Aanwinsten September 2019

De voorbije maand was nefast voor mijn tbr die tot nu toe stelselmatig leek te zakken. Op enkele momenten na waarin hij gewoon stabiel bleef. Maar toen werd het dus september en kwam ik heel wat boekenkoopjes tegen. Zowel bij de kringloopwinkel als bij Awesome Books waar ik voor het eerst een bestelling plaatste. Ik bracht ook heel wat boeken binnen bij DeSleghte en keerde vervolgens met één ander boek terug naar huis. Het totaal aantal boeken in mijn kasten blijft dus vrij stabiel maar mijn TBR die schoot dus opnieuw de hoogte in.

Ik kreeg deze maand twee recensie-exemplaren toegestuurd. Het begin van de rest van je leven van Cathy Kelly kreeg ik aan het begin van de maand van Lannoo. De laatste week van de maand mocht ik een exemplaar van de jubileum-editie van De Heksen van Roald Dahl ontvangen dankzij VBK.

Toen ik met mijn nicht een middag naar Brussel ging en daardoor nog eens bij Waterstones kon langsgaan leverde dat bezoekje met twee nieuwe boeken op. Beide hoorden bij een 2de voor de halve prijs-actie waardoor ik van een korting kon genieten. Hierdoor keerde ik naar huis met een klantenkaart van Waterstones én zowel The Bookish Life of Nina Hill van Abbi Waxman als Carry on van Rainbow Rowell.

Die korting valt echter in het niets wanneer je de volgende koopjes ziet. Tijdens mijn eerste bezoekje aan de plaatselijke kringloopwinkel kocht ik zowel 9 november van Colleen Hoover als De Deal van Elle Kennedy voor 1,5€ per stuk.

Een tweetal weken later ging ik er opnieuw langs en toen zag ik twee paperbacks met iets oudere verhalen van Jill Shalvis. Deze waren 0,50€ per stuk en vermits ik ben benieuwd ben of ik haar eerdere werk ook zo graag ga lezen nam ik ze mee naar huis. Mocht ik nog niet eerder boeken van haar hebben gelezen dan zouden deze covers er net voor zorgen dat ik ze NIET mee naar huis wil nemen.

Er werden dus ook een aantal boeken naar DeSleghte gedaan. Vrij veel boeken eigenlijk waarvan ik wist dat ik ze geen tweede maal wilde lezen. Op deze manier blijft er plaats over in mijn boekenkasten voor de boeken die ik wel wil houden en krijg ik wat extra budget om nieuw leesvoer aan te schaffen. Een gedeelte van de waardebon die ik kreeg ruilde ik in voor Etiquette & Espionage van Gail Carriger. Ik leerde haar boeken kennen via Soulless en vermits ik de Parasol Protectorate-serie heel fijn vond wil ik graag ook haar andere boeken lezen.

Het stoort me al een hele tijd dat ik de eerste twee Harry Potter boeken in een softcover-versie heb terwijl de andere delen allemaal hardcovers zijn. De kans dat ik die boeken op een rommelmarkt of bij de Kringloopwinkel ga tegenkomen in de juiste editie is vrij klein én ik had ook geen zin om er via Ebay belachelijk veel geld voor neer te tellen. Bij Marcia hoorde ik voor het eerst iets over Awesome Books, nadien kwam ik die naam ook nog bij enkele andere boekbloggers tegen maar tot nu toe had ik me er nog nooit aan gewaagd. Daar kwam verandering in toen ik er onlangs eens ging kijken wat voor boeken ze hadden en ik er enkele tegenkwam die ik graag wilde hebben.

Zelfs Harry Potter and the Chamber of Secrets in de juiste hardcover-versie (én slechts voor 3,02€). Bovendien bleek er een actie te lopen waarbij je 25% korting kreeg op de tweedehandse boeken waardoor ik uiteindelijk voor slechts 19,33€ boeken betaalde voor 9 boeken. Daar kwam nog wel wat verzendkosten bij maar dan nog was het een super mooie prijs. Bovendien heb ik nu enkele series kunnen aanvullen en de Poison Study van Maria V Snyder kunnen vervolledigen.

Poison Study – Maria V Snyder
Fire Study – Maria V Snyder
Armed and Magical – Lisa Shearin
Magic lost trouble found – Lisa Shearin
Sun and Moon, Ice and Snow – Jessica Day George
Harry Potter and the Chamber of Secrets – J.K.Rowling
Spell of the Highlander – Karen Marie Moning
Archangels Storm – Nalini Singh
Curtsies and Conspiracies – Gail Carriger

Nu Harry Potter and the Philosopher’s Stone nog in de juiste hardcover-editie vinden en mijn serie is compleet.

De verzameling Harry Potter boeken werd trouwens nog wat groter doordat ik toen ik Annelies bezocht in Hasselt ook The Unofficial Ultimate Harry Potter Spellbook kocht. Dus tja, september was geen al te beste maand voor mijn TBR maar ik ben nu wel een super gelukkige Potterhead.

Damage: +18

5 gedachten over “Aanwinsten September 2019”

    1. Die vond ik echt heel fijn. Het einde misschien iets minder maar ik heb echt heel vaak zitten glimlachen tijdens het lezen van dit boek.

    1. Ze zijn wel wat beschadigd. Het ene al wat meer als het andere maar gezien de prijs vind ik het nog wel meevallen. Vooral ook omdat ik er echt titels vond die ik graag wilde. Het is natuurlijk wel fijn dat ik de Poison Study serie nu volledig heb en in dezelfde editie. Ook het boek van Gail Carriger vond ik echt een pluspunt vermits ik daar net het eerste deel van had gevonden bij DeSlegte en die Sun and Moon, Ice and snow ben ik heel benieuwd naar door de recensie van een blogster die ik enkele jaren geleden las. Het enige echt jammere (naast enkele zichtbare kreuken) was het feit dat het boek van Nalini Singh wel de juiste cover maar niet het juiste formaat heeft. Dat stond er jammer genoeg niet bij vermeld maar ach dat was snel verholpen door mijn boeken iets anders te rangschikken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.