Aanwinsten Juli 2019 + verjaardagsgeschenken

Mijn vorige Aanwinsten-post eindigde met twee nieuwe boeken die ik van mijn schoonouders kreeg als verjaardagscadeau. Ik vermelde eerder al dat ik het vermoeden had dat deze maand wel eens het tegenovergestelde kon worden van mijn vorige, meer ingetogen Aanwinsten-posts vermits ik begin juli jarig was. Wanneer mensen me vragen wat ik graag als geschenk wil kan ik immers zonder probleem enkele titels opsommen als tips. Op vraag van mijn nichtjes en een vriendin maakte ik een online wenslijst ter inspiratie en die werd later ook gedeeld met mijn schoonouders, broertje en manlief. Vervolgens bleek ik veel meer pakjes te krijgen dan ik had verwacht en op een bepaald moment begon ik zelfs te vrezen dat ik op Harry’s neef zou gaan lijken. Want eerlijk … volgens mij zou zelfs Dudley – ondanks de gigantische stapel verjaardagsgeschenken die hij zelf cadeau krijgt – jaloers zijn op alle lieve pakjes die ik kreeg.

Van Nancy kreeg ik All I want van Jill Shalvis en een aantal bookmarks en leuke kaarten waaronder deze van Hermione en Dumbledore en A Curse so Dark and Lonely. Ik ontdekte pas nadien dat die laatste kaart gesigneerd is dus die zit ondertussen tussen mijn exemplaar van ACSDAL. Dankjewel Nancy!

Magic Triumphs – Ilona Andrews
The Creature Vault – Jody Revenson
The Savior – J.R.Ward
Lord’s Fall – Thea Harrison
Ghosts of the Shadow Marker – meerdere auteurs

Manlief verraste me dit jaar met een hele stapel geschenken. De eerste vier boeken stonden op mijn wenslijst (The Creature Vault zelfs al heel lang), het laatste was een verrassing. Ik heb de eerste reeks nog steeds niet uitgelezen en ben ook nog niet gestart aan de Infernal Devices dus ik weet niet wanneer ik dit boek ga kunnen lezen. Ik kijk er echter alvast naar uit om verder te kunnen lezen in de Kate Daniels-serie van Ilona Andrews, The Black Dagger Brotherhood-reeks van J.R.Ward en The Elder Races-serie van Thea Harrison.

 Sweet little lies – Jill Shalvis
Accidently on purpose – Jill Shalvis
The trouble with mistletoe – Jill Shalvis

Ook mijn Summer Swap maatje zorgde ervoor dat mijn TBR een pak groter werd. Wie de eerder verschenen Unboxing post las weet dit natuurlijk al maar Marilyn gaf me naast een heel deel leuke goodies ook DRIE nieuwe boeken. Allemaal van Jill Shalvis, dus ik heb heel wat heerlijk ontspannend leesvoer in het vooruitzicht.

Breath of fire – Amanda Bouchet
Heart on Fire – Amanda Bouchet

Op 9 juli sprak ik in Eindhoven af met Kwante en Annabel en ook zij hadden cadeautjes voor me bij. Niet enkel boeken trouwens maar de andere cadeautjes komen later in deze blogpost aan bod. Dankjewel Kwante en Annabel! Het eerste boek van deze serie heb ik heel graag gelezen dus ik vind het super leuk dat ik dankzij jullie kan verderlezen.

Ontelbare kussen – Jill Shalvis
The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy – Mackenzie Lee

Die dag kocht ik zelf ook extra leesvoer. Een Jill Shalvis boek dat ik nog niet had maar ook eentje die ik bij thuiskomst al wel bleek te hebben (die staat niet mee op de foto). Ik was precies iets te enthousiast bij het zien van haar naam. Ook het vervolg op The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue vond een plekje in mijn kast.

Lila het voorleesmuisje – Natalie Quintart & Philippe Goossens
Gebroken – Terri Terry

Ook in juli kreeg ik recensiemateriaal toegestuurd. Zo hoop ik binnenkort werk te maken van zowel dit leuke prentenboek van Clavis als het vervolg op Gewist dat bij ImagineBooks verscheen.

Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow

Op Wundersmith was ik al eventjes aan het wachten. Ik had het boek een tijdje geleden besteld maar toen werd de publicatiedatum uitgesteld en werd de wachttijd wat langer. Gelukkig heb ik nu wel het vervolg op Nevermoor in de kast staan én in exact dezelfde editie.

Bijtgraag – Linsay Sands
Bloedstollend – Linsay Sands
Tandje bij – Linsay Sands
Pittig – Linsay Sands
Voor eeuwig – Linsay Sands

Tijdens de hittegolf had ik met mijn nicht afgesproken en vermits het te warm was om iets anders te doen gingen we naar een shoppingcenter mét airco. Bij Boekenvoordeel kwam ik daar een aantal paranormal romance boeken tegen en vermits de Argenaux-serie van Linsay Sands vrij gekend is binnen dat genre wilde ik deze wel een kans geven. Wel een beetje jammer dat het geen opvolgende delen zijn. De prijs viel dan weer wel enorm mee vermits ik voor deze 5 boeken slechts 5,25€ heb betaald.

Dus ja, die voorspelling van een langere Aanwinsten-post is helemaal uitgekomen. Hij werd zelfs een pak langer dan ik had verwacht. Deze maand mocht ik door een combinaties van de Summer Swap, mijn verjaardag, eigen aanwinsten en recensiemateriaal immers niet minder dan 21 nieuwe boeken aan mijn collectie toevoegen. Mijn TBR is dus weer helemaal om zeep maar ik kijk er wel naar uit om al die fijne boeken te lezen.

Alleen kreeg ik dus nog meer. Zo kreeg ik heel wat lieve verjaardagswensen toegestuurd. Jullie weten onderstussen wel hoeveel ik van traditionele post hou dus het zal jullie waarschijnlijk niet verrassen dat ik telkens blij werd wanneer ik zo’n handgeschreven envelop tussen de post zag liggen.

Dat die kaarten én brief hier beetje bij beetje toekwamen maakte het nog fijner want zo heb ik er vrijwel de hele maand van kunnen genieten.

Van Kwante kreeg ik de magische bookmarks in deze collage én de keukenschort waarvan jullie de opdruk ongetwijfeld gaan herkennen. Dankzij Annemieke én Dobby heb ik mijn fietssleutel nu een pak sneller gevonden en kan ik Nimmernacht én Godsgraf herlezen met een bijhorende bladwijzer. De zeemeerminnenstaart kreeg ik van mijn nichtjes en de potloden van manlief omdat zijn cadeau wat vertraging had. Hij had deze uitgekozen vermits Hufflepuff helemaal achteraan stond want “Dan is jouw Hogwarts huis de hele tijd aanwezig.”

Van Nancy kreeg ik ook deze super schattige Hermione in haar Herbology-outfit. Kwante had echt nagedacht over haar pakjes want ik kreeg dus niet enkel een keukenschort maar ook Hogwarts-koekjesvormen en een voorraad pot met verse thee en een leuke thee-infuser in de vorm van een theepotje. Ik ben geen Trelawney maar ik zie Hufflepuff-koekjes én thee in de nabije toekomst. Misschien wel terwijl ik probeer om deze puzzel te maken die ik van mijn nicht kreeg. Eigenlijk doe ik er meestal van maximum 500 stukken dus deze gaat zeker een uitdaging worden.

Mijn ouders gaven me drie magneten van Forever Friends cadeau. Nu ja, ze gaven me een envelop met geld cadeau en hadden tijdens mijn verjaardagsfeest stiekem de magneten op mijn fotobord gehangen. Ik dacht dat manlief dat had gedaan, hij was ervan overtuigd dat ik vergeetachtig was want “die hangen daar toch al superlang” én mijn ouders vonden het uiteraard super grappig.

Haaike stuurde me vanuit Zwitserland een lieve kaart toe en voegde er ook nog fijne stiften en washi-tape aan toe. Een knutselvriendin gaf me deze zelfgemaakte sleutelhanger. Ik vind het echt wel knap dat ze er bij een eerste workshop al meteen in slaagde om dat uiltje zo gedetailleerd in het hout te kunnen branden. Stefanie stuurde me een verjaardagskaart toe met daarin thee én deze schattige vosjes-bookmark en mijn nicht met wie ik graag sushi ga eten gaf me geweldige servetten. De Cornish Pixie die ik van manlief kreeg kan je hier nog wat beter zien.

Bij sommige pakjes kwam de timing grappig uit. Zo kreeg ik op maandag deze mooie zeemeermin-kaart van Annemieke (het is er trouwens eentje van AnotherView) en een dagje later transformeerde ik dankzij mijn nichten in een zeemeermin. Of zou het toch aan dat kaartje liggen dat ik plots een staart kreeg?

Misschien voor de zekerheid toch maar even afsluiten met een geruststelling voor jullie … Ik ben echt heel blij met én dankbaar om al deze lieve attenties en ook al lijk ik nadat jullie deze blogpost gelezen hebben op Dudley Dursley ik ben NIET van plan om me als hem te gaan gedragen.

11 gedachten over “Aanwinsten Juli 2019 + verjaardagsgeschenken”

  1. Echt hé, ik ben er super blij mee én ondertussen nog steeds aan het genieten van die lekkere thee van je. Ben benieuwd of die ook lekker zou zijn als ice tea want met het warme weer heb ik er nog niet zoveel van gedronken. Dat moet ik binnenkort maar eens uitproberen.

 1. Amai, wat een bofkont ben jij zeg! Superleuke dingen allemaal.
  Jill Shalvis moet ik eens opzoeken precies. Soms is een luchtig suikerspinverhaal precies wat nodig is 😉

  En nog een verlaate gelukkige verjaardag!!

  1. Dankjewel Charlotte! Jill Shalvis is echt ideaal wanneer ik me wil ontspannen. Ik ben benieuwd of jij ook zo van haar verhalen zou kunnen genieten.

  1. Ik heb onlangs gele suikerpasta gekocht dus die Hufflepuff-koekjes gaan hier sowieso een keer gemaakt worden.

  1. Echt hé, ik heb er enorm lang van genoten. Nu nog eigenlijk telkens wanneer ik één van die kaartjes of cadeautjes zie staan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.