Gelezen in juli 2019

Zeggen dat mijn Aanwinsten-post van de voorbije maand vrij omvangrijk was is zonder twijfel een understatement. De post die ik vandaag met jullie deel is echter net het tegenovergestelde. Nu ja, ik las wel wat maar niet bijzonder veel. De hittegolf heeft daar zeker een rol in gespeeld maar ook het feit dat ik te lang geprobeerd heb om in een boek te komen. Waarschijnlijk had ik meer gelezen indien ik wat sneller had besloten om het boek terug in de kast te plaatsen zonder het uit te lezen. Uiteindelijk deed ik dat wel en toen bleek ik veel makkelijker te kunnen opgaan in het volgende boek dat ik uitkoos. Die hervertelling van Beauty and the Beast haal ik binnenkort nog wel eens uit de kast voor een herkansing want ik ben er uiteraard wél benieuwd naar.

Book Love – Debbie Tung

Ik begon de maand met een boekje boordevol herkenbare cartoons. Het werk van deze illustratrice leerde ik via Instagram kennen en toen ik zag dat ze een boek had uitgebracht dat volledig focust op het leven van een Booklover wist ik meteen dat ik dat wilde lezen.

Queens of Geek – Jen Wilde

Vervolgens las ik deze contemporary die ik met Silke ruilde. Misschien had ik hem beter opgespaard tegen de N.E.W.T.S. vermits het een LGBTQ-boek is maar tja, zover had ik nog niet vooruit gedacht. Ik vond het ontspannend en grappig maar met momenten gaf het me iets teveel het gevoel alsof ik het advies van een mental coach aan het lezen was.

Het RAK boek – Elise Derijck

Dit boek zat vorig jaar in de goodiebag die werd opgedeeld op YALfest BE. Ik vind het trouwens nog steeds jammer dat daar geen tweede versie van kwam dit jaar. Het boek zelf vond ik wel leuk. Ik heb nu trouwens zin om een aantal van die boodschappen uit te knippen en ze wanneer ik ergens naartoe ga op te plakken om zo wat extra positiviteit te verspreiden.

De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

Van dit boek verscheen ondertussen al een recensie. Ik las het grotendeels op de trein naar Eindhoven en terug toen ik daar met Annabel en Kwante had afgesproken. Het was luchtig genoeg zodat ik het toch kon lezen met pratende mensen om me heen en het gaf me een vakantiegevoel.

Lord’s Fall – Thea Harrison

Deze paperback kreeg ik van mijn man als verjaardagscadeau en vermits er op dat moment geen recensieboeken op me stonden te wachten besloot ik het meteen te lezen. Want ja, er staan uiteraard geen 150+ oudere ongelezen boeken op me te wachten waardoor ik niet anders kon dan één van mijn nieuwe aanwinsten te lezen. Ahum …

De buitengewone reis #1,#2,#3 – Filippi & Camboni

Bovenstaande stripreeks kocht mijn man eerder dit jaar en de covers spraken me meteen aan. Dus toen het me niet lukte om me op het lezen te focussen besloot ik even over te stappen op strips. Ik ben fan van de tekenstijl van deze strips. Die is heel gedetailleerd en ik hou ervan dat er ook wat steampunk-elementen in zijn verwerkt.

The Beasts Heart – Leife Shalcross –  DNF

Tja, dat is dus dat boek waar ik maar niet kon inkomen hé en het is nog wel een hervertelling van mijn favoriete sprookje. Alleen wordt dit verhaal verteld vanuit het perspectief van het Beest. Ik ben er nog niet uit of het daar aan ligt of aan een combinatie van factoren (de hittegolf, te weinig slaap, te weinig concentratie, te veel last van mijn averechtse lichaam, te veel afleiding vermits manlief ondertussen naast me aan het tv kijken was, …) Een week lang heb ik vrijwel elke dag een poging gedaan om in het verhaal te komen om het na enkele bladzijden al te moeten opgeven. Uiteindelijk besloot ik om het boek niet uit te lezen en ander leesvoer uit te kiezen en achteraf bekeken had ik dat waarschijnlijk al veel sneller moeten doen.

De kers op de taart – Jill Shalvis

Vervolgens koos ik immers een luchtig romantisch verhaal uit waar ik wel kon inkomen én dat bovendien ook heel snel werd uitgelezen. Ik las het eerder al een keer in het Engels dus misschien hielp dat ook wel bij het vlot lezen.

Gebroken – Teri Terry

Vermits ik het liefst mijn leesvoer wat afwissel koos ik vervolgens voor een Young Adult recensieboek dat op me lag te wachten. De laatste tijd lijkt YA me minder aan te spreken en het eerste deel uit deze serie kon me niet helemaal overtuigen. Toch was ik aan het einde van Gewist benieuwd naar hoe de reeks verder zou evolueren en ik vroeg me af welke vragen Gebroken zou beantwoorden.

Cijfers:

Goodreads: 55/120
Aantal gelezen boeken: 10
Aantal eigen boeken: 5
Aantal recensieboeken: 2
Pagina’s: 1991 p.

Ik las minder dan ik had willen lezen maar heb wel een gevarieerde leesmaand achter me met zowel cartoons, als non-fictie, YA-contemporary én YA-fantasy (nu ja, sci-fi), twee romantische boeken, een paranormal fantasy en een strip-reeks.

Wat was jullie favoriete juli-boek?

6 gedachten over “Gelezen in juli 2019”

    1. Dat boek heb ik de afgelopen weken al meermaals online zien langskomen. Ik heb het echter nog niet gelezen. Daarnet heb ik wel mijn eerste boek voor de N.E.W.T.S. uitgelezen en dat was gelukkig een meevaller (Ink and Bone van Rachel Caine). Nu eerst even wat blogposts inplannen en dan in een nieuw boek starten. Ik ben benieuwd hoe ver ik dit keer ga geraken in deze readathon.

    1. Ik kan me voorstellen dat je nu minder sneller aan lezen toekomt. Knuffeltijd krijgt natuurlijk voorrang op leestijd hé. Hopelijk kan je toch nog wat tijd vinden om ook van de nieuwe Jo Nesbo te genieten.

    1. Ik was vooral weer fan van het Steampunk-aspect. Dat begint precies een terugkerende element te worden als ik dan toch eens een strip lees.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.