Terugblik: A Nightmare on Bookstagram Challenge

Viermaal per jaar organiseert Kwante een boekenswap. In oktober gaat ze zelfs nog een stapje verder. Die maand sluiten we af met de Unboxing dag van de Spook-a-Swap maar er werd ook een Spookathon Leesmarathon georganiseerd en een Instagramchallenge. Vorig jaar kreeg die de naam CreepyCrawlyChallenge. Dit jaar werd het #anightmareonbookstagram. Vermits ik het vorig jaar zo leuk vond om hier aan mee te doen deed ik dit jaar opnieuw mee.

Dag 1: Halloween / Fall TBR
🍁🍂🎃📖🎃🍂🍁

Ik heb nog geen specifieke titels in gedachten maar wil gewoon zoveel mogelijk lezen van de 163 ongelezen boeken die nog op me staan te wachten. Een toepasselijke bookmark heb ik wel alvast klaarliggen.
🍁🍂🎃📖🎃🍂🍁

Dag 2: Fall Color Covers
🍂🕸🍁📚🍁🕸🍂

Ik hou van de prachtige kleuren die bij de herfst horen, van het feit dat het frisser wordt en ik dus terug onder een dekentje kan wegduiken in de zetel, van thee en warme chocomelk om terug op te warmen wanneer je buiten bent natgeregend, … maar NIET van het feit dat ik in dit seizoen nog sneller ziek wordt.
🍂🕸🍁📚🍁🕸🍂

Dag 3 : Apple & Book
🍎📖🍎


Ik ben echt blij met het eindresultaat van deze foto. Eerst heb ik nog even overwogen om de tekst op de schil te schrijven maar ik vreesde een beetje dat dat de foto zou verpesten. Als ik me niet vergis is dit het laatste boek met een appel op de cover dat ik nog niet had gebruikt voor deze opdracht. Volgend jaar ga ik dus creatief moeten zijn indien ik mezelf niet wil herhalen.
🍎📚🍎

Dag 4 : Book & Animal
🍂🐈🍁📚🍂🐈🍁

Ik koos voor Coraline van Neil Gaiman. Omwille van het verhaal uiteraard maar ook omdat ik de cover van deze editie prachtig vind. 💜
🍂🐈🍁📚🍁🐈🍂

Dag 5 : Witches & Wizards
🍁⚡🍂📖🍂⚡🍁

Deze drie natuurlijk. Ik ben nog steeds super blij met zowel de stoffen Hogwarts poster in de achtergrond en de bladwijzer vooraan. Beide zijn van @anotherviewnl
🍁⚡🍂📖🍂⚡🍁
Dit zijn trouwens mijn eerste drie Funko’s. Ik dacht oorspronkelijk te stoppen nadat ik hen had gekocht maar dat plan liep duidelijk mis.
🍁⚡🍂📖🍂⚡🍁

Dag 6 : Page 6, line 6, word 6
🍂🍁🎃📖🎃🍁🍂

Ik nam Up from the grave van Jeaniene Frost uit de kast en dat leverde me het woord ‘killed’ op. Eigenlijk hoopte ik op ‘ghost’ want dat zou helemaal perfect bij deze challenge hebben gepast maar deze komt natuurlijk ook in de buurt.
🍂🍁🎃📖🎃🍁🍂

Dag 7 : currently reading
🍂🍁📖🍁🍂

Ik ben net gestart in Poison Study van Maria V. Snyder. Welk boek zijn jullie aan het lezen?
🍂🍁📖🍁🍂

Dag 8 : book –> scary movie
🎃📖🍁➡️🍁🎬🎃

Bij deze opdracht denk ik steeds meteen aan de Heksen. Als kind vond ik die film echt super eng. Ik wilde hem graag nog eens opnieuw bekijken en had hem opgenomen maar iemand (niet ik) heeft hem per ongeluk gewist. Misschien spelen ze de film dit jaar wel opnieuw rond Halloween. In de tussentijd ga ik het verhaal herlezen in de mooie jubileumeditie met ingekleurde illustraties die bij Uitgeverij De Fontein verscheen.
🎃📖🍁➡️🍁🎬🎃

Day 9 : Book spines
🎃📚🎃

Today’s prompt was inspiring. After some consideration I decided to use it to prove something. The fact that books can be dangerous. At first sight you only see a picture of some innocent bookpiles but once you put those books in the right order … Well, I suggest you don’t read the following text out loud and definitely not on a full moon night.
🎃📚🎃
Veil of midnight
Thin air
A touch of dead
Bound to darkness
💀
A curse so dark and lonely
A hunger like no other
Magic bleeds
Up from the grave
💀
Shadow born
Soulless
Demon from the dark
Immortal
💀
Mine to possess
Eve of darkness
Dead to the world
The rest falls away
🎃📚🎃
No need to repeat yourself in front of a mirror, some Halloween inspired bookspine poetry works as well.
🎃📚🎃

Dag 10: Love Potion Books
🍂🍁📖❤📖🍁🍂


Bij deze opdracht moest ik meteen aan Verzamel de liefde van @bartmoeyaert denken. Deze gedichtenbundel is een bloemlezing van de liefde in niet een maar vele vormen. Het boekje doet je stilstaan bij hoe gelukkig je jezelf mag prijzen met de mensen om je heen en dat effect vind ik veel fijner dan dat van Amortentia.
🍂🍁📖❤📖🍁🍂

Dag 11 : starts with an H or O
🍂🍁🎃📖🎃🍁🍂

Heksenkind begint met een H en er staat ook een raaf op de cover. Dan is de keuze uiteraard snel gemaakt.
🍂🍁🎃📖🎃🍁🍂

Dag 12 : Ghost Story
🍁👻🎃📖🎃👻🍁

Bij Clavis verscheen Bijzondere Vertelsels, een mooie bundeling met verhalen van Ransom Riggs en prachtige pentekeningen van Andrew Davidson. Een van die verhalen gaat over Hildy, een vrouw die bevriend is met spoken.
🍁👻🎃📖🎃👻🍁

Dag 13 : Books and leaves
🍂🍁🎃📖🎃🍁🍂

Oei, tot nu toe zijn er nog maar twee Harry Potter verwijzingen in mijn foto’s voor deze challenge verschijnen. Laat me daar met deze herfstige Whomping Willow foto snel verandering in brengen voor jullie je zorgen gaan maken.
🍂🍁🎃📖🎃🍁🍂

Dag 14 : Magic Monday
🍂🍁🎃⚡🎃🍁🍂

I do believe something very magical can happen when you read a good book. – J.K.Rowling
🍂🍁🎃⚡🎃🍁🍂
Dankzij de opdracht van vandaag kan ik de week beginnen met een quote van de auteur die mijn favoriete magische wereld heeft doen ontstaan. 🍂🍁🎃⚡🎃🍁🍂
Deze mooie kaart kreeg ik van @celine.zoals.ze.is

Dag 15 : Spookiest Cover
🍂🍁🎃👻🎃🍁🍂

Deze cover doet me niet meteen zin krijgen om dit landhuis te betreden. Behalve natuurlijk wanneer Sam en Dean me gezelschap zouden willen houden.
🍂🍁🎃👻🎃🍁🍂

Dag 16 : Wicked Wednesday : Worst Villain
🍂🍁🎃⚡📖⚡🍁🎃🍂

Hier moest ik niet lang over nadenken. Bij de boeken ergerde ik me al mateloos aan het personage van Dolores Umbridge. In die films wordt die rol zo goed neergezet door Imelda Staunton dat ik al kriegel wordt zodra ze dat vervelend kuchje doet om de aandacht naar haar te trekken. Roos is nooit mijn favoriete kleur geweest maar dankzij Umbridge is die afkeer alleen maar toegenomen.
🍂🍁🎃⚡📖⚡🎃🍁🍂

Dag 17 : Dark Kingdoms
🎃💀🐍📖🐍💀🎃

Oops, bijna vergeten om mijn foto voor de opdracht van vandaag te delen. Duister, grimmig en giftig. Het Koninkrijk waarin Katherine is opgegroeid voldoet helemaal aan de definitie van een duister koninkrijk. De cover van het tweede deel uit deze serie leent zich dan ook perfect voor deze opdracht.
🎃💀🐍📖🐍💀🎃

Dag 18 : Book and Mug
🎃🍁🍂⚡📖⚡🍂🍁🎃

Zo nu zijn jullie meteen gewaarschuwd. Mijn snode plannen voor vandaag zijn een knutselmiddag en zoveel mogelijk (rusten en) lezen. Tja, iedereen geeft zijn eigen invulling aan de term ‘snode’ hé.
🎃🍁🍂⚡📖⚡🍂🍁🎃

Dag 19 : Hogwarts House Pride
🎃⚡🍁💛📖💛🍁⚡🎃

Toewijding, eerlijkheid, vriendelijkheid en tolerantie …De karakterkenmerken die eigen zijn aan mijn Hogwarts huis zijn voor mij onmisbaar. Ik voel me er dan ook helemaal thuis en ik heb nu eenmaal een zwak voor Hufflehugs.
🎃⚡🍁💛📖💛🍁⚡🎃
Dus … HUFFLEPUFF!
🎃⚡🍁💛📖💛🍁⚡🎃

Dag 20 : Sock Sunday
🎃💀🍁📚🍁💀🎃

Net als vorig jaar besloot ik er een Spooky Sock Sunday foto van te maken. In tegenstelling tot vorig jaar belde de postbode gelukkig niet aan terwijl ik met mijn benen in de lucht lag. Het nadien weer rechgeraken was echter opnieuw een uitdaging en ongetwijfeld even hilarisch om te zien als iemand die de deur opent met mummie-voeten.
🎃💀🍁📚🍁💀🎃

Dag 21 : Book that scared you
🍁🎃🍂🌱📖🌱🍂🎃🍁

Breathe van Sarah Crossan deed dat. Dit verhaal speelt zich af in een toekomstige wereld waar de planeet uitgeput is door overconsumptie. Hierdoor groeien er geen planten meer en is er onvoldoende zuurstof waardoor mensen enkel kunnen overleven onder een biosfeer-koepel.
🍁🎃🍂🌱📖🌱🍂🎃🍁
Wanneer ik twintig jaar geleden een futuristisch boek las leek de verhaallijn vaak heel onrealistisch maar dat had ik dus niet bij dit boek. Als we blijven doorgaan zoals we nu bezig zijn dan lijkt dit boek jammer genoeg wel realistisch.
🍁🎃🍂🌱📖🌱🍂🎃🍁

Dag 22 : Magical Creature
🎃🍁🍂📖🍂🍁🎃

Maar allez Gilderoy! Ik heb je nog zo gezegd om van die kooi af te blijven. Arme boekjes.
🎃🍁🍂📖🍂🍁🎃

Dag 23 : Black and Orange
🍂🍁🎃📖🎃🍁🍂

Voor die opdracht komt deze bladwijzer perfect van pas.
🍂🍁🎃📖🎃🍁🍂

Dag 24 : Spooky Settings
🎃🍁🍂📖🍂🍁🎃

De Forbidden Forrest is behoorlijk creepy wanneer je er na zonsondergang naar toe gaat. Gelukkig wilde deze Patronus me gezelschap houden.
🎃🍁🍂📖🍂🍁🎃
Mocht ik iets van fotobewerking kennen dan had hij de vorm van mijn eigen Patronus gekregen … een egeltje. Wat is jouw Patronus?
🎃🍁🍂📖🍂🍁🎃

Dag 25 : Book and Candle
🎃🕯🍁🍂📖🍂🍁🕯🎃

Er is al een Cornish Pixie ontsnapt in mijn bibliotheek dus ik ga het niet riskeren om een foto te maken van een boek met een brandende kaars er naast. Dat is om problemen vragen. Geef mij maar deze veilige, boekvriendelijke optie. (Dan kan ik hier meteen ook nog eens naar Harry Potter verwijzen.)
🎃🕯🍁🍂📖🍂🍁🕯🎃

Dag 26 : Graveyard Tales
🎃🍂🍁📖🍁🍂🎃

Daar heb ik het perfecte boek voor.
🎃🍁🍂📖🍂🍁🎃

Dag 27 : Book and pumpkin
🎃🍁🍂📖🍂🍁🎃

Ik heb even overwogen om een foto te maken tussen de pompoenen in een moestuin maar het was gemakkelijker om deze bladwijzer te maken.
🎃🍁🍂📖🍂🍁🎃

Dag 28 : Trick or Treat : Book & Candy
🎃👻🍁🍂📖🍂🍁👻🎃

Wel grappig dat deze opdracht net valt op de dag waarop ik in het ziekenhuis ben voor de jaarlijkse diabetescontrole.
🎃👻🍁🍂📖🍂🍁👻🎃
Deze spookjes maakte ik door mini pretzels te omhullen met glazuur.

Dag 29 : Vampire Tales
🎃🍁🍂🧛‍♂️📖🧛‍♀️🍂🍁🎃

1. Gaat naar de winkel en koop deze snoepjes.
2. Eet de snoepjes op voor ze de foto heeft gemaakt.
3. Gaat opnieuw naar de winkel.
4. Maakt foto die ze in gedachten had. Inclusief snoep.
🎃🍁🍂🧛‍♂️📖🧛‍♀️🍂🍁🎃
Oftewel de opdracht die ook in twee stappen volbracht had kunnen worden.


Dag 30 : Happy Haul-oween
🎃🍁🍂📖🍂🎃🍁

Ik voegde deze maand zeven boeken toe aan mijn collectie. Welke dat zijn toon ik jullie binnenkort op mijn blog. Ik kan jullie echter wel alvast verklappen dat deze prachtige editie van J.K.Rowling’s Harry Potter and the Goblet of Fire met illustraties van @creepy_scrawlers mijn grote favoriet is.
🎃🍁🍂📖🍂🍁🎃


Dag 31 : All Hallow’s Eve : Wrap up
🎃🍁🍂📚🍂🍁🎃

Nog enkele pagina’s en het tiende boek voor oktober is uit . Het merendeel las ik tijdens de SpookaThon die @kwanteinwonderland organiseerde. Toen las ik de zes boeken die je op deze foto kan zien. Alle titels en het totaal aantal gelezen bladzijden kan je binnenkort op mijn blog ontdekken.
🎃🍁🍂📚🍂🍁🎃

Happy Halloween!

Wat is jullie favoriete foto?

Ja hoor … het mogen er meerdere zijn. Zelf koos ik voor #3, #5, #10, #16 en #22. Bovendien ben ik eigenlijk wel een beetje fan van de bookspine poetry waarbij ik (totaal per ongeluk uiteraard) een demon opriep.  Dat heb ik uiteraard niet opzettelijk gedaan zodat de Winchester-broers nog niet op pensioen kunnen gaan. *Ahum*

9 gedachten over “Terugblik: A Nightmare on Bookstagram Challenge”

  1. Dankjewel Sofie! Zowel voor het compliment als het delen van jouw favorieten. Ik vind het altijd fijn om over die opdrachten na te denken en vervolgens een foto te maken met wat ik in huis heb. Wel grappig want zo kan de stolp van een fairylight plots opduiken als een mini-biosfeer.

 1. Zalig hoe jij bij elke foto de perfecte accessoires weet te vinden (en op te eten 😉 )!
  Mijn favorieten zijn 3 (superleuk gedaan met die appelschil en leuk met die felle kleuren), 15 (net heel sobere kleuren, maar heel sfeervol) en 19 (zo gezellig knuffelig) 🙂

  1. Haha, daar heb ik zelf ook al enkele keren versteld om gestaan. Het helpt dus wel enorm dat ik hier veel knutselmateriaal heb liggen door het handwerken en maken van kaartjes. Daardoor heb ik vaak net het juiste kleurtje of materiaal in huis. Tof om te ontdekken wat jouw favorieten zijn en waarom. Die Hufflepuff foto doet me echt zin krijgen in een ingeduffelde herfstwandeling, bij de ingetogen foto vond ik het tof hoe het takje van de cover doorliep in het takje naast het boek en bij de appel moest ik vooral opletten dat ik hem in één lange slinger kon schillen. 🙂

 2. Je hebt echt geweldige foto’s gemaakt, ik heb genoten van je instagram posts! Mijn favorieten zijn denk ik 5, 16 en 19 <3

  1. Zo fijn om te ontdekken wat jouw favorieten zijn. Ik vind het echt leuk en interessant om te zien hoe dat per persoon verschilt. Foto 19 doet me steeds zin krijgen om weg te duiken onder een zacht dekentje. Ik denk dat dat komt doordat de foto een soort comfort lijkt uit te stralen.

 3. #3 (!), #17 en #21 zijn mijn favorieten, maar ze zijn allemaal ontzettend mooi, je hebt er echt je werk van gemaakt! #16 is overigens ook steengoed, ik voel spontaan de juiste hoeveelheid afkeer. Van #28 word ik gelukkig weer helemaal vrolijk. 😀

  1. Zo fijn om te zien hoe die favorieten van persoon tot persoon verschillen. Met #17 was ik zelf bijvoorbeeld niet zo gelukkig. Die had ik precies anders in mijn hoofd dan hoe hij uiteindelijk werd. Grappig ook om te zien hoe dat personage spontaan dat gevoel van afkeer kan oproepen hé. Meer nog dan Voldemort zelf.

   1. Echt, hé!

    Ik ken dat gevoel trouwens, mensen kunnen nog zo enthousiast over iets zijn, als je het zelf anders in je hoofd had, dan blijf je daarnaar kijken met zo’n ‘ja maar…’-gedachte.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.