I’m obviously up to no good

Dat ik van de Harry Potter-reeks van J.K.Rowling hou en eigenlijk van zo’n beetje alles dat met die wereld te maken heeft is geen geheim meer. Of het zou een heel slecht bewaard geheim moeten zijn. Door de jaren heen heb ik er heel wat leuke spulletjes van bij elkaar verzameld en onlangs viel het me op dat één bepaald iets uit de reeks op verschillende van die items wordt afgebeeld. Ik denk dat de titel van deze blogpost voor de mede-potterheads al heeft duidelijk gemaakt dat ik het over de Marauders Map heb. Onderstaande foto’s tonen aan dat ik precies wel heel veel snode plannen heb.

Ik heb niet minder dan twee Marauders Map notitieboeken en beide zijn afgewerkt met mooie details. Ze zijn zo knap dat je ze bijna niet zou durven gebruiken maar dat zou natuurlijk helemaal zonde zijn. Het notitieboek op de onderste foto’s gebruikte ik vorig jaar dan ook als Bullet Journal.

Deze prachtige Marauders Map sjaal is een fijne herinnering aan mijn bezoek aan Londen én de Warner Bros Studio tour van vorig jaar. Ik heb hem sindsdien al heel veel gedragen.

De hanger die je op de twee bovenstaande foto’s kan zien heb ik zelf gemaakt tijdens één van de eerste DIY-projecten die ik op mijn blog deelde. Ik ben nog steeds van plan om er een bijhorende armband of haarspeld bij te maken.

Uiteraard mocht de map zelf ook niet ontbreken in dit lijstje. Het is niet de officiële map vermits die heel groot is wanneer je hem opent en ik daardoor vreesde dat ik hem zelden zou gebruiken. Ik hou echt van de vele kleine details op deze map. Nu MinaLima er ook behangpapier van heeft uitgebracht lijkt het me een heel leuk idee om een stukje in onze leefruimte om te toveren tot een Marauders Map. Nog leuker zelfs wanneer je het oppervlak eerst met magneetverf kan behandelen zodat je nadien met magneten foto’s of kaarten op je muur kan bevestigen. Ik vrees alleen dat manlief het een iets minder leuk idee gaat vinden. 🙂

Bij Fallen Angels in Gent kocht ik dit leuke pillendoosje. Als ik me niet vergis worden ze verkocht als doosjes om muntjes in te bewaren maar vermits ik nogal veel medicatie neem komen deze iets grotere blikken doosjes perfect van pas om mijn pillen te transporteren. Op deze foto kan je ook al iets van het volgende item in deze lijst spotten.

Dit magneetbord dat nog leuker wordt door de bijhorende magneten in de vorm van een paar voeten. Wanneer ik het niet gebruik om er foto’s van te maken hangen er foto’s van mijn nichtje en neefjes op.

Verder heb ik ook nog dit leuke boekenlint van Letters and Lights, 

deze beker waarop de map pas verschijnt wanneer je er heet water in giet (Dit is dan weer een herinnering aan de Harry Potter Exhibition die enkele jaren terug naar Brussel kwam.)

en dit leuke inpakpapier dat ik (ondertussen ook al weer enkele jaren geleden) bij Primark tegenkwam. De rol is nog steeds niet op dus ik ben er precies nogal zuinig op. 🙂

Nee hoor, het lijstje is nog niet klaar. Al komt het einde nu wel stilletjes aan in zicht. Deze paraplu kocht ik toen we in maart een dagje naar Brugge gingen en daar de winkel Olleke bezochten. Uiteraard verdiend deze prachtige paraplu een plekje op deze Marauders Map-lijst. Nu het volop herfst is gaat hij me ongetwijfeld van pas komen.

Deze mogen we uiteraard ook niet vergeten. Toen ik ze bestelde vroeg ik me nog af of ik ze wel vaak genoeg zou kunnen dragen vermits ze nu niet bepaald bij veel outfits passen. Daar had ik me blijkbaar geen zorgen om moeten maken want ze zitten zo comfortabel dat ik er sinds ze hier aankwamen vrijwel elke dag op heb rondgewandeld. De Hufflepuff-schoenen moet ik zelfs nog inlopen vermits die minder comfortabel zitten en ik daardoor steeds naar mijn favoriete Marauders Map paar grijp. Uiteraard is het een bizar zicht onder de meeste van mijn kleedjes maar dat trek ik me dus totaal niet meer aan.

De lijst afsluiten doe ik met deze prachtige booksleeve die ik tijdens Kwante’s Summer Book Swap van Marilyn cadeau kreeg. Nogmaals ontzettend bedankt Marilyn. Ik ben er echt super blij mee én hij wordt hier dan ook regelmatig gebruikt.

 

13 gedachten over “I’m obviously up to no good”

    1. Ik denk dat ze die nog steeds verkopen. Heb al meermaals overwogen om hem te bestellen maar vermits ik de laatste jaren steeds kleedjes draag denk ik dat ik hem niet zo vaak zou kunnen combineren.

  1. Hihi, dat heb ik dan weer net niet. Ik heb er nochtans achter gekeken hoor. Maar ik wil liefst zo’n flipcover die je gsm afschermt en die ben ik nog niet tegengekomen voor mijn gsm.

    1. Merci, daar ga ik eens naar kijken. Ik heb net als jij een Samsung Galaxy. Nu nog even nakijken welke type ik juist heb want dat vergeet ik uiteraard steeds.

     1. Ik heb geen Samsung Galaxy 😉 De link vermeld gewoon alle telefoons waarvoor het hoesje gemaakt kan worden 🙂

 1. Wat een prachtige verzameling ik ben het meest fan van de paraplu en de booksleeve! Maar eigenlijk is alles tof, dus ik snap wel dat je verzameling groter en groter wordt..

  1. Ik merk dat ik de gebruiksvoorwerpen zelf ook het leukste vind. Ok, die Funko Pops zijn leuk om naar te kijken en ik word er vrolijk van maar het is toch nog net iets handiger wanneer je iets koopt dat je ook daadwerkelijk kan gebruiken zoals die booksleeve en paraplu.

  1. Ja hé! Ik denk dat ik het zo fijn vindt omdat het heel veel details bevat maar toch vrij subtiel blijft qua kleur. Een hele muur in huis zou ik waarschijnlijk te druk vinden maar een kleine strook of kolom lijkt me wel een leuk detail in huis. Het is dat ik nog nooit behangen heb én dat het papier nogal kostelijk is plus dat ik natuurlijk eerst nog moet zien of ik manlief kan overtuigen. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.