Foto-update #157

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Een tijdje terug vond ik dit leuke Star Wars kaartje in Brussel. Ik kocht er een doosje Mikado-koekjes bij en gaf ze als verrassing aan mijn man toen hij een verkoudheid kreeg.

Druiven recht uit de tuin van een vriend alleen bleek ik er niet zo gek van te zijn. Blauwe druiven zijn sowieso meer mijn ding maar deze vond ik echt te fris/zurig.

De bevrozen bosbessen als leessnack bij Poison Study deden me meteen aan een ander YA boek deken.

Ik sprak met een vriendin af in Gent en we gingen in de namiddag even bij Julie’s House langs. Jammer genoeg waren de lekkere taarten allemaal uitverkocht dus moesten we eens iets anders uitproberen. We kozen allebei voor een veganistische taart en ik ben nog niet meteen overtuigd maar ik vermoed dat ik gewoon eens een andere volledig plantaardige taart ga moeten proberen. Deze vond ik vrij eentonig én zwaar. De warme melk met cuberdon was dan weer wel lekker én ik verkeerde in heel fijn gezelschap. Dat laatste was uiteraard het belangrijkste.

Ik vond alvast leuk kaftpapier voor de Secret Santa Swap van Kwante.

Verstuurde post naar een jarige vriendin en was heel blij toen die exact op haar verjaardag bleek toe te komen.

Oh en ik kwam Maleficent tegen bij de Kringloopwinkel en moest daardoor meteen aan Kwante denken. Omdat die daar van houdt hé, niet omdat ik haar als een Disney villain beschouw.

Volgens mij hebben die van Bosch op de een of andere manier een gedeeltelijke timeturner in het klokje van onze microgolfoven geïnstalleerd. Die klokken worden altijd gelijktijdig goed gezet en die bovenste begint dus steeds uit te lopen. Vier minuten zelfs onlangs. Geef me dan ineens een deftige Timeturner hé in plaats van niet-synchroon lopende klokjes.

Onlangs was ik door oude Libelle’s aan het bladeren en vroeg ik me af of mijn moeder haar geheugen zo goed was dat ze zo’n puzzel kon oplossen zonder hem in te vullen. Bleek nadien dat ze dat speciaal op een kalkpapier doet zodat mijn oma het nadien ook nog invullen.

Ik heb ook weer eens een Amnesty-brief ingevuld. Dat doe ik nog steeds maandelijks. Schrijven jullie soms ook voor Amnesty?

Deze maand doe ik niet enkel mee aan de #anightmareonbookstagram challenge en de Spook-a-Swap van Kwante maar ook aan de Spook-a-Thon. Binnenkort post ik daar nog wel enkele terugblikposts over maar deze spook-pretzels die ik maakte wilde ik alvast nu met jullie maken. Ze zien er super schattig uit maar jammer genoeg zorgt de glazuur ervoor dat ze niet krokant blijven.

Ik ging met mijn nicht naar Utrecht en om 15u besloten we een stukje taart te delen. Ah ja, want gedeelde caloriëen kom je niet bij. #wishfulthinking

Het lijkt wel een eeuwigheid. Zolang kijk ik al uit naar de publicatie van de geïllustreerde editie van Harry Potter and the Goblet of Fire. Ik besloot dan ook om het boek in pre-order te bestellen bij Amazon.de zodat ik het mooi op de dag zelf zou ontvangen en er meteen in zou kunnen beginnen lezen. Niet dus hé, er liep blijkbaar iets mis waardoor ik nog minstens een maand langer ga moeten wachten. Drie keer raden welk boek ik meermaals in de winkelrekken zag staan in Utrecht?

In België is er volgens mij geen Dunkin Donuts dus soms koop ik er eentje wanneer we in Nederland komen. Het Halloween-doosje deed me aan het nummer Return of the Spooky Driver van Andy Votel denken.

Bij STACH in Utrecht kocht ik een zakje van deze lekkere Meringue Bites vermits ze niet extreem veel koolhydraten bevatten en dus perfect zijn voor bij de thee. Zolang ik het bij eentje hou alleszins.

I did it all for the Bookie (come on!) The Bookie (Come on!) Sorry Fred Durst ik blijf het vanaf nu zo zingen.

Bij Standaard Boekhandel zag ik een aantal nieuwe Harry Potter notitieboeken van Moleskine. Zelf vind ik ze eigenlijk niet zo mooi. De vorige edities spraken me veel meer aan. Maar ik moest door de draak wel meteen aan Annemieke denken.

Het kaartje kocht ik bij DeSleghte in Gent omdat ik zodra ik het zag dacht ‘Ha, Liesbetje met haar TBR’. Gelukkig valt die van mij ietsje beter mee.

Toen het deze zomer tropisch warm was zocht ik met mijn nicht de airco van het shoppingcenter op. Die dag zag ik deze mooie feestelijke jurk bij C&A. Ik ging er onlangs mee naar een trouwfeest en was van plan om er vervolgens de parels af te halen en te vervangen door een bruine riem. Maar …

  1. Ik heb nog geen geschikte bruine riem gevonden
   2. De feestdagen komen er aan en dan maken die parels de jurk nog wat extra feestelijk
   3. Draco kwam zich ermee moeien en heeft gezegd dat ik dat zilver moet laten zitten vermits Slytherin-groen en zilver nu eenmaal onafscheidelijk zijn.

Dus ik heb momenteel die groene jurk aan én de parels hangen er nog steeds op.

 

16 gedachten over “Foto-update #157”

  1. Oh, met die vakantie in het vooruitzicht ga je er natuurlijk nog meer naar uitkijken. Ik ben vooral aan het aftellen naar het moment waarop ik de kerstverlichting mag bovenhalen en dan vervolgens wanneer de eerste kerstkaarten toekomen. Dat vind ik altijd super fijn.

 1. Oooooh die mok met Maleficent!!! Jaloers!!! 🙂
  Ik heb deze week ook mijn geïllustreerde versie ontvangen van the Goblet of Fire. Prachtig hé die edities (en zonder knellende box :-p)

  Draco heeft meer dan gelijk! Die jurk is prachtig als ze er Slytherin-achtig uit ziet 🙂

  1. Hihi, ik heb tot nu toe braaf naar Draco geluisterd en de pareltjes laten hangen. Stel je voor dat hij anders bij zijn vader gaan klagen. 😉 Zelf ben ik nog steeds aan het wachten op mijn geïllustreerde versie van the Goblet of Fire. Die ging hier normaal op 8 oktober aankomen, vervolgens kregen we een mail waarin stond dat het 1 tot 2 maanden kon duren en gisteren lieten ze weten dat het boek hoogstwaarschijnlijk vrijdag zal aankomen. Ik wacht dus nog even in spanning af maar kijk er wel heel erg naar uit om het boek in deze versie te herlezen. Je hebt mijn berichtje via Instagram misschien al gezien ondertussen maar ik wil die Maleficent beker gerust voor je gaan halen als hij er nog is.

  1. Ik vond het jammer dat ze wak werden door de glazuur. Dan vond ik mijn potje grafaarde (lees: verkruimelde chocoladecake) met botten en wormen (snoepjes) toch lekkerder. Op Pinterest kom ik steeds vaker leuke Halloween-ideetjes tegen maar eigenlijk komen ze hier niet echt in het dorp.

 2. Ik vind het echt jammer dat veel vegan taarten zwaar zijn. Het kan écht wel anders (en beter)!
  Aan de Kerst Swap doe ik dit jaar niet mee. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat er zo veel andere dingen zijn en ik even rust wil vinden. En het zou dan jammer zijn als mijn ontvanger een minder leuk pakje zou krijgen…

  1. Daar ben ik van overtuigd. Ik ga het gewoon elders nog eens moeten proberen. Of toch maar eens de tijd en energie zoeken om die lekkere taart van jou klaar te maken. Die met hazelnootmelk en … dzju, ik weet niet meer hoe de taart noemt maar ik heb het recept ooit een keer opgeslagen omdat ik er ze er heerlijk vond uitzien. Dan kan je inderdaad beter een keertje de swap overslagen anders zou je er zelf toch ook niet ten volle van kunnen genieten hé. Ik blijf het fijn vinden maar je steekt er inderdaad wel behoorlijk wat tijd en energie in. Ik merk ook dat ik veel meer spulletjes bij elkaar krijg dankzij die swaps. Leuk wanneer het items zijn die je echt gebruikt maar anders wordt het na een tijdje wel wat veel.

    1. Ja, die is het! Je hebt daar ooit via je blog een oproep voor gedaan toen je meedeed aan een wedstrijd en sindsdien heb ik me voorgenomen om die ooit eens uit te proberen. Schandalig eigenlijk dat dat er nog steeds niet van gekomen is.

     1. Daar vreesde ik al voor. Maar het gaat er toch echt ooit een keertje van komen hoor. Die taart ziet er echt veel te lekker uit om ze niet te testen.

 3. Hahaha, dat zou wel heel straf zijn van je moeder om heel die kruiswoordpuzzel gewoon te onthouden 🙂
  En: mooie jurk! Ik heb het normaal minder voor parel- of andere versieringen, maar hier past het perfect, dus houden zo! 🙂

  1. Ik moest meteen aan een oudere film met Bruce Willis denken waarin een jongen voorkwam die cijferpuzzels kon oplossen zonder iets aan te duiden. Maar blijkbaar was er in dit geval een andere verklaring voor. Ik was anders wel serieus onder de indruk geweest. 🙂 De pareltjes hangen er nog steeds aan. Voorlopig laat ik het maar gewoon zo. Ik ben ook niet zo gek van parel en glitterdecoratie maar ik vind het wel fijn dat het me iets smaller doet lijken. 😉

 4. Zowel die vegan taart als dat cuberdondrankje lijken met niet heel lekker. Die spooky pretzels zien er dan wel weer super uit. Zo lief van je mama om die puzzel op kalkpapier in te vullen. Daar had ik nog nooit aan gedacht maar het is wel geniaal gevonden.

  1. Het stomme is nog dat nadien bleek dat oma die Zweedse puzzels van de Libelle eigenlijk nooit invult omdat ze ze niet zo leuk vindt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.