Unboxing Summer Book Swap

Eigenlijk mochten we ons pakje van Kwante’s Summer Book Swap al op mijn verjaardag (3 juli) openen maar vermits ik dat pas ontdekte toen het al te donker was om foto’s te maken stelde ik het nog eventjes uit. Hierdoor werd de dag na mijn verjaardag even fijn als mijn verjaardag zelf.

Mijn lootje – de lieve Marilyn – die ik eerst online tegenkwam via een reactie op mijn blog om haar vervolgens vorig jaar op de Boekenbeurs ook een keer in het echt te mogen ontmoeten stelde namelijk een ge-wel-dig pakket voor me samen.

Manlief die thuis was terwijl ik mijn pakket aan het openen was hoorde me dan ook de hele tijd enthousiast reageren op al die leuke pakjes. Ik kan hier natuurlijk wel de hele tijd blijven herhalen hoe hard ik er van onder de indruk was en hoe fantastisch ik het wel niet vind maar ik kan het jullie uiteraard ook tonen. Anders zou het geen echte Unboxing-post zijn hé.

Nadien laat ik jullie trouwens ook nog even zien wat ik zelf bij elkaar had gesprokkeld voor mijn eigen lootje.

Eerst even de Zomerse foto-opdracht doen met mijn nog gesloten pakket vooraleer ik het mag openen. Om dan vervolgens te ontdekken dat er wel heel veel pakjes uit die kartonnen doos komen.

halsketting-luna-bookmark-hedwig

Oh, ik besef net dat ik geen foto van Marilyn haar zomerse kaart in de collage heb verwerkt. Die pastte perfect bij het kleurrijke kaftpapier met bloemen dat ze had gebruikt. Het eerste cadeautje dat ik opende maakte me al meteen gelukkig. Dat was namelijk een magnetische Hedwig-bookmark die ik heel mooi vond maar zelf nog niet had durven bestellen vermits ik al ‘vrij’ veel bladwijzers heb en het dus voor mezelf niet echt durfde goed praten.

Gelukkig dacht Marilyn daar anders over én dat terwijl ik deze bladwijzer niet eens op mijn wishlist had gezet. Blijkbaar kent ze me heel goed. Het volgende pakje bleek een leuke Luna-halsketting te bevatten die perfect pastte bij mijn paarse jurk. Dus die deed ik meteen aan. Ik kwam ook nog een leuke uilensticker tegen.

boekige-thee-sleutelhanger-deathly-hallows-pin

Eigenlijk was ik al belachelijk gelukkig met de eerste twee pakjes maar daar stopte het dus niet mee. Ik kwam nog twee soorten verse thee tegen. Een fruitige Starlight thee waarvan de verpakking me meteen aan Courts of Night deed denken en de Midsummer Nights Dream thee van de Bookish Blends reeks van Blossom Books. Maar ook een leuke deathly hallows pin in Hufflepuff-kleuren en een Rattle the stars-sleutelhanger. Die gaat van pas komen vermits mijn huidige sleutelhanger het aan het begeven is.

bladwijzer-beauty-and-the-beast-houten-bookmark

Vergeet maar wat ik daarstraks schreef. Deze prachtige papieren Be Our Guest – bladwijzer en de houten bookmark met de quote ‘Adventure is just a page away’ doen me helemaal vergeten dat ik al een grote collectie heb. Het betekent alleen maar dat ze in goed gezelschap gaan verkeren. 🙂

fotokader-harry-potter-snitch-sorting-hat-zeep

Nog? Ja, nog. Al begrijp ik jullie reactie helemaal vermits ik exact hetzelfde dacht. De houten fotokader waarin in de linkeronderhoek Always is gebrand vind ik echt prachtig. Hij staat ondertussen al in de boekenkast met een Hogwarts by night – kaart er in. Verder kreeg ik ook de Snitch en het stickerboekje dat daar bij zit gaat heel goed van pas komen in augustus vermits ik mijn Bullet Journal voor die maand een Quidditch lay-out dacht te geven. De Sorting Soap is dan weer spannend vermits je niet vooraf weet welke huiskleuren je gaat krijgen. Wie weet kom ik dus binnenkort wel in een heel ander Hogwarts-huis terecht. 🙂

marauders-map-booksleeve-snoep-boeken-jill-shalvis

Ik beloof plechtig dat dit de laatste items zijn. Echt waar! Blijkbaar bewaar ik niet enkel het lekkerste tot het laatste tijdens het eten maar doe ik dat ook met de grootste pakjes tijdens een unboxing. Eerst kwam ik een pakje met fruitella’s tegen, vervolgens niet één maar DRIE boeken van Jill Shalvis. Nu kan ik dus ook haar Heartbreaker’s Bay – serie gaan lezen. Net als bij het vuurwerk eindigde deze Unboxing echter met een grote knaller. Het laatste pakje dat ik opende bevatte namelijk een prachtige Marauders Map booksleeve.

Dus tja, een zeer zeer happy booknerd hier hé. En ook iemand die zich een beetje voelde als Dudley op zijn verjaardag. Omgeven door een gigantische hoeveelheid pakjes. Nu maar hopen dat ik zijn karaktertrekken niet ga overkrijgen.

Zelf mocht ik een pakket samenstellen voor Elise. Zij zit net als ik in Hufflepuff en houdt zowel van uiltjes als van de Weasley-familie. Ik hield zoveel mogelijk rekening met haar tips en antwoorden. Zo wist ik bijvoorbeeld dat ze liever geen eten kreeg omwille van allergieën. Ik besloot er toch iets zoets in te steken in de vorm van een Donut-button. Verder gaf ik haar ook een zomers schriftje met vruchten er op, buttons van Ginny, Ron en Luna, een pin met de quote Books turn muggles into wizards, een sleutelhanger van Toothless, een stempel van een boek, een grote paperclip met een uitlje …

en ook enkele zelfgemaakte cadeautjes: een Hufflepuff boekjuweel, een zomerse kaart, een Niffler bladwijzer (ik besef nu ineens dat ik je vrij veel bladwijzers heb gegeven Elise. Hopelijk vond je je pakket daardoor niet te eentonig) en nog een sleutelhanger maar dit keer eentje met een uiltje en tags met de namen van haar kinderen erop.

Wat nog … het boek De terugkeer van de koningin en een Back to Hogwarts boek van Lego, lego-figuurtjes van Luna, Dumbledore en een Thestral, een Harry Potter muziekdoosje, een Snitch-bladwijzer (Oops, nog ééntje! Ik had dus echt niet door dat het er zoveel waren. Sorry daarvoor) en memobriefjes in de vorm van een ananas.

De cadeautjes waren al allemaal ingepakt, het kaartje geschreven, de doos gevuld en toen bedacht ik me plots dat het misschien wel leuk zou zijn om er een voorleesboek aan toe te voegen. Elise had in haar voorstelling immers vermeld dat haar favoriete moment van de dag het voorlees-moment met haar kinderen was. Niet al te subtiel koos ik een boek uit waarmee ze haar kinderen alvast kan laten wennen aan Hufflepuff. 😉

Ook van deze editie heb ik enorm genoten. Zowel van het samenstellen van een pakket als van het uitkijken naar het moment waarop ik mijn eigen doos mocht openen en na het genieten van al die verrassingen was er nog de napret van het zoeken van plekjes om ze uit te stallen. De Summer Book Swap van Kwante was dus zeker geslaagd wat mij betreft. Dankjewel voor het organiseren Kwante!

 

12 gedachten over “Unboxing Summer Book Swap”

    1. Echt hé. Ik was nog niet bekomen van de ene leuke verrassing of ik was al aan de volgende toe. Zoveel leuke items. Ik zou het echt moeilijk vinden om er één favoriet uit te kiezen. Al een geluk dus dat dat niet hoeft.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.