Foei blogger!

Wat het bloggen zo fijn maakt is dat er geen exacte regels voor zijn. Je mag zelf je frequentie, onderwerp, schrijfstijl én de lengte en vorm van je blogposts kiezen. Door die vrijheid kan je helemaal je eigen ding doen. De enige ‘regels’ waar ik me aan hou zijn degene die ik vanzelfsprekend vind en dus eigenlijk ook niet als regels beschouw. Dat zijn namelijk zaken die je in het dagelijkse leven ook niet hoort te doen. Niet bewust mensen gaan kwetsen, niet klakkeloos iemands werk kopiëren, vermelden wanneer je door iemand geïnspireerd werd,  … Ondanks die afwezigheid van blogregels betrapte ik me het voorbije jaar meermaals op enkele Oops!-momenten. Vermits ik nog steeds van lijstjes hou (en er geen regel bestaat die zegt dat ik die niet mag samenstellen 😉 ) deel ik die momenten vandaag met jullie.

Doordat er een bestelling aankwam op de laatste dag van januari, vlak na mijn Aanwinstenpost was verschenen ben ik totaal vergeten om enkele nieuwe boeken te vermelden op mijn blog. Oops! Eigenlijk moet ik die post dus nog eens aanpassen want anders kloppen mijn cijfers niet.

De voorbije jaren deed ik telkens mee aan de BBReadathon van Blossom Books. Normaal zou ik dat dit jaar ook doen maar ik ben het dus helemaal vergeten. Tja, een zeef hé. Geen spons. Dat is wel duidelijk. Ik doe volgende maand echter wel mee aan de #anightmareonbookstagram challenge van Kwante.

Meer pijnklachten, minder energie en dus ook een sterk verminderde focus zorgen er voor dat ik niet alleen trager maar ook minder lees en recenseer. Nu ja, op zich is dat niet zo zeer een foei-moment. Ik schreef daarnet immers nog dat je niet een specifieke aantal blogposts (of recensies) moet delen. Het is eerder een Dedzju-puntje want ik mis het wel om weg te duiken in een verhaal en alles om me heen te vergeten.

Ik ga mijn Goodreads-challenge niet halen en ik ben ook totaal niet bezig met een inhaal-manoeuvre om daar verandering in te brengen. Begin 2019 was ik blijkbaar iets te optimistisch maar ondertussen weet ik dat ik dat aantal gewoon lager moet instellen als vroeger. Die 181 boeken van 2014 (of was het 2015?) haal ik niet meer en blijkbaar is 130 ook te hoog gegrepen.

Dat komt misschien wel gedeeltelijk door het feit dat ik terug meer wordt afgeleid door fanfiction. (Foei Marcia! Je hebt mijn overwonnen verslaving weer aangewakkerd. 😉 ) Wanneer het me niet lukt om me op een boek te focussen lukt het vaak wel bij een fanfic. Ik ben er nog steeds niet uit hoe dat komt maar ben anderzijds heel blij dat dat wel nog steeds lukt dus #sorrynotsorry.

Tot en met mei (misschien zelfs juni) spendeerde mijn man drie maal zoveel aan boeken als ik. Ik denk dat ik dat ondertussen wel stilletjes aan heb bijgebeend. 😉

Ik heb nog steeds geen boekenjurk gevonden. Mocht er iemand weten waar ik in Londen kans maak om zo’n jurk te vinden dan mag je het me zeker laten weten.

Blijkbaar was ik iets te enthousiast bij het zien van de auteursnaam Jill Shalvis. Ik dacht dat ik het boek had gevonden waar ik naar op zoek was en besefte pas bij thuiskomst dat ik een boek hebt gekocht dat ik al in een andere editie in de kast had staan.

Ik begrijp vrijwel niets van het technische gedeelte dat achter een blog schuilgaat. SEO, een server die niet wil meewerken, een plug-in die een white screen of death oproept, … Help!!!

Ik haalde enkele snoepjes in huis voor de opdracht van een challenge op Instagram en at die vervolgens op voor ik de foto kon maken.

Gedurende enkele dagen was ik er van overtuigd dat het ondanks mijn nieuwe verjaardags-leesvoer best wel meeviel met mijn TBR. Tot ik besefte dat een heel deel nieuwe boeken nog niet werd ingescand.

Nu we het toch over die TBR hebben hé … ik heb dit jaar veel minder recensieboeken gelezen en toch ziet het er niet naar uit dat die aan het einde van het jaar gezakt zal zijn. Met een beetje geluk – én veel lezen – kan ik er misschien nog net één of twee boeken afkrijgen.

Hebben jullie ook af en toe van die Foei-momenten?

13 gedachten over “Foei blogger!”

 1. Haha sorry Liesbet! Ik heb het zelf ook moeilijk met mijn verslaving, die gaat met ups en downs. En dan wil ik wel eens mensen meetrekken naar de duistere krochten van de FanFiction wereld 😉

  Een heel leuke blogpost trouwens! Mijn TBR lijkt ook maar niet te willen dalen. Dat komt waarschijnlijk omdat ik nog altijd veel te veel boeken koop, veel recensie-exemplaren krijg én ook nog eens de bib herontdekt heb. Dus dan schiet het totaal niet op met het naar beneden krijgen van dat aantal.. Achja, het gevoelom voldoende boeken in huis te hebben is ook belangrijk toch?

  1. Hihi, het is je vergeven hoor Marcia. Maar het valt wel echt op. Ik heb een periode gehad waarin ik belachelijk veel fanfics las, vervolgens ben ik volledig afgekickt en nu heb ik het dus terug zitten omdat ik me slechter op boeken kan focussen. Ik vrees dat het bij mij vooral komt doordat ik nieuwe boeken blijf kopen en ruilen. Het aantal recensieboeken is al serieus gezakt en bibliotheekbezoekjes probeer ik te vermijden omdat ik dan sowieso vanalles ga willen ontlenen. Maar de combinatie van trager lezen als vroeger maar wel aan het zelfde tempo boeken blijven kopen helpt mijn tbr dus niet echt. 🙂 Maar je hebt wel helemaal gelijk hoor. Ik vind het een heel geruststellend dat er nog heel wat ongelezen boeken binnen handbereik op me staan te wachten.

 2. Haha, dat met die snoepjes zou mij ook kunnen overkomen! Ik had het onlangs met een pompoen (‘waarom zou ik wachten tot volgende week om die klaar te maken’ – ‘oh, verdorie, dat was dus daarom’). 😀

  Kun je niet wat fanfictions aan je TBR toevoegen? Hij schiet eerst omhoog, maar daarna zakt hij gestaag. 😉 Dat zijn soms ook flinke boeken, trouwens.

  1. Haha, blij dat ik niet de enige ben. Ik hou eigenlijk niet bij welke fanfics ik allemaal gelezen heb. Dus dat maakt het wat moeilijker om ze aan het eind van de maand in een blogpost te vermelden. Ik neem me ook telkens voor om er wat minder te lezen maar ik vraag me dus af wanneer dat me ook daadwerkelijk gaat lukken. De TBR is vrij lang stabiel gebleven maar door mijn Awesome Books bestelling die eerder deze week aankwam is hij weer boven de 160 gestegen.

  1. Stel je voor dat we dat helemaal moeten uitdokteren en het vervolgens bij elke blogpost toepassen … dan houden we nog minder leestijd over. Dat is het me dus niet waard hé.

 3. Haha wat een heerlijke post! Die snoepjes zijn heel herkenbaar, ik wil op restaurant ook altijd direct aan mijn eten beginnen. En die technische blogtaal als SEO etc: snap ik ook niet. Ik verdiep er me niet echt in omdat ik dan het creatieve plezier een beetje verlies … En alle SEO ten spijt kom ik toch wel op je blog terecht als ik een leestip zoek.

  1. Wel, dat is dus ook wat me tegenhoudt om me met die SEO bezig te houden. Op Instagram heb ik hetzelfde voor. Ik weet dat je meer mensen kan bereiken door op specifieke uren te posten of bepaalde tags te gebruiken maar ik heb gewoon geen zin om iets dat zo fijn aanvoelt om te zetten en iets dat volgens een script moet verlopen.

  1. Ik ben echt blij dat manlief me daarmee kan helpen want als ik het echt moest gaan bestuderen zou er veel leestijd verdwijnen.

 4. Hahaha, dat met die snoepjes 🙂 Bij boeken is het mij nog niet overkomen dat ik een exemplaar koop dat ik al heb, maar nog niet zo lang geleden kwam ik blij thuis met een “nieuwe” stempel. Die dus al in mijn stempeldoos bleek te liggen, ahum. En nu dus in de doos met “mogelijkse cadeautjes” ligt, zodat ik keihard kan doen alsof dat gewoon écht de bedoeling was 😉

  1. Ik heb daar telkens schrik voor wanneer ik naar het Hobbysalon ga of wanneer ik in een grote knutselwinkel kom. Mijn voorraad knutselmateriaal is immers behoorlijk groot en ik heb echt schrik dat ik een keer iets dubbel ga kopen. Tot nu toe is dat gelukkig nog niet voorgevallen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.