Foto-update #151

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Nijntje, de knuffel van mijn neefje was bij vrienden van mijn broer en schoonzus achtergebleven. Zij brachten de knuffel naar hier zodat ik hem nadien aan mijn neefje kon teruggeven. Het was maar een korte logeerpartij maar toch amuseerde ik me door enkele foto’s van Kommegee (zo noemt mijn neefje elk konijn) naar mijn schoonzus te sturen. Van Kommegee die besloot dat deze rijstsalade met gedroogde vruchten vrijwel even lekker is als wortels, van Kommegee die besloot om mee kaarten te knutselen, om vervolgens samen met een ander wit (maar wel nogal gehaast) konijn op avontuur te gaan en nadien het lef te hebben om mijn toverstaf aan te slaan. Toen was het uiteraard genoeg geweest.

Tijdens het snijden van die rode biet (vers uit de moestuin van mijn ouders) leek het even alsof ik ingrediënten voor een toverdrankje aan het fijnsnijden was. Dat was natuurlijk niet zo. Het was immers een transformatie waarbij die rode biet werd getransformeerd tot een stoofpotje. Verder belandde er ook een vegetarische quiche, een veganistische rijstsalade (goedgekeurd door Kommegee) en super veel watermeloen op tafel. Die laatste vind ik namelijk een heerlijke verfrissing tijdens een hittegolf.

Vermits ik me amper kan focussen op het lezen (misschien moet ik mijn huidige boek even inruilen voor iets anders) én door de hitte amper buiten mocht komen besloot ik nog wat kaarten te maken. Die met de fiets en een achtergrond van washitape is mijn persoonlijke favoriet van deze collage.

Een kaartje om mijn schoonmoeder een magische verjaardag te wensen. Ik was trouwens wel blij met het resultaat van twinmarkers op de snijvorm van het kasteel. Tot nu toe was ik niet zo’n fan van die twinmarkers maar blijkbaar is het effect heel afhankelijk van het papier dat je gebruikt. Met dit papier vond ik het immers veel mooier.

Dan lijkt het wanneer de inkt is opgedroogd zelfs alsof je gewoon kleurpotloden hebt gebruikt. Deze nieuwe stempel vind ik trouwens super leuk.

Er werd niet alleen post verzonden, we kregen zelf ook wat toesgestuurd. Alleen ging het om een twee totaal tegenstrijdige zaken vermits het één een geboortekaartje was van het zoontje van de lieve Sas en het andere een aankondiging van het overlijden van een familielid.

Normaal ging ik met mijn nicht een dagje naar Brussel gaan maar daar was het echt veel te warm voor. Daarom besloten we de airco van Wijnegem Shoppingcenter op te zoeken. Waar ik een Chewbacca handtas tegenkwam en een verfrissende milkshake dronk in De bibliotheek. Tja, een tearoom met zo’n naam klinkt natuurlijk heel uitnodigend bij een booknerd. Ik besloot ook om toch maar eens zo’n handig overzicht te maken van mijn twinmarkers vermits het uiteindelijke kleureffect vaak niet overeenkomt met de omschrijving en de kleur op de dop. Nu weet ik meteen ook welke tinten ik nog kan gebruiken.

Mijn schaar begaf het dit keer helemaal én ductape kon jammer genoeg geen wonderen verrichten dus ging ik op zoek naar een nieuw linkshandig exemplaar.

Ik ging ook tweemaal naar het ziekenhuis en was bij de tweede afspraak heel blij dat ze al om 8u45 was zodat ik snel terug thuis was om mezelf te verschuilen tegen de hitte.

Er kwam een bestelling toe uit een superleuke Etsy-shop. Mijn nieuwe aanwinsten ga ik hier zeker nog een keer in een aparte blogpost delen. Deze leuke bladwijzer toon ik jullie nu alvast. Binnenkort ga ik ook een kaartje met Dumbledore maken. Vandaar die ingekleurde stempelafdruk.

Vorige week woensdag waren allebei mijn neefjes nogal gefascineerd door mijn Patronus-jurk. Mijn broer en schoonzus zijn beide geen Harry Potter fans maar misschien heeft het geeky-gen gewoon een generatie overgeslagen. 🙂

Menuvoorspelling : weer sla want sla-weer.

Naar aanleiding van de Nationale Feestdag had Large een actie waarbij de verzendkosten wegvielen. Ik ontdekte dit pas vrij laat maar kwam vervolgens tot de ontdekking dat twee van de funko’s die ik nog aan mijn verzameling wilde toevoegen behoorlijk waren afgeprijsd. Het voelde dus even aan alsof ik onbewust een dosis Felix Felicis had binnengekregen. (14,99 in de winkel, 12,99 in een webshop en nu dankzij de solden 7,99 per stuk = mooi koopje)

Vandaag vond ik onverwachts ook nog deze leuke post van Annelies tussen deze post. Zowel qua post als qua cadeautjes ben ik deze maand ontzettend in de watten gelegd. Een deel van die pakjes toon ik volgende week wanneer mijn Aanwinsten-post verschijnt. Dat een groot deel van die pakjes uit nieuw leesvoer bestaat zal jullie waarschijnlijk niet verbazen. Dat ik het aantal van mijn TBR zelf ook nog wat heb laten stijgen waarschijnlijk ook niet.

14 gedachten over “Foto-update #151”

  1. Dankjewel! Ja, het is er eindelijk nog eens van gekomen om nog wat te knutselen. Nu nog de tijd vinden om werk te maken van dat lijstje met post die ik wil verzenden. Hij spreekt het ook echt super schattig uit. Het klinkt een beetje als een versnelde en half samengetrokken Come Again. Nu ja, zo hoor ik het alleszins.

 1. Ik ben alleszins heel blij dat het slaweer weer voorbij is en het nu weer eerder weer is voor stoofpotjes en quiche 🙂

  Het is al even geleden dat ik nog in Wijnegem was. Is De Bibliotheek nieuw?

  1. Hihi, hier stond er deze avond een ovenschotel op het menu. Niet dat ik de salades plots beu ben hoor, maar er moet wel wat variatie blijven hé. Anders gaat er hier iemand zeggen dat teveel sla voor konijnen is. 🙂 Voor mij was het ook al een tijdje geleden dat ik nog eens in Wijnegem kwam dus ik weet niet zeker of De Bibliotheek er toen ook al was. Het interieur sprak me meer aan dan de kaart maar voor een momentje rust met een drankje ben je er wel aan het juiste adres.

  1. Dankjewel Sas én het kaartje is echt super graag gedaan. Wie weet komt het er nog wel een keertje van om er eentje te maken dat bij zijn mooie geboortekaart past.

 2. Ik kijk altijd vol bewondering naar al je mooie kaartjes! Ik zou wel eens samen met je willen knutselen 😉 Zal er behoorlijk veel van kunnen leren, denk ik
  En hoeveel spulletjes moet jij niet hebben zeg? Hoe bewaar je dat allemaal? Ik heb de laatste tijd nogal veel gekocht in de Action, maar kan geen handig opbergsysteem bedenken waarbij ik alles gemakkelijk terug vind…

  1. Dankjewel voor het mooie compliment Charlotte. Als jij het ziet zitten om op een weekdag eens tot hier te rijden dan wil ik gerust een keer samen met jou knutselen. Door de jaren heen is mijn verzameling kaarten-materiaal behoorlijk groot geworden. Ik zal je via instagram wat foto’s doorsturen van mijn kast-indeling. Het is geen super grote kast maar met een combinatie van sorteren en puzzelen past er wel heel veel in én ik vind het erg snel terug.

  1. Dankjewel Michelle! De laatste die ik at was ietsje minder maar ik heb momenteel wel een heerlijke mango in huis. Zo’n luxe dat we dit seizoen uit zoveel lekkere vruchten kunnen kiezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.