Gelezen in oktober 2018 + Spook-a-Thon

Ik heb even overwogen om er twee aparte blogposts van te maken maar vreesde dat ik dan teveel in herhaling zou vallen. Daarom krijgen jullie vandaag een twee-in-één-blogpost van me. Eentje waarin ik jullie laat zien welke boeken ik de afgelopen maand las én welke boeken daarvan ik voor de Spook-a-Thon las die door Kwante werd georganiseerd. Dan weten jullie meteen ook of ik mijn doelstelling heb behaald en of ik alle challenges heb kunnen doen. In twee andere blogsposts krijgen jullie deze week ook de Unboxing van mijn Spook-a-Swap pakket te zien én de foto’s die ik maakte voor de CreepyCrawlyChallenge & Booktober.

Ik begon de maand met drie totaal verschillende boeken. Eerst las ik Warcross van Marie Lu. Ik was al lange tijd nieuwsgierig naar dit boek en had het geluk om het eerder dit jaar te winnen tijdens de leesclub die Audrey organiseert. Pas nu kwam het er van om het boek ook daadwerkelijk te lezen maar ik heb er wel enorm van genoten.

 

 

Waar Warcross zich afspeelt in een moderne setting waarin hightech een grote rol speelt is Zilvergaren van Naomi Novik net het tegenovergestelde. Het boek heeft een heel rustig tempo en weet je als lezer helemaal te betoveren. Bij dit boek primeert de sfeer van het verhaal en die is ook echt bij me blijven hangen.

Hierna waagde ik me nog eens aan een chicklit. Eentje die door mijn nicht geschreven werd en me meermaals liet lachen. Ik vond het ook wel grappig om bepaalde zaken te herkennen in het boek. Niet enkel gewoontes en ergernissen van het personage die vertrouwd aanvoelden maar ook andere elementen die me bijvoorbeeld aan mijn oma deden denken. –> Het is ingewikkeld van Kaat de Kock

Op 13 oktober was het zover. Ik was in augustus ontgoocheld toen een leesmarathon niet doorging maar vandaag begon de Spook-a-Thon en dat maakte heel veel goed. Deze Halloween-gerelateerde leesuitdaging werd georganiseerd door Kwante in Wonderland en zij organiseerde tegelijkertijd ook enkele extra opdrachten én een heuse Bookstagram-challenge.

Als eerste boekje herlas ik De Heksen van Roald Dahl. Ik kon pas vrij laat met lezen beginnen maar dat dunne boekje kon ik alvast de eerste avond uitlezen waarna ik op #TheDevilsHour aan mijn tweede boek mocht beginnen.

Na The Wicked Deep begon ik aan A spoonful of magic van Irene Radford. De cover van dat boek kwam perfect van pas voor de #HocusPocus uitdaging. Ik kon het niet nalaten om de foto wat te bewerken zodat de magie van het boek leek af te stralen.

 

Tijdens de Spook-a-Thon zorgde een dagje Efteling er voor dat ik ook de #HauntedMansion uitdaging kon afvinken. Villa Volta leek me haunted genoeg om voor die opdracht in aanmerking te komen.

Als vierde boek las ik Blood Fury van J.R.Ward. Ik vind deze spin-off serie eigenlijk even leuk als The Black Dagger Brotherhood reeks. Deze boeken zorgen er telkens voor dat ik me even heerlijk kan ontspannen.

Deze maand kwam ook Niet Nu Laura uit. Dat boek lag niet op mijn Spook-a-Thon graaistapel maar ik kon me niet inhouden en las dus even iets helemaal anders.

Hierna las ik (grotendeels in het ziekenhuis) The Grendel Affair van Lisa Shearan. Vermits dit boek een Urban Fantasy is waarin horror-achtige wezens voorkomen die gebaseerd zijn op een mythische legende besloot ik in overleg met Kwante dat het in aanmerking kwam voor de #UrbanLegend opdracht.

Het zevende boek dat ik las tijdens deze leesmarathon is Wicked Business van Janet Evanovich. Eigenlijk ben ik daar wanneer ik dit verslag voorbereid nog in bezig maar ik hoop hierna toch nog minstens één en liefst zelfs twee extra boeken te kunnen lezen. Nu weten jullie meteen ook waarom ik weer schandalig achter sta met het lezen van mijn blogfeed. Ik ben jullie niet vergeten hoor maar ik heb me voorgenomen om echt zoveel mogelijk boeken te lezen.

Oh ja, Wicked Business koos ik uit voor de #HalloweenCoverHunt. Ja hoor, ik besef dat er geen echte Halloween-elementen opstaan zoals pompoenen en schedels maar toch moet ik zodra ik deze cover zie denken aan een heks die over een pruttelende toverketel hangt en ondertussen het volgende mompelt …
“Double, double
Toil and Trouble
fire burn and cauldron bubble
Eye of Newt
and toe of frog
wool of bat
and tongue of dog
by pricking of my thumbs
Something wicked
this way comes.”

Misschien heb ik gewoon een overdadige hoeveelheid fantasie maar ik vond dat het daardoor wel aan de opdracht voldeed.

Ook de #AllHallowsEve-opdracht was geen probleem. Vermits ik nu al meer dan zes boeken las en er misschien zelfs zeven of acht van kan maken.

Cijfertjes:

Goodreads: 123/100
Aantal gelezen boeken: 11
Aantal eigen boeken: 9
Aantal recensieboeken: 2
Aantal pagina’s: 3462p. (waarvan 2385p. tijdens de Spook-a-Thon)

14 gedachten over “Gelezen in oktober 2018 + Spook-a-Thon”

  1. Daar kijk ik al naar uit. Jouw wrap-ups zijn altijd zo leuk om nog even terug te blikken en na te genieten. Ik vond het echt een beetje bizar om deze ochtend gewoon een foto uit te kiezen voor Instagram zonder een opdracht of thema als richtlijn.

 1. Leuk gegeven 🙂 Hier ligt het lezen al geruime tijd stil – vooral wegens tijdsgebrek. De zin om te lezen is er wel, en zeker na m’n bezoekje aan de boekenbeurs :-).

  1. Hey Hilde! Wij gaan morgen naar de Boekenbeurs. De dag na ons afspraakje ga ik nog een tweede keer. Dus wanneer we elkaar zien kunnen we al wat Boekenbeurs-ervaringen uitwisselen.

   1. Hey Liesbet. De boekenbeurs heeft ons dit jaar erg aangenaam verrast. Vanaf nu wordt dit zelfs een jaarlijks ritueel, hebben we intussen afgesproken. Vandaag postte ik toevallig iets rond dat leuke bezoekje 🙂

    1. Hey Hilde! Ik sta hopeloos achter met mijn blogfeed. De afgelopen weken heb ik wel blogposts geschreven en wat meer boeken gelezen maar er staan meer als drie weken aan blogposts op me te wachten om gelezen te worden. Ik hoop dat het me lukt om bij te lezen voor we elkaar ontmoeten.

  1. Het is ook geen verplichting hé. Zo heb ik zelf ook vrij veel fanfiction gelezen maar ik had er nu eenmaal zin in omdat het zo heerlijk ontspannend is en ik er mijn gedachten door op nul kan zetten. Ik merk trouwens dat het nu weer even stil lijkt te vallen. Eerst even meer lezen als anders en dan wanneer ik in een ander soort boek wil beginnen ondervinden dat ik er eigenlijk nog niet klaar voor ben omdat ik met mijn gedachten nog in de urban fantasy en paranormal romance hang.

 2. Ik herken die spookjeslampjes precies van ergens ;). Ik zou supergraag eens meedoen aan een leesmarathon maar m’n werkuren zijn daar helaas niet op aangepast .

  1. Ik heb eigenlijk op de ziekenhuis-bezoekjes na steeds ’s avonds gelezen. Het gekke is dat ik na zo’n leesmarathon steeds even stil val qua lezen. Deze maand heb ik bijvoorbeeld nog niet super veel gelezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.