan in het collectief geheugen een eigen leven leiden. Ik ben al meermaals verbaasd geweest over hoe anders het eigenlijke verhaal is dan verwacht. Dit had ik bijvoorbeeld ook met Dracula.Vind het wel interessant om te ontdekken, maar het uitlezen vergt soms wel wat inspanning dan 😉

  1. Dat is inderdaad een probleem hé. Op die manier ben ik al in een heel deel series gestrand. Ik heb hier een lijstje klaarstaan om in een blogpost te verwerken en schrok er een beetje van. Bij sommige vind ik het niet erg om er niet meer in verder te gaan maar bij andere wil ik misschien toch nog eens de draad proberen op te pikken. Ik heb nog niet zoveel klassiekers gelezen maar vermoed dat ik door verfilmingen die niet zo getrouw zijn aan het origineel nog een paar keer verrast zou kunnen worden.

  1. Ondertussen heb ik de eerste twee delen gelezen en ik wil er zeker mee voortgaan maar nu ga ik eerst toch maar even proberen om mijn tbr nog wat te laten zakken. Die staat plots weer een pak lager nu ik de boeken van Lynsay Sands heb weggedaan en ontdekt heb dat Goodreads nog een aantal boeken op mijn ongelezen plank had laten staan terwijl ik ze al had aangeduid als gelezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.